?>

Polis 1 milyonluk dolandırıcılığı son anda engelledi

Kendilerini savcı olarak tanıtan dolandırıcıların 1 milyonluk vurgununa Niğde polisi engel oldu. Olay, Türkiye'de mağdurun zarar görmeden engellendiği en yüklü dolandırıcılık olarak kayıtlara geçti.

Yerel haber-Şirket Haber - 10 yıl önce

Edinilen bilgiye göre, kendini hakim savcı olarak tanıttıkları iddia edilen Reşat B., Mehmet A., Mustafa A., Mehmet, A., Ankara Kavaklıdere’de yaşayan yaşlı bir kadını telefonla aradı. Yaşlı kadına kendilerini savcı olarak tanıtan zanlılar kadında ne kadar para ve ziynet eşyası varsa verilen adrese getirmesini istedi. Yaşlı kadın bankadan banknotlar halindeki 270 bin Euro (850 bin lira) nakit, 150 bin lira değerinde de ziynet eşyasını çuvala koyarak yanında yardımcı olarak bulunan personeline dolandırıcıların verdiği adrese gönderdi. 

Paraları alan dolandırıcılar Ankara’dan Şanlıurfa’ya giderken Niğde’de rutin asayiş uygulaması yapan polisler tarafından durduruldu. Otomobilde yapılan aramada koltuk altlarında ve torpido gözüne zulalanmış 900 bin nakit 150 bin lira değerinde de ziynet eşyası ele geçirilirken, otomobilde bulunan Reşat B., Mehmet A., Mustafa A. ve Mehmet, A., gözaltına alındı.

Niğde Asayiş Şube Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar sonucu banknotlar halindeki paranın üzerinde bulunan mühürlü banka şeridinden Ankara’daki bir bankadan çekildiği tespit edildi. Bankayla irtibata geçilmesi sonucunda yaşlı kadına ulaşıldı. Yapılan kimlik sorgulamasında zanlıların çok sayıda dolandırıcılık suçuna karıştıkları öğrenildi. Bunun yanı sıra, söz konusu olay, Türkiye’de mağduru zarar görmeden engellenen en yüklü miktardaki dolandırıcılık olarak kayıtlara geçti.

Ele geçirilen para ve ziynet eşyaları ile yakalanan 4 zanlı ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kurşunlanan gece kulübünün bodyguardı yaşananları anlattı

2016-04-27 17:33 - Gündem

Ağrı kesici Nurofen'de büyük skandal

2016-04-30 00:37 - Sağlık

Kocasının kızgın yağla yaktığı kadına Cumhurbaşkanı Erdoğan desteği

2016-04-28 19:48 - Gündem

Levent Gök: Meclis’te muhalefetin can güvenliği yoktur!

2016-04-29 18:53 - Siyaset

İstiklal Caddesi'nde 3 gözaltı

2016-05-01 15:27 - Yerel haber-Şirket Haber

İhbar harekete geçirdi, caminin karşısında 200 kiloluk bomba bulundu

2016-04-27 18:28 - Yerel haber-Şirket Haber

Erdoğan, A Millilerle hatıra fotoğrafında

2016-04-29 03:08 - Gündem

Damar sertliğinde genetik miras da risk faktörü

2016-04-28 15:17 - Sağlık

Türkiye’nin en büyük 2’nci şehitliğinde ‘Kut’ül Amare Zaferi’ dualarla anıldı

2016-04-29 21:10 - Gündem

Fener, Galatasaray'ı 3-1 mağlup etti

2016-04-29 01:17 - Spor

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

NATO: (Ukrayna) Sahada askerler, havada jetler, Karadeniz'de gemiler olacak

16:08 - Dünya

Rusya: Ukrayna'daki askeri sanayi ve enerji tesislerine büyük saldırı düzenledik

15:38 - Dünya

ODAK: Suriye'de Terörün Tasfiyesi

15:09 - Dünya

Fenerbahçe Kulübü, N'Golo Kante transferinin gerçekleşmediğini duyurdu

14:39 - Spor

Mardin'de sahipsiz köpeğin saldırısına uğrayan çocuğu esnaf kurtardı

14:11 - Gündem