?>

Polatlı Füze Okulu ve 58. Topçu Tugayı personeline darbe iddianamesi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ve Topçu ve Füze Okul Komutanlığında görevli 330 kişi hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırladı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Ankara'daki dördüncü iddianame tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ve Topçu ve Füze Okul Komutanlığında görevli 330 kişinin şüpheli olduğu iddianamede, 9 maktul, 10 maktul yakını ve 113 mağdur yer aldı.

Üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, şüphelilerin "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "Nitelikli kasten öldürme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanı sıra "Terör örgütü üyesi olmak" ve "Nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ayrıca hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Polatlı'da hayatını kaybeden Yasin Yılmaz, Lokman Biçinci, Hasan Yılmaz, Ali Anar, Ümit Güder, Özkan Hekin, Samet Cantürk, Emrah Sapa ve Ömer Takdemir'in maktul olarak kaydedildiği iddianamede, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Genelkurmay eski 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Emekli Korgeneral Mehmet Şanver'e "müşteki" olarak yer verildi.

İddianamede, aralarında eski Topçu ve Füze Okul Komutanı Tümgeneral Osman Ünlü, eski 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Teşkilat Şube Müdürlüğünde görevli Kurmay Albay Bilal Akyüz ile farklı rütbelerde görevli 330 şüpheli bulunuyor.

Anadolu Ajansı Yayınlarının "15 Temmuz 2016, Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitabındaki görüntülere de iddianamede yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin daha önce üç iddianame hazırlayıp mahkemelere göndermişti.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz-İsmet Karakaş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hesabını boşalttıktan sonra otel odasında ölü bulundu

2016-12-21 18:52 - Asayiş

8 bin 500 liralık Milli Piyango bileti çaldı

2016-12-18 19:02 - Asayiş

Başbakan Yıldırım, Medvedev ile Halep'i görüştü

2016-12-16 01:22 - Siyaset

KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2016 lise KPSS tercih kılavuzu öğren

2016-12-19 17:02 - Gündem

Erdoğan ile Nazarbayev telefonda görüştü

2016-12-18 15:02 - Gündem

Vanlı şehit ailesinden teröre tepki

2016-12-20 14:52 - Gündem

Görenleri hayrete düşüren 1 kilogramlık armut

2016-12-16 13:32 - Asayiş

Kasım Süleymani katliam anlarında Halep'teydi

2016-12-17 13:52 - Dünya

Ankara'da Rus büyükelçiye silahlı saldır!

2016-12-19 21:27 - Asayiş

Meriç Nehri'ne atlayan FETÖ şüphelisi kayboldu

2016-12-20 20:08 - Gündem

İlgili Haberler

Hakim ve savcıların görevde yükselme kararları Resmi Gazete'de

01:49 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Jandarma Teşkilatımızın 186. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun

10:27 - Gündem

İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin provokatif paylaşım yapanlara soruşturma başlatıldı

00:52 - Gündem

Ankara'da "Küresel Gazze Yürüyüşü" aktivistlerine destek yürüyüşü

00:37 - Gündem

İstanbul'da 48 saat sürecek "Gazze için Nöbete Davet" eylemi başladı

00:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Tüketiciler doğrudan satışlarda 30 gün içinde cayma hakkını kullanabilecek

11:13 - Ekonomi

LGS merkezi sınavı yarın yapılacak

11:02 - Eğitim

Dünyadan İsrail-İran gerilimine tepkiler

10:57 - Dünya

Yabancı çoban istihdamının, sektöre nefes aldırması bekleniyor

10:52 - Ekonomi

Fenerbahçe'nin yeni sezon hazırlık programı belli oldu

10:47 - Spor