Polise 356 taze kan

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu’nda (PMYO) son sınıf öğrencisi 356 polis adayı yemin ederek polisliğe ilk adımı attı.

Gündem - 10 yıl önce

Samsun 19 Mayıs PMYO 14. Dönem Yemin Töreni bugün okulda gerçekleşti. 235 erkek, 121 bayan olmak üzere toplam 356 polis adayı, polis olmadan önceki son aşama olan yemin töreninde silah ve Ceza Hukuku kitabının bulunduğu masaya el koyarak yemin etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti. Konuşmalar öncesinde sıcaktan bunalan bir bayan polis adayı fenalaşarak baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren polis adayı yapılan müdahalenin ardından kendine gelirken, program kaldığı yerden devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan Polis Okulu Müdürü Cihan Alagöz, yeni polis olacak adaylara mesleklerinde başarılı olmalarını ve uzun yıllar vatanlarına hizmet etmelerini diledi.

"BİRLİĞİMİZİ VE DİRLİĞİMİZİ BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR" 

 Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Yemin eden polis adayların öncelikle kendilerine, ailelerine ve memleketimize hayırlı olmalarını diliyorum. Başarılı bir meslek hayatı geçirmenizi diliyorum. Zor bir coğrafyada farklı kültür ve kimliklere ev sahipliği yapan bir ülkede yaşıyoruz. Ülkemiz, son yıllarda gelişen demokrasisi ve ekonomisiyle dünyada dikkatleri üzerine topluyor. 
Ülkenin bu dikkat çeken yükselişi birilerini rahatsız etmiş olacak ki son dönemlerde maalesef ülkemizde polisimize, askerimize alçakça saldırılarla birliğimizi ve dirliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin güvenliğinden asla taviz vermeyiz. Bu yüzden terörle mücadelemiz Cumhurbaşkanımızın dediği gibi sonuna kadar devam edecektir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi güvenliği bahane ederek hukukun çiğnenmesine, demokrasinin duraksamasına, özgürlüklerin kısıtlanmasına da asla imkan tanımayacağız. Özgürlük ile güvenliğin arkasındaki dengeyi çok iyi biliyoruz. 
Askere, polise, molotof atanların, kurşun sıkanların ve bunlara destek olanların özgürlük ve demokrasi inancına, bizim inancımızda yer yoktur. Ancak hukuk çerçevesi içerisinde herkes demokratik tepkisini gösterebilir. Bu çerçevenin dışarısına çıkacak olan olursa gereken cevabı kanunlar karşısında alır. Sevgili öğrenciler, bugünden itibaren öğrenciliğiniz bitiyor. Artık 170 yıllık geçmişe sahip, sadakat ile ülkesine hizmet eden emniyet teşkilatının birer neferi oluyorsunuz. Sorumluluğunuz çok büyük.

 Hepinizi tebrik ediyor başarılar diliyorum” dedi. Öte yandan, okulun dönem birincisi Abdullah Çavuş, ikincisi Gülenay Karakaya, üçüncüsü de Zehrahan Nakkaş oldu. Konuşmaların ardından yapılan yemin töreninden sonra polis adayları keplerini atarak mezuniyetlerini kutladı. Bazı adaylar sevinç gözyaşlarına boğulurken bazı adaylar oyun havası eşliğinde arkadaşları ve aileleriyle oyun oynadılar. 

 Ayrıca programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun İl Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Albay Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve polis adaylarının yakınları katıldı.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yangın yerleşim yerlerine ulaştı

2016-06-18 18:23 - Asayiş

Marmaris'te lodos hayatı olumsuz etkiledi

2016-06-14 18:52 - Gündem

Bakan Işık, Nato Genel Sekreteri Stoltenberg’le görüştü

2016-06-14 19:18 - Dünya

Muş’tan acı haber: 1 şehit

2016-06-15 16:41 - Asayiş

Suyun patronu da olsa faturayı ödemeyince...

2016-06-14 20:28 - Asayiş

957 kilo kaçak et ele geçirildi

2016-06-17 15:01 - Asayiş

Göçük Davası AYM’ye taşınıyor

2016-06-16 16:01 - Asayiş

A Milliler taktik çalıştı

2016-06-15 02:02 - Dünya

Polise 356 taze kan

2016-06-21 16:47 - Gündem

17 DEAŞ hedefi vuruldu: 10 ölü !

2016-06-15 11:49 - Genel

İlgili Haberler

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları'nın açıklamalarına tep

14:23 - Gündem

Şanlıurfa'da termometreler 47 dereceyi gösterdi

14:18 - Gündem

Bakan Göktaş: Huzurun olduğu bir Türkiye'yi el birliğiyle inşa etmeye devam etmek istiyoruz

14:08 - Gündem

THY, tarihinin en uzun aktarmasız uçuşunu gerçekleştirdi

13:57 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Trablus'ta TSK Libya Görev Grup Komutanlığını ziyaret etti

13:48 - Gündem

Günün Manşetleri

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları'nın açıklamalarına tep

14:23 - Gündem

Şanlıurfa'da termometreler 47 dereceyi gösterdi

14:18 - Gündem

Bakan Göktaş: Huzurun olduğu bir Türkiye'yi el birliğiyle inşa etmeye devam etmek istiyoruz

14:08 - Gündem

Rusya'dan Telegram ve Google'a 26 milyon ruble ceza

14:02 - Dünya

THY, tarihinin en uzun aktarmasız uçuşunu gerçekleştirdi

13:57 - Gündem