?>

Rabia öğretmen yarıyıl tatilinde evleri dolaşarak kadınlara okuma yazma öğretiyor

Van'ın Erciş ilçesinde görevli öğretmen Rabia Betül Yıldız, yarıyıl tatilinde, 2 yıl önce atandığı mezrada gönüllü olarak evleri dolaşıyor, kadınlara okuma yazma öğretiyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Van

Merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Abdal Mezrası İlkokulunda 2 yıldır müdür yetkili öğretmen olarak görev yapan Yıldız, öğrencilerinin iyi bir eğitim alması için çalışırken bir yandan da kadınların okuma yazma öğrenmesi için de çaba gösteriyor.

Mezrada okuma yazma bilen kadınların oranının yükselmesi için gönüllü olan sınıf öğretmeni Yıldız, yanına aldığı yazı tahtasıyla evleri dolaşıyor, kadınlara ders anlatıyor.

Geçen yıl bu kapsamda 6 kadına okuma yazma öğreten Yıldız, bu dönem de 10 kadının okuma yazma öğrenerek belgelerini almalarını sağlamak istiyor.

Yarıyıl tatilinde yakınlarının yaşadığı İzmir'e gitmek yerine mezrada kalmayı tercih ettiğini belirten Yıldız, AA muhabirine, okulda açılan kursa çeşitli nedenlerle gelemeyen kadınlara evlerinde okuma yazma eğitimi verdiğini söyledi.

Öğretmenliğin sadece okulla sınırlı olmadığını dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Buradaki evlere gidip kadınlara okuma yazma öğretince çok mutlu oluyorum. Onlar öğrendikçe, daha rahat yaşadıkça ben seviniyorum. Evdeki işleriyle ilgilendikleri için okula gelemeyen velilerimiz çok fazla, evlere gidip onlara yardımcı olmak istiyorum. Normal hayatlarının kolaylaşabilmesi, daha rahat yaşayabilmeleri için elimden geleni yapıyorum. Şu anda 10 kişiye okuma yazma öğretmeye çalışıyorum."

"Fedakarlığına şahit olduk"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Alhan da eğitim alan kadınları evlerinde ziyaret ederek kırtasiye desteğinde bulundu.

Yıldız'ın veliler için ortaya koyduğu fedakarlığa şahitlik olduklarını ifade eden Alhan, "Öğretmenimiz, yarıyıl tatiline gitmeyerek okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızdan Halk Eğitimi Merkezindeki kurslara gelemeyenlere gönüllü olarak evlerinde ders veriyor. Rabia öğretmenimizin okuma yazma eğitimi verdiği yaklaşık 10 kursiyerimizi evlerinde ziyaret ettik. Öğretmenimizin bu fedakarlığını takdir ediyoruz." diye konuştu.

Okuma yazma öğrenen kadınlardan Necla Babarhan da "Okumam yazmam yoktu. Öğretmen buraya gelip bize ders veriyor. Koyunlarla sürekli ilgilendiğimiz için kurslara gidemiyoruz. Evde ders alıyoruz. Hocamıza bize verdiği destekler için teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Iğdır'ın çorak arazilerinde geçen yıl 200 bin fidan ve tohum toprakla buluşturuldu

2023-01-19 15:33 - Gündem

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması Karaman'da protesto edildi

2023-01-25 22:29 - Dünya

Ford, Köln'deki fabrikasında 3 bin 200 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

2023-01-23 23:33 - Ekonomi

Brezilyalı futbolcu Dani Alves cinsel taciz suçlamasıyla gözaltına alındı

2023-01-20 13:56 - Spor

Bakan Kurum: Amacımız, hayalimiz, hedefimiz var. Büyük ve güçlü Türkiye hedefimiz var

2023-01-21 15:23 - Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar ve komutanlar, Al Sancak dizisini oyuncularla birlikte izledi

2023-01-20 13:29 - Gündem

Barcelona Kral Kupası'nda yarı finale yükseldi

2023-01-26 01:09 - Spor

Yargıtay üyesi Serdar Mutta, YSK üyeliğine seçildi

2023-01-26 11:29 - Gündem

Samsun'da istihdam organize sanayi bölgeleriyle artıyor

2023-01-25 13:04 - Ekonomi

İsveç yasaları Müslümanları ve Yahudileri koruyamıyor

2023-01-25 14:41 - Dünya

İlgili Haberler

Tunceli yaylalarında zorluklara göğüs gerip doğal yöntemle peynir üretiyorlar

13:28 - Çevre-Hayat

Küçükbaş hayvan sürüleri Nemrut Dağı'ndaki gölde serinliyor

12:58 - Çevre-Hayat

Eski inşaat ustası, emekliliğinin ardından hayalindeki sanata yönelerek 5 sergi açtı

12:33 - Çevre-Hayat

Ahşap oyma ve işleme ustası el emeği ürünleriyle 12 ülkedeki sanatseverlere ulaştı

11:52 - Çevre-Hayat

Genç girişimci porselen sektörüne yönelik makineleri Kütahya'da yerli imkanlarla imal ediyor

11:48 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail’in kıtlığa sürüklediği Gazze’de 9 yaşındaki Meryem, 25 kilodan 10 kiloya düştü

15:02 - Dünya

Suriyeli Bakan Şaar'ın Türkiye ziyaretinde iki ülke ticari ilişkileri değerlendirilecek

14:58 - Ekonomi

Günün ilk yarısında sıcaklıklar 6 kentte 40 dereceyi aştı

14:52 - Gündem

Damla Kent projesi için talep toplama süreci başladı

14:47 - Gündem

Ligde 67 sezonda 6 şampiyon çıktı

14:43 - Spor