'Polis Akademisi sınav soruları' davasında savunmalar tamamlandı

Akademinin 2012'deki giriş sınavı sorularının FETÖ üyelerine verilmesine ilişkin 80 kişinin yargılandığı davada sanık savunmaları tamamlandı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) 2012 Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının sınavdan önce elde edilerek, aynı yapılanmaya mensup kişilere verildiği iddiasıyla ilgili 80 kişinin yargılandığı davada sanık savunmaları tamamlandı.
Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada, mahkeme heyeti, savunma yapmaları için sanık avukatlarına söz hakkı verdi. Avukatların, tahliyeye yönelik talepleri de içeren savunmalarını, cuma gününe kadar tamamlamaları halinde mahkemenin ara karara gitmesi bekleniyor.
"Etkin pişmanlık hükümlerinden" yararlanmak isteyen davanın tutuksuz sanıkları, bugüne kadar görülen duruşmalarda, FETÖ'nün Polis Akademisi giriş sınavı sorularını önceden kendilerine nasıl verdiğini detaylarıyla anlattı.
Sanık beyanlarına göre, "cemaat abileri", FETÖ'nün ev ve dershanelerine giden öğrencilerden belirlediklerini, akademi sınavlarına girmeleri için yönlendirdi. Örgüte sadakat gösterecekleri düşünülen öğrencilere, akademi sınavından birkaç gün önce yemin karşılığında soru ve cevapları verildi.
Bu şekilde sınavı kazanan öğrenciler, akademiye kayıt yaptırdıktan sonra da örgütle ilişkilerini devam ettirdi. İki haftada bir üçer kişiden oluşan gruplar halinde, Ankara'nın farklı semtlerindeki örgüt evlerine giden öğrencilerden, "ev abileri" kimi zaman akademi yönetimi ve diğer öğrenciler hakkında özel bilgiler istedi.
17/25 Aralık sürecinde örgütten kopan bazı öğrencilerin yaşadıklarını adli makamlara anlatmasıyla FETÖ'nün KPSS'den sonraki bir başka soru hırsızlığı da deşifre oldu.
Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, 80 sanık hakkında, "resmi belgede sahtecilik", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "silahlı terör örgütü üyesi olmaktan" dava açıldı.
Sanıklardan 32'si tutuksuz, 22'si tutuklu yargılanırken, 26 firari hakkında ise yakalama kararı bulunuyor.
Öte yandan tutuksuz sanıklar, kendilerini yönlendiren ve sınavdan önce soruları almalarına aracılık eden tutuklu sanıklar arasında yer alan bazı "cemaat abilerini" mahkeme huzurunda teşhis etti.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Akhisar Belediyespor farklı kazandı

2017-05-27 21:32 - Spor

Gaziantepspor 0-4 Beşiktaş maçı Özeti ve Golleri | BJK Gaziantep maçı kaç kaç bitti?

2017-05-29 00:37 - Spor

İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan 15 Temmuz gecesini anlattı

2017-05-24 21:22 - Gündem

Borsa günü yeniden rekorla kapattı

2017-05-24 21:57 - Ekonomi

Hülya Koçyiğit'in sağlık durumu iyiye gidiyor

2017-05-24 23:12 - Dünya

'ABD ile Rusya konusunda aynı görüşte değiliz'

2017-05-25 17:02 - Dünya

Başkent’te 10 araç birbirine girdi: 7 yaralı

2017-05-28 02:37 - Asayiş

FETÖ elebaşı Gülen'den 'ortadan kaybolun' talimatı

2017-05-26 14:52 - Gündem

Mozambikli sosyolog Doç. Dr. Castiano: Mozambik'te çocuklarımız yerel dillerini konuşamıyor

2017-05-24 15:09 - Genel

'Polis Akademisi sınav soruları' davasında savunmalar tamamlandı

2017-05-31 15:02 - Gündem

İlgili Haberler

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu

19:47 - Gündem

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

19:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem

Samsun'da sağanak nedeniyle bazı tarım alanlarını su bastı

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya