Proje bazlı teşvik kapsamındaki yatırımlara ilişkin esaslar belirlendi

Proje bazlı devlet yardımı kapsamında yatırımlara verilecek nitelikli personel, enerji ve hibe gibi desteklerinin uygulama esasları belirlendi.

Gündem - 7 yıl önce

Ankara
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
Buna göre, nitelikli personel desteği, yatırım teşvik belgesi kapsamı yatırımla istihdam edilenler dikkate alınarak yatırım veya işletme döneminde uygulanacak.
Söz konusu teşvikten yararlanılan personel için kamu tarafından sağlanan başka bir nakdi ücret desteğinden faydalanılamayacak. Şirket ortakları ve yönetim kurulu üyeleriyle bunların birinci ve ikinci derece kan ve kayın hısımları için nitelikli personel desteği başvurusunda bulunulamayacak.
Destek, her bir nitelikli personel için kararda belirlenen aylık azami tutarın aşılmaması kaydıyla, bu çalışanlara ödenen net ücret kadar sağlanacak.
Enerji desteği
Enerji desteği, belirlenen oran ve süre aşılmamak kaydıyla azami destek tutarına ulaşıncaya kadar uygulanacak.
Destek ödemesi, nakliye, iletim, dağıtım, vergi, fon ve benzeri harcamalar hariç olmak üzere enerjinin temin edildiği kurum veya kuruluşlarca düzenlenmiş, bedeli peşin olarak fatura döneminde ödenmiş enerji tüketim harcaması esas alınarak yapılacak.
Faiz veya kar payı desteği
Yurt dışında yerleşik aracı kurumlardan kullanılan yatırım kredileri veya finansmanına ilişkin faiz veya kar payı desteği uygulanabilmesi için teşvik belgesi kapsamı yatırımda kullanılması şartı aranacak.
Makine ve teçhizat yatırımlarının yüzde 25'i karşılanacak
Hibe desteği ödemesi, makine ve teçhizat yatırım tutarının yüzde 25'ini geçmemek üzere belirlenen oranda ve azami destek tutarına ulaşıncaya kadar ödenecek.
Teşvik belgesi kapsamında gerçekleştirilecek yatırımla istihdam edilenler için sigorta primi işveren hissesi desteği uygulamasına, yatırımcıya ait bilgilerin Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmesini takip eden aydan itibaren başlanacak ve teşvik belgesinde belirtilen süre kadar bu destekten yararlanılacak.
Nitelikli personel, hibe ve enerji desteği ödemeleri şubat, mayıs, ağustos ve kasımda gerçekleştirilecek.
Söz konusu desteklerden faydalanabilmek için Bakanlığa elektronik başvuru yapılması ve istenilen belgelerin sisteme yüklenmesi gerekiyor.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Van Gölü'nde düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı: 7 ölü

2019-12-26 11:27 - Gündem

Trabzon'daki örtü yangınlarından 30'u söndürüldü

2019-12-24 15:07 - Genel

Teknosa, Akıllı Ev keyfini mağazasına taşıdı

2019-12-26 13:03 - Genel

Proje bazlı teşvik kapsamındaki yatırımlara ilişkin esaslar belirlendi

2019-12-28 13:07 - Gündem

Libya'da Zintan güçleri Türkiye ile yapılan anlaşmaya destek veriyor

2019-12-22 15:17 - Dünya

Yılbaşından itibaren vergi uygulamalarında e-dönüşüm yaşanacak

2019-12-21 14:22 - Ekonomi

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç, Türk-Amerikan ilişkilerini AA'ya değerlendirdi

2019-12-21 14:32 - Dünya

Doğu'daki 4 ilde 527 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

2019-12-27 12:57 - Gündem

Reel Kesim Güven Endeksi aralıkta yükseldi

2019-12-26 14:37 - Ekonomi

Borsa güne yükselişle başladı

2019-12-27 13:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den çerçeve yasaya ilişkin açıklama

19:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

19:48 - Gündem

Ahbap Derneğinin banka kasasından 44 milyon lirayla alınan altın yerine ilaç ve kitap çıktı

18:53 - Gündem

Aydın'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

18:48 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Günün Manşetleri

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den çerçeve yasaya ilişkin açıklama

19:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

19:48 - Gündem

ABD Kongresi için yarışan Müslüman adaylardan Ilhan Omar, Minnesota'daki ön seçimleri kazandı

19:42 - Dünya

Dusan Vlahovic, Beşiktaş yolunda

19:13 - Spor

Irak Başbakanı Zeydi: "Uluslararası Koalisyonun Irak'taki görevinin sona ermesi için 30 Ey

19:03 - Dünya