?>

Putin, Gazze'de yaşananlara üzülmeyenlerin "taş kalpli" olduğunu söyledi

Dünya - 2 yıl önce

Moskova

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gazze'de bir dehşet yaşandığını belirterek, "Acı çeken, kanlar içindeki çocuklara baktığınızda yumruklarınızı sıkıyorsunuz ve gözleriniz yaşarıyor. Herhangi normal bir insanın da buna tepkisi böyle olur. Eğer böyle bir tepki vermiyorsa, o zaman kalbi yoktur, taş kalplidir." dedi.

Putin, başkent Moskova'da Rusya Federasyonu Sivil Odası ile gerçekleştirdiği toplantıda gündemdeki çeşitli konulara dair açıklamalarda bulundu.

Rus ekonomisinin her alanda bağımsız ve egemen olması gerektiğini vurgulayan Putin, "Rus ekonomisi kilit alanlarda hem hayatta kalmak hem de ileriyle gitmek için kendi kendine yeterli olmalıdır." ifadesini kullandı.

Rusya'nın artık bir "benzin istasyonu" olmayacağını belirten Putin, "Tüm bunlar değiştiğinde, kendi kendimize yeterli hale geldiğimizde, bizi bazı birliklerden dışlamak isteyenlerin sayısı da azalacak. Özür dilemek ve Rusya'yı çok çeşitli faaliyet alanlarında birlikte çalışmaya davet etmek isteyenlerin sayısı ise artacak." dedi.

Dağıstan'daki olaylar nedeniyle ABD'ye suçlama

Putin, Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'ndeki havalimanında İsrail'den gelen bir uçak nedeniyle protestocular ve güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedeyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Dağıstan'daki olayların Rusya'da karışıklık çıkarmak isteyen ülkelerce kışkırtıldığını vurgulayan Putin, “(Gazze’de) Orada yaşanan dehşet doğrultusunda bir kıvılcım yakmak kolay oluyor. Acı çeken, kanlar içindeki çocuklara baktığınızda yumruklarınızı sıkıyorsunuz ve gözleriniz yaşarıyor. Herhangi normal bir insanın da buna tepkisi böyle olur. Eğer böyle bir tepki vermiyorsa, o zaman kalbi yoktur, taş kalplidir." ifadelerini kullandı.

Putin, Dağıstan'da yaşayanlara saldırarak Filistin'e yardım edilemeyeceğinin de altını çizdi.

ABD'nin Yahudileri destekliyormuş gibi görünmeye çalıştığını anlatan Putin, "Bir yandan da Ukrayna'daki ajanlarının elleriyle Rusya'da Yahudi katliamı örgütlemeye çalışıyorlar. Bu kesinlikle inanılmaz bir rezalet. Bu bir çeşit sapkınlıktır." dedi.

"Ukrayna’daki silahlar Taliban'a gidiyor"

Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin de konuşan Putin, Rusya'nın yolsuzlukla ilgili sorunları olduğunu ve bununla mücadele ettiğini ancak Ukrayna'daki yolsuzluğun son derece yüksek olduğunu söyledi.

Putin, Ukrayna'da yolsuzluğun neredeyse yasal bir hale getirildiğini savunarak, "ABD bu yolsuzlukla mücadele ediyor ama hiçbir işe yaramıyor ve yaramayacak. Şimdi Ukrayna'da ekonomik ve siyasi elitleri değiştirmeyi planlıyorlar ancak her şey olduğu gibi devam edecek." dedi.

Ukrayna'ya verilen silahların da karaborsada satıldığını dile getiren Putin, "Şimdi Ukrayna'dan silahların Orta Doğu'ya gittiğini söylüyorlar. Elbette silahlar gidiyor çünkü satıyorlar. Taliban'a satıyorlar oradan da herhangi bir yere gidiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gazze’deki çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısı 16’ya yükseldi

2023-11-01 20:08 - Dünya

TDT Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi'nin Astana Bildirisi kabul edildi

2023-11-03 16:52 - Dünya

Süper Lig'de 11. hafta mücadelesi yarın başlıyor

2023-11-02 10:17 - Spor

Putin, Gazze'de yaşananlara üzülmeyenlerin "taş kalpli" olduğunu söyledi

2023-11-03 17:53 - Dünya

İsrailli diplomatların 19 Ekim itibarıyla Türkiye'den ayrıldıkları bildirildi

2023-10-29 00:43 - Gündem

Bakan Işıkhan: Çalışmayan emeklilere 5 bin lira ödeme Kasım'ın 15'ini geçmeyecek

2023-11-01 13:07 - Ekonomi

Can Öncü, Supersport'ta sezonu podyumda tamamladı

2023-10-29 16:03 - Spor

TBMM Başkanı Kurtulmuş: 100 yıllık Cumhuriyet'imizden aldığımız güçle çalışmaya devam ediyoruz

2023-10-29 10:33 - Siyaset

"Narkogüç" operasyonlarında 1,1 ton uyuşturucu ele geçirildi

2023-11-03 09:03 - Gündem

Atakaş Hatayspor, yarın Yılport Samsunspor'a konuk olacak

2023-11-03 10:02 - Spor

İlgili Haberler

Bohemian takımından İsrail tarafından öldürülen Süleyman el-Ubeyd'in ailesine destek

21:42 - Dünya

BM, İsrail'in Gazze'de saldırılarını artırarak daha fazla insanı göçe zorladığını bildirdi

21:37 - Dünya

Zelenskiy, Ukrayna'ya binlerce yabancı asker konuşlandırılabileceğini söyledi

20:13 - Dünya

İsrail ordusuyla işbirliği yapan Amazon Web Services, Bosna Hersek'te protesto edildi

18:57 - Dünya

Tesla, Musk'a 1 trilyon dolarlık ödeme paketi teklif etti

18:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Bohemian takımından İsrail tarafından öldürülen Süleyman el-Ubeyd'in ailesine destek

21:42 - Dünya

BM, İsrail'in Gazze'de saldırılarını artırarak daha fazla insanı göçe zorladığını bildirdi

21:37 - Dünya

Bakan Göktaş: Yaşlı hizmetlerinde hedefimiz, büyüklerimizi geleceğin asli aktörleri haline getirmek

21:13 - Siyaset

Sahte belgelerle şirketleri ele geçiren suç örgütüne yönelik operasyonlarda tutuklu sayısı 20'ye yükseldi

20:48 - Asayiş

Milli Savunma Bakanı Güler, Dışişleri Bakanı Fidan ile görüştü

20:17 - Siyaset