?>

'Rabb'imiz servet sahipliğini değil, servete mahkum olmayı yasaklıyor'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Rabb'imiz bize servet sahibi olmayı yasaklamıyor. Servete mahkum olmayı yasaklıyor. Rabb'imiz bize para sahibi olmayı yasaklamıyor. Parayı kalbe yerleştirerek, kalbi ona mahkum etmeyi yasaklıyor." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

KAHRAMANMARAŞ

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Rabb'imiz bize servet sahibi olmayı yasaklamıyor. Servete mahkum olmayı yasaklıyor. Rabb'imiz bize para sahibi olmayı yasaklamıyor. Parayı kalbe yerleştirerek, kalbi ona mahkum etmeyi yasaklıyor." dedi.

Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "İyilik Sofrası" iftar buluşmasında, yüce Yaradan'ın insanı bir kez yarattığını, insanları farklı misyonlar yüklediğini belirtti.

İnsanların çeşitli uğraşlar içerisinde bulunduğunu ifade eden Görmez, "Bu uğraşlar içerisinde kendimizi unutmayalım, kalbimizi unutmayalım, Rabb'imizi unutmayalım. Yüce kitabımızda bu konuda hatırlatmaları var. Allah'ı unutanlardan olmayın, Allah da kendinizi unutturur. İnsanın kendisini unutarak yaşaması ne büyük bir zulümdür." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Rabb'imiz bize servet sahibi olmayı yasaklamıyor. Servete mahkum olmayı yasaklıyor. Rabb'imiz bize para sahibi olmayı yasaklamıyor. Parayı kalbe yerleştirerek, kalbi ona mahkum etmeyi yasaklıyor. Rabb'imiz bize maddeye esir olmamayı emrediyor. Bütün verilen maddenin Allah'ın emaneti olduğunu hatırlatıyor. Yeryüzünde 'İslamı dünyanın en ücra köşelerine götüren kimlerdir' diye sorsak, alimler mi yoksa helal kazanç peşinde koşturan ticaret erbabı mıdır? Bu soruya bilimsel olarak baktığımızda İslamiyet'in yeryüzüne yayılmasına baktığımızda Hz. Muhammed'in hayatından itibaren Hz. Ömer'den sonra İslamiyet'in hızlı bir şekilde yeryüzüne yayılmasını sağlayan taife helal rızık peşinde koşturan ticaret erbabı olmuştur."

Sahabelerin Hz. Muhammed'in vefatının ardından, Çin'e dahi gittiklerini aktaran Görmez, 10 binlerce Müslüman'ın helal rızık için birçok ülkeye gittiğini belirtti.

İnsanların paraya, mala ve mülke esir olduğu zaman hem bu dünyayı hem de ahireti kaybettiklerine işaret eden Görmez, şunları anlattı:

"Bizim dinimiz insanların zengin olmasına karşı değil. Servet sahibi olmasına karşı değil. Zenginliğin ve servetin size hükmetmesine izin vermeyeceksiniz. Mümin, malın ve mülkün kendisine yönetmesine izin vermez. Bu yüzden tüm Cuma hutbelerinde iki konuyu anlattık. İki kavramı birlikte zekat ve faiz konuşunu işledik. Bugün 85 bin camimizde bu konuyu anlattık. Üretirken sadece Kahramanmaraş'ı Türkiye'yi düşünerek, üretme lüksüne sahip değiliz. Üretirken Arakan'daki kardeşlerimizi de düşüneceksiniz. Afrika'da açlıkla pençeleşen kardeşlerinizi düşünerek, üreteceksiniz. Bu millet tarih boyunca tüm mazlumların umudu olmuştur. Öyleyse bu umudu boşa çıkarmamalıyız. Biz çok daha güçlü olmalıyız. Helal kazanarak, helal peşinde koşarak üretmeliyiz ve büyümeliyiz. Tüm bu kardeşlerimizi düşünerek, üretmeliyiz."

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "herkes bu aziz ülkeyi nasıl daha güçlü yapabiliriz, kardeşliğimizi nasıl daha güçlü hale getirebiliriz, bunların üzerinde düşünmek durumundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Özkan Beyer

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hastanede yankesici kovalamacası

2017-06-10 18:52 - Asayiş

FETÖ'nün üniversitede kadrolaşma yöntemleri iddianamede

2017-06-12 15:47 - Gündem

Batman'i canlandıran West hayatını kaybetti

2017-06-10 23:17 - Kültür Sanat

Samsun'da trafik kazası: 5 ölü, 3 yaralı

2017-06-12 11:37 - Asayiş

İnsan Vakfı, Mescid-i Aksa'da iftar verdi

2017-06-11 01:57 - Dünya

Şırnak'ta terör operasyonu: 21 gözaltı

2017-06-11 23:02 - Gündem

Ekonomi Bakanı Zeybekci: 'AB üyelerinin 23'ünden daha hızlı büyümeyi başardık'

2017-06-12 15:43 - Ekonomi

FETÖ'den gözaltına alınan Hozat Kaymakamı tutuklandı

2017-06-10 16:52 - Asayiş

Geçmişe tanıklık eden saatler zamana direniyor

2017-06-14 18:22 - Gündem

Danimarka'da yaşayan Müslümanlara birlik çağrısı

2017-06-10 11:57 - Dünya

İlgili Haberler

Günün ilk yarısında sıcaklıklar 14 ilde 40 derecenin üzerini gösterdi

14:13 - Gündem

Bakan Bayraktar, TercihFest 2025'te üniversite adaylarıyla buluştu

14:03 - Gündem

Gurbetçilerin anavatana yolculuğu sürüyor

12:38 - Gündem

Türkiye "tropikal geceler" ve "ısı stresi"nin etkisi altında

12:33 - Gündem

Arızalı alarm sistemi nedeniyle önlenemeyen hırsızlıktan güvenlik şirketi sorumlu

12:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Papa 14. Leo: Gazze'deki çok ciddi insani durumu büyük bir endişeyle takip ediyorum

14:22 - Dünya

Günün ilk yarısında sıcaklıklar 14 ilde 40 derecenin üzerini gösterdi

14:13 - Gündem

Bakan Bayraktar, TercihFest 2025'te üniversite adaylarıyla buluştu

14:03 - Gündem

İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın günlük yolcu rekorunu kırdı

13:37 - Ekonomi

Türk kadın girişimcinin ürettiği askeri ekipmanlar yabancı ordulardan talep görüyor

13:18 - Ekonomi