?>

Putin'den Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva'ya Dostluk Madalyası

Rusya Devlet Başkanı Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva’yı iki devlet arasındaki ilişkilerdeki rolü sebebiyle “Dostluk Madalyası” ile ödüllendirdi

Özel Haber - 6 yıl önce

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva'yı "Dostluk Madalyası" ile ödüllendirerek onurlandırdı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi ve Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva, aynı zamanda Haydar Aliyev Vakfı’nın da Başkanı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da resmi ziyaret vesileyle bulunan Aliyeva, Rusya Devlet Başkanlığı Novo Ogoryovo rezidansında Devlet Başkanı Putin tarafından ağırlandı.

Putin - Aliyeva ikili görüşmesine Rusya ve Azerbaycan'dan üst düzey yetkililer de katıldı.

Görüşmede Putin, Rusya-Azerbaycan ilişkilerinin artırılması ve güçlendirilmesindeki önemli rolü ve katkılarından dolayı Aliyeva'ya Rusya Federasyonu "Dostluk Madalyası" devlet nişanı ödülünü vererek onurlandırdı.

Putin, ödül töreninde; "Dikkatinizi şuna çekmek istiyorum; Bu bilinçli bir karar olmakta. Sadece siz geldiğiniz ve Azerbaycan'ın en üst düzey yetkililerinden biri olduğunuz için değil, bu nişan sizin çalışmalarınız, faaliyetlerinizle ilgili olmakta. Sizin bu çalışma ve faaliyetleriniz bugün de yüksek düzeyde olan devletlerarası ilişikileri güçlendirmekte. Ki bizler bunu yüksek seviyede değerlendiriyoruz" diyerek Aliyeva'ya madalyayı sunarak şükranlarını iletti.

Rusya-Azerbaycan ilişkilerinin tüm alanlarda giderek arttığını vurgulayan Putin, "Benim Azerbaycan Cumhurbaşkanı (İlham Aliyev) ile çok iyi, güvene dayalı ilişkilerim var" şeklinde konuştu.

MİHRİBAN ALİYEVA: RUSYA VE AZERBAYCAN ULUSLARARASI ARENADA BİR BİRİNE DESTEK VERİYOR...

Rusya Devlet Madalyasının kendisine takdim edilmesinden dolayı Putin'e şükranlarını ileten Mihriban Aliyeva, ise şunları ifade etti:

"Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin güçlü, iyi komşuluk ve dostluk gelenekleri vardır. Rusya Federasyonu ile ilişkiler, Azerbaycan'ın dış politikasında önemli bir yer tutmaktadır. Sizin de belirttiğiniz gibi, her yöne doğru olumlu bir eğilim görüyoruz.

Devlet başkanları düzeyinde düzenli bir siyasi diyalog var. Azerbaycan ve Rusya, uluslararası arenada birbirlerine destek veriyorlar. Sizin de belirttiğiniz gibi, ekonomik işbirliği zaten meyve veriyor ve çok sevindirici.”

İkili ilişkilerin önemine işaret eden ve Rus toplumunun Azerbaycan'ın gelişiminde önemli katkılar sağladını kaydeden Aliyeva, Rusya Devlet Başkanı Putin’i resmi olarak ağırlamak üzere Azerbaycan'a da davet etti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Operasyonlar teröristlerin iletişimini de kopardı

2019-11-17 14:37 - Gündem

Fransa'ya damga vuran sarı yeleklilerin gösterileri

2019-11-16 14:28 - Genel

TESK'ten 'etil alkol' ithalatı sınırlandırılmalı talebi

2019-11-17 14:37 - Sağlık

ABD'nin Kore'den asker çekeceği iddiasına Pentagon'dan yalanlama

2019-11-22 10:17 - Dünya

Kentsel dönüşüme faizsiz model

2019-11-19 19:19 - Ekonomi

İdlib'de sığınmacı kampına füze saldırısı

2019-11-21 00:52 - Dünya

e-Devlette kullanıcı sayısı 44,5 milyonu geçti

2019-11-17 14:57 - Gündem

Elbeyli Geçici Barınma Merkezi kışa hazır

2019-11-22 16:13 - Genel

Azil soruşturması Trump'a puan kazandırıyor

2019-11-21 00:42 - Dünya

Bakan Varank'tan KOBİ'lere faiz indirimi müjdesi

2019-11-19 15:07 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gagavuz halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a müteşekkir!

18:58 - Özel Haber

Dünya gıda sektörü Moskova Crocus Expo’da buluştu

18:06 - Özel Haber

Rus Bakan Çeremin: Türkiye, Moskova'nın ulaşım alanındaki gelişmelerine ilgi duyuyor

19:11 - Özel Haber

Erdoğan-Trump görüşmesi Rus medyasında

07:12 - Özel Haber

Ukrayna Ordusu bir kez daha Zaporojye Nükleer Santrali'ni hedef aldı

19:41 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Otomotiv endüstrisi eylülde 3,7 milyar dolarla en fazla ihracat yapan sektör oldu

12:53 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı eylül ayı veri bültenini yayımladı

12:47 - Ekonomi

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki son saldırılarında 10 Filistinli hayatını kaybetti

12:46 - Dünya

"FINEXT" programı Türkiye'yi bölgesel fintek merkezi olmanın ötesine geçirmeyi hedefl

12:43 - Ekonomi

Fransız siyaset bilimci Burgat'tan Küresel Sumud Filosu'na katılan aktivistlere övgü

12:41 - Dünya