?>

'Rakibimiz çok güçlü ve çok iyi oyunculardan kurulu bir takım'

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu ikinci maçında yarın Türkiye ile karşılaşacak Portekiz'in hücum oyuncusu Rafael Leao, Türkiye'nin çok iyi oyunculardan kurulu bir takım olduğunu ve kendilerini zorlu bir karşılaşmanın beklediğini söyledi.

Spor - 1 yıl önce

DORTMUND

BVB Dortmund Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Leao, "Yarın zorlu bir mücadele olacak. Rakibimiz çok güçlü ve çok iyi oyunculardan kurulu bir takım. Çok iyi oyunculara sahipler. Saha içi organizasyonları çok iyi, alanları çok iyi kullanıyorlar. Rakibimizin analizini çok iyi yaptık. Yarın ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Biz de savunmada ve hücumda kaliteli oyunculara sahibiz. Türkiye’nin o boşluklardaki güçlü oyunuyla, bizim kaliteli oyunumuz karşı karşıya geldiğinde çok zevk veren bir maç olacağını düşünüyorum. Boşlukları değerlendirerek neticeye ulaşmak istiyoruz ama grupta üçüncü maçımız olduğunu da unutmamalıyız." ifadelerini kullandı.

"Çekya maçına göre çok daha fazla boş alan bulabiliriz. Oyun tarzımızı sahaya yansıtmamız adına çok daha uygun bir maç olacağını düşünüyorum." sözlerini kullanan Leao, "Çekya maçı çok zorluydu. İkinci yarıda daha çok topa hakim olduk, top kayıplarımızı azalttık. Rakip inanılmaz mücadele etti. Yarın da 11’de oynar mıyım? Bilmiyorum. İnanılmaz oyunculara sahibiz. Takımıma yardımcı olmak istiyorum. Ancak saha içerisinde mücadele etmek istiyorum. Kenarda beklemek oyuncunun tercihi değildir. 11’de oynarsam iyi mücadele edeceğime inanıyorum. Portekiz Milli Takımı gibi önemli oyunculardan oluşan bir takımın parçası olmaktan dolayı gurur duyuyorum." şeklinde konuştu.

Leao, "Türkiye'yi çok iyi analiz ettiğinizi söylediniz. En dikkatinizi çeken isimler kimler oldu?" sorusunu, "Hakan Çalhanoğlu’nun kesinlikle bir fark oluşturacağını düşünüyorum. Milan'da birlikte oynadık. İnanılmaz seviyede iyi bir oyuncu. Sadece geride değil, hücum hattında da çok etkili bir oyuncu. Kendisini çok iyi tanıyorum. Barış Alper Yılmaz da inanılmaz hızlı bir oyuncu. Bu iki oyuncunun fark oluşturacağını düşünüyorum." şeklinde yanıtladı.

Portekizli futbolcu, Türk taraftarlarla ilgili gelen bir soru üzerine ise, "Çok zor bir mücadele olacak. Türk halkını da çok iyi biliyoruz. Takımlarına olan sevgisini de Almanya’da çok sayıda Türk vatandaşın yaşadığını da biliyorum. Ancak Portekiz taraftarının da desteğini her zaman arkamızda hissedeceğiz. Yarın çok baskı olacağını düşünüyorum. Mental olarak bunu hazırız. Çekya maçından buna deneyimliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan'ın Milli Kurtuluş Günü'nü kutladı

2024-06-15 12:22 - Gündem

Elazığ'da Hazar Gölü'nde bayram yoğunluğu yaşanıyor

2024-06-18 18:03 - Çevre-Hayat

Gönüllü olarak seslendirdikleri Diyarbakır türküleriyle tarihi mekanı şenlendiriyorlar

2024-06-21 13:27 - Kültür Sanat

Milli teknoloji, araçları "konuşturmak" için yola çıkmaya hazır

2024-06-15 11:37 - Teknoloji

İsrailliler, Batı Kudüs’te esir takası anlaşması ve hükümetin istifası talebiyle gösteri düzenledi

2024-06-17 22:38 - Dünya

Devlet destekli tüp bebek tedavisi bir ayda 2 bin kişiye umut oldu

2024-06-18 11:27 - Gündem

'Rakibimiz çok güçlü ve çok iyi oyunculardan kurulu bir takım'

2024-06-21 20:13 - Spor

Tren biletlerinde emeklilere yönelik yüzde 10 indirimden 62 bin kişi faydalandı

2024-06-21 13:12 - Ekonomi

Dünya Kurban Bayramı'nı kutluyor

2024-06-16 10:23 - Dünya

Muğla sahillerinde bayramın ikinci gününde de hareketlilik sürüyor

2024-06-17 15:14 - Magazin

İlgili Haberler

Alperen Şengün'ün 17 sayı attığı maçta Rockets, Pistons'a 115-111 yenildi

15:19 - Spor

Milli tekvandocu Elif Sude Akgül, dünya ikincisi oldu

14:53 - Spor

Türkiye şampiyonu bedensel engelli haltercinin hedefi Avrupa birinciliği

12:08 - Spor

Türk Telekom Erkek Basketbol Takımı vites artırdı

11:53 - Spor

Fenerbahçe'nin borcu 28 milyar 710 milyon lira

11:42 - Spor

Günün Manşetleri

Denizli'de anıta çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

19:38 - Gündem

Ateşkesin ardından yıkılan evine dönen Gazzeli Ummu Kusay: Her şeyimizi kaybettik

19:28 - Dünya

Gökçeada'da kuvvetli sağanak sonrası su kesintisi yaşanıyor

18:52 - Gündem

Batılı gazeteciler, Batı medyasının Gazze’deki katliama karşı iki yüzlülüğüne dikkati çekti

17:58 - Gündem

SOLOTÜRK Pamukkale'de gösteri uçuşu yaptı

17:48 - Gündem