PYD/PKK'nın cami saldırısı 'ibret' olacak

Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Kilis kent merkezinde roketli saldırıda büyük hasar gören Çalık Camisi'ndeki eserler sergilenecek.

Gündem - 9 yıl önce

KİLİS - Rauf Maltaş

Çocuk yaşlı, kadın erkek gözetmeksizin binlerce kişiyi katleden bölücü terör örgütü PYD/PKK, hain saldırılarında ibadethaneleri de hedef alıyor. Afrin'de 64 camiyi zorla ibadete kapatarak cami ile cemaatin bağını koparmaya çalışan örgüt, mukaddesata yönelik saldırılarıyla Müslümanları tehdit ediyor.
PYD/PKK’nın camiye roketli saldırısında 2 sivil hayatını kaybettiRoketin isabet ettiği üç asırlık Çalık CamisiPYD/PKK'dan ibadethanelere hain saldırılarPYD/PKK'nın saldırdığı Çalık Camisi Türk bayraklarıyla süslendi

Zeytin Dalı Harekatı'nın beşinci gününde akşam namazı esnasında roketli saldırı nedeniyle 1'i Suriye uyruklu 2 kişinin hayatını kaybettiği 6 kişinin de yaralandığı Çalık Camisi'ndeki tahribatın ayrıntıları tespit edilmeye çalışılıyor.
Bölgenin önemli kültür değerlerinden üç asırlık Çalık Camisi'nin kubbesi ve dış cephesindeki hasarın yanı sıra cami içerisinde başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere, mihraptan, minbere kubbe aleminden antika saate kadar tüm eserler kullanılamaz hale geldi.
Kilis Müftülüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünün ortaklaşa yapacağı çalışmaların neticesinde camide saldırıya maruz kalan mukaddesat, örgütün topluma verdiği zararın gelecek nesillere gösterilmesi için kentte sergilenmeye hazırlanıyor.
Tahribatın izini taşıyan eserler, önümüzdeki günlerde kentte oluşturulacak özel bir mekanda terör örgütünün mukaddesata yönelik saldırgan tutumunu göstermesi amacıyla sergilenecek.
"Lanetle ve ibretle anılacaklar"
Kilis Müftüsü Mahmut Karatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PYD/PKK'nın gerçek yüzünü gösteren bir saldırıyla caminin hedef alındığını söyledi.
İki kubbesinden biri yıkılan ve büyük hasar gören caminin restorasyonu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğünün yoğun bir çalışma yaptığını belirten Karatepe, projenin uygulamasına öncelik verileceğini ifade etti.
İhalenin kısa sürede yapılacağını ve caminin yıl içerisinde yeniden ibadete açılması için çalışmalara başlanacağına işaret eden Karatepe, şöyle konuştu:
"Hasara uğrayan ve tarihi değeri bulunan özellikli eserlerin gelecek nesillere aktarılması planlanıyor. Anarşist fikrin, zalim düşüncenin topluma zararını görme ve gösterme açısından eserlerin saklanabileceği bir mekan oluşturulması düşünülüyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz korumayla ilgili çeşitli teşebbüslerde bulunuyor. Bunlar lanetle ve ibretle anılacak. Ruhunu, manasını ve vicdanını kaybeden bu düşünce sahiplerinin hiçbir şey tanımadan önüne geleni imhaya yönelik vicdan dışı davranışların nelere mal olduğunu herkes görecek. Bu eserler muhafaza altına alınacak."
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Reyhanlı'da yüzlerce araçlık destek konvoyu

2018-01-28 23:40 - Genel

ATO Başkanı Baran, yerli metro araçlarını inceledi

2018-01-31 15:32 - Ekonomi

PYD/PKK'nın cami saldırısı 'ibret' olacak

2018-01-31 16:02 - Gündem

İran uyruklu kadınlar metamfetaminle yakalandı

2018-01-26 10:02 - Asayiş

Ordu’da polis otosu denize düştü: 1 polis kayıp, 1 polis yaralı

2018-01-25 05:32 - Asayiş

Balkondan düştü, demir korkuluklara saplandı

2018-01-25 07:32 - Asayiş

PYD/PKK'nın Afrin'de ele geçen mevzileri görüntülendi

2018-01-25 08:02 - Gündem

Cumhuriyet savcısı rüşvetten tutuklandı!

2018-01-30 04:32 - Asayiş

Hacı Bayram Camii'nde Mehmetçik'e dua

2018-01-26 13:05 - Genel

Süper Lig için 'anlık hava durumu' bilgisi

2018-01-27 15:32 - Spor

İlgili Haberler

Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması kataloğu yayımlandı

11:03 - Gündem

Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyonda 30 gözaltı

10:12 - Gündem

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları için suç duyurusu

21:42 - Gündem

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Uraloğlu: Havalimanlarımızın yıllık yolcu kapasitesini 55 milyondan 397,4 milyonun üzerine çık

11:08 - Ekonomi

Türkiye'de temmuzda 123 bin 603 konut satıldı

10:57 - Ekonomi

Ödemeler dengesi verileri açıklandı

10:53 - Ekonomi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kuril Adaları'nı ziyaret etti

10:47 - Dünya

ABD'deki anket, halkın Trump'a desteğinin yüzde 33 seviyesinde olduğunu gösterdi

10:42 - Dünya