?>

ABD'de Trump'a yeni dava

ABD'nin Maryland eyaleti ve DC yönetimince "yabancı unsurlardan gelir elde ettiği" iddiasıyla ABD Başkanı Trump aleyhine dava açıldı. - Anadolu Ajansı

Dünya - 8 yıl önce

WASHINGTON

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kongre'nin onayı olmaksızın "yabancı unsurlardan gelir elde ettiği" iddiasıyla Maryland eyaleti ile DC yönetimi tarafından dava açıldığı bildirildi.

Maryland eyaleti ile başkent Washington DC yönetiminin temsilcileri, ortak basın toplantısı düzenleyerek Trump aleyhine dava dilekçesi verdiklerini açıkladı.

DC yönetimi başsavcısı Demokrat Karl A. Racine ile Maryland eyalet başsavcısı Demokrat Brian E. Frosh ortak basın toplantısında, Trump'ın başkan olduktan sonra kendini ticari işlerden uzaklaştırmadığı ve yabancı ülke kaynaklarından gelir elde etmeye devam ettiği iddiasıyla dava açtıklarını belirtti. Her iki başsavcı ayrıca Trump'ın vergi iadelerini açıklamamasının da başlı başına bir sorun olduğunu vurguladı.

Açıklamada Racine, Trump'ın başkentteki sahibi olduğu Trump International Otel nedeniyle dolaylı olarak yabancı kaynaklardan gelir elde ettiğini, bunu Kongre'ye bildirmediğini ve dolayısıyla ilgili yasaları ihlal ettiğini iddia etti.

Marylan Başsavcısı Frosh da Trump ile bağlantılı ticari işletmelerin, eyaletteki diğer ticari işletmeler karşısında "haksız avantaj" sağladığına ve bunun engellenmesi gerektiğine inandığını ifade etti.

Racine, "Daha önce hiçbir Başkan, anayasanın emirlerine karşı bu kadar saygısız olmamıştı." ifadesini kullanarak Trump'ın başkan olduktan sonra ilgili yasalara uymadığını savundu.

Öte yandan konuyla ilgili soruları yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer ise her iki başsavcının da Demokrat olduklarını, davanın temelsiz olduğunu ve konuyla ilgili daha önce birçok kez açıklama yaptıklarını söyledi. Spicer, "Bu davayı yok sayarak işimize bakacağız." açıklamasını yaptı.

20 Ocak'ta göreve gelmeden kısa süre önce Trump, ilişkili olduğu tüm ticari varlıkları oğullarının yöneteceği bir fona devredeceğini açıklamıştı. Ancak Trump'ın bu vaadini yerine getirmediği iddiasıyla bugüne kadar 3 farklı dava açılmıştı.

Muhabir: Hakan Çopur

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Kuveyt'in arabuluculuk çabalarının fayda sağlamasını umuyoruz'

2017-06-10 01:52 - Dünya

Rus turistler kolye çalarken yakalandı

2017-06-10 22:22 - Asayiş

Humus'ta bombardıman durdu, açlıkla mücadele sürüyor

2017-06-13 00:33 - Genel

Futbolda 2016-2017 sezonu ligleri tescil edildi

2017-06-07 01:17 - Spor

Diyarbakır'da 10 bin kişilik iftar programı yapılacak

2017-06-12 17:32 - Siyaset

'Türkiye'ye rağmen Türkmen diyarında racon kesilemez'

2017-06-10 21:47 - Dünya

Kapıdan satışlarda 'cayma hakkı' hatırlatması

2017-06-06 19:52 - Ekonomi

Katar, abluka mağdurları için tazminat davası açacak

2017-06-11 11:27 - Dünya

Elindeki görüntülerle 3 aydır 30 yılını çalan hırsızları arıyor

2017-06-12 15:37 - Asayiş

Motosikleti deviren gence ilk müdahale mahalle sakinlerinden geldi

2017-06-11 17:47 - Asayiş

İlgili Haberler

İsrail, Suriye'de hava saldırısı düzenledi

21:43 - Dünya

BMGK, İsrail hükümetinin Gazze kentini işgal kararını görüşmek için acil oturumla toplanacak

21:22 - Dünya

DSÖ, Sudan'da yaklaşık 25 milyon kişinin akut gıda güvensizliği yaşadığını bildirdi

21:13 - Dünya

Almanya’nın silah ihracatını askıya alması Netanyahu'yu "hayal kırıklığına" uğrattı

20:57 - Dünya

İsrail'e ait İHA'nın Lübnan’ın güneyinde bir araca düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü

20:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Başkentte kısa süreli sağanak etkili oldu

21:58 - Gündem

Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı bina, yıkılırken iş makinesinin üzerine devrildi

21:47 - Gündem

İsrail, Suriye'de hava saldırısı düzenledi

21:43 - Dünya

BMGK, İsrail hükümetinin Gazze kentini işgal kararını görüşmek için acil oturumla toplanacak

21:22 - Dünya

İzmir Karşıyaka'da çöplerin toplanmaması tepkilere neden oluyor

21:17 - Gündem