?>

Polonya, Romanya ve İsrail’de Türkiye'deki 14 Mayıs seçimleri için oy kullanma işlemi başladı

Polonya, Romanya ve İsrail’de yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, Türkiye'de 14 Mayıs'ta düzenlenecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında oy vermeye başladı.

Dünya - 2 yıl önce

Bükreş/Varşova/Tel Aviv

Polonya'nın başkenti Varşova'da, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için sandık kuruldu.

Seçmenler, yerel saatle 09.00'dan itibaren oy kullanmaya başladı. Oy verme işlemi 21.00'e kadar sürecek. Seçmenler, 7 Mayıs akşamına dek oy kullanabilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, Polonya'da toplam 10 bin 457 seçmen bulunuyor.

Romanya

Romanya’nın başkenti Bükreş ve Köstence şehrinde, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için sandık kuruldu.

Seçmenler, kurulan sandıklarda yerel saatle 09.00'dan itibaren oy kullanmaya başladı.

Oyunu kullandıktan sonra AA muhabirine açıklama yapan Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, 2014 seçimlerinden bu yana yurt dışındaki vatandaşlara sağlanan bir imkanla oy kullanılabildiğini belirterek, şu anda da seçimlere katılımın yoğun olduğunu ifade etti. Romanya’da 10 bin 500’ü aşkın seçmen olduğu bilgisini paylaşan Büyükelçi Altan, umudunun en yüksek yüzdeyle katılımla vatandaşların demokratik hak ve ödevlerini yerine getirmeleri olduğunu söyledi.

Romanya'da yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler Bükreş ve Köstence'de 7 Mayıs akşamına kadar oylarını kullanabilecek.

İsrail

Seçmenler, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinde kurulan 2 sandıkta, yerel saatle 09.00'dan itibaren oy kullanmaya başladı.

Oy verme işlemi saat 21.00'e kadar sürecek. Seçmenler, 7 Mayıs akşamına dek kurulan sandıklarda oy kullanabilecek.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Seçimlerin milletimize demokrasimize hayırlı olmasını diliyoruz. Bugün yurt dışındaki seçmenlerimizin Tel Aviv Büyükelçiliğimizdeki ilk oy kullanma günü. Yasal değişikliklerden sonra yurt dışındaki seçmenlerimiz 6. defa sandığa giderek oy kullanıyorlar. Her seçimde sandığa gitme ve oy kullanma oranları artıyor. Bu da tabii ki demokrasimiz için çok umut verici. Ben de az önce oyumu kullandım. Hayırlara vesile olur inşallah." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Almanya'da perakende satışlar, martta yıllık yüzde 8,6 düştü

2023-05-02 12:14 - Ekonomi

Japonya'nın güneybatısında 5,4 büyüklüğünde deprem

2023-05-01 13:02 - Dünya

Munzur Çayı'nda kaybolan 3 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor

2023-05-02 12:48 - Asayiş

Napoli, Salernitana ile berabere kalınca şampiyonluğunu ilan edemedi

2023-04-30 22:03 - Spor

Dünyanın en iyi dron pilotları TEKNOFEST İstanbul'da yarıştı

2023-04-30 16:57 - Teknoloji

Malatya'da 6 bin 205 köy evinin ihalesi yapıldı

2023-04-29 21:03 - Gündem

Bakan Akar ve TSK komuta kademesi TEKNOFEST'i ziyaret etti

2023-04-29 16:38 - Gündem

Efteni Gölü havzası son yağışlarla suya doydu

2023-04-27 11:53 - Gündem

TEKNOFEST İstanbul kapılarını açtı

2023-04-27 14:08 - Teknoloji

ABD'nin Pekin Büyükelçisi Burns: Çin ile görüşmeye hazırız

2023-05-02 22:02 - Dünya

İlgili Haberler

Avrupa ülkelerinin liderlerinden, Trump-Putin görüşmesi öncesi Ukrayna'ya ilişkin ortak açıklama

02:12 - Dünya

Kurtuba Cami-Katedrali yangının ardından kısmi olarak açıldı

22:48 - Dünya

TİKA, açlıkla mücadele eden Gazzelilere gıda yardımlarını sürdürüyor

21:58 - Dünya

Arap Birliği, İsrail'in Gazze'yi işgal kararına karşı yarın acil toplantı kararı aldı

21:43 - Dünya

Hamas: İsraillilerin Mescid-i Aksa baskınları, Kudüs'ü Yahudileştirme planının bir parçası

20:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Avrupa ülkelerinin liderlerinden, Trump-Putin görüşmesi öncesi Ukrayna'ya ilişkin ortak açıklama

02:12 - Dünya

Sağlık eski bakanlarından Halil Şıvgın vefat etti

00:13 - Siyaset

Antalyaspor, sahasında Kasımpaşa'yı yendi

00:07 - Spor

Termometreler 22 kentte 40 dereceyi aştı

23:27 - Gündem

Sinop ve Aksaray ve Diyarbakır'da orman yangınına müdahale sürüyor

23:22 - Gündem