?>

PKK'lı teröristler, işçinin evlilik hayalini yarım bıraktı

Şırnak'ta yol inşaatında bayram ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan ve PKK'lı teröristlerin saldırısında yaşamını yitiren işçilerden Oslu'nun bayramdan sonra düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

Genel - 8 yıl önce

ŞIRNAK (AA) - EKREM PAYAN - Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortabağ köyünde yapımı süren yol inşaatında bayram ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan ve PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren işçilerden Kadir Oslu'nun bayramdan sonra düğün yapmayı planladığı belirtildi.

PKK'lı teröristlerce 28 Ağustos'ta, Uludere ilçesi Ortabağ köyü Düğündağı bölgesinde yol yapımında çalışan Kadir Oslu (24) ile Cangir Yılmaz (30) ve Ramazan Yakut (37) katledilmişti.

Terör saldırısında yaşamını yitiren işçilerden Oslu'nun evlilik hazırlığı yaptığı, bu nedenle yol inşaatında çalışarak çeyizlik eşya ve altın aldığı öğrenildi.

Terör örgütü PKK'ya tepki gösteren Oslu'nun babası Sabri Oslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu PKK'nın alçak saldırılarından birisidir. Ekmek paralarını kazanmak için oradaydılar başka bir günahları yoktu. Allah bu PKK'nın belasını versin. Allah bunu yanlarına bırakmasın. Bunlar Kürt değiller. Kürtlerin hakkını savunuyorum diyeceksin, gelip Kürt işçisini infaz edeceksin, hangi mantığa sığar? Ben Kürt'üm ama Türk bayrağı altında yaşıyorum. Onlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar." ifadelerini kullandı.

"Teröristler onun evlilik hayalini bitirdi"

Anne Naime Oslu da oğlunun evlenmek için gecesini gündüzüne katarak çalıştığını, oğlunun hayatını kaybettiği gün biriktirdiği parasıyla bilezik almak için kuyumcuya gittiğini, orada evladının ölüm haberini aldığını anlattı.

"Bayramdan sonra kız istemeye gidecektik." diyen Oslu, düğün hazırlığı yaptıklarını belirtti.

Oslu'nun kardeşi Kenan Oslu ise "Ağabeyim herkes tarafından sevilen bir insandı herkesle şakalaşırdı. Teröristler onun evlilik hayalini bitirdi." dedi.

Kız kardeşi Berivan Oslu da ağabeyinin çalışarak nişan yüzüğü ve damatlık elbisesi aldığını belirterek, "Lanet olası terör örgütü onu katletti, evlenmesine izin vermediler. Lanetliyoruz." şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

'Beyaz eşya pazarının yüzde 10 büyümesini öngörüyoruz'

2017-09-01 15:17 - Ekonomi

Dik yamaçlar arasındaki krater gölleri hayran bırakıyor

2017-08-29 15:12 - Günün Fotoğrafı

Valilik 'yalnız başına doğum' iddiasını yalanladı

2017-09-02 15:57 - Gündem

Şebnem Ferah sahnede izleyenlerini şaşırttı

2017-08-31 03:52 - Magazin

Dolandırıcıya sokak ortasında meydan dayağı

2017-08-31 14:37 - Asayiş

FETÖ'nün itirafçı paniği ByLock yazışmalarında

2017-08-31 16:47 - Genel

10 yaşındaki çocuk top oynadığı sırada kazaya kurban gitti

2017-08-30 13:47 - Asayiş

Lucescu'dan Ukrayna maçı değerlendirmesi

2017-09-01 19:48 - Spor

'Talih Kuşu' geçen yıl 1,2 milyar lira dağıttı

2017-09-04 16:05 - Ekonomi

PKK'lı teröristler, işçinin evlilik hayalini yarım bıraktı

2017-09-04 17:12 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Washington'daki ulusal muhafızların görev süresi 28 Şubat'a kadar uzatıldı

10:03 - Dünya

Adana'da çıkan orman yangını söndürüldü

09:48 - Asayiş

Küresel endeks sağlayıcısı MSCI, endekslerde değişikliğe gitti

09:27 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Brezilya'da

09:13 - Siyaset

Trump, Rusya’yı karşılık vermeye zorluyor! -Fuad Safarov, Moskova'dan yazdı-

09:06 - En Son Yazılar