Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin: Milletvekili Süleyman Girgin 'davadan vazgeç' dedi

Muğla'da cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, "Ayın 23'ünde telefonum çaldı. Milletvekili Süleyman Girgin olduğunu söyledi. Taziye kelimesinden sonra 'davadan vazgeç' dedi bana" diye konuştu

Gündem - 6 yıl önce

İstanbul
Muğla'da cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, CHP'li bir milletvekilinin telefonla arayarak "davadan vazgeç" dediği iddialarına ilişkin basın açıklaması yaptı.
Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in ofisinde basının karşısına çıkan baba Gültekin, 4 Ocak 2021'deki duruşma sonrasında açıklama yapmayı planladığını ancak yanlış haberler çıkması üzerine açıklama yapmaya mecbur kaldığını belirterek, şunları dile getirdi:
"Bugüne kadar sessiz kaldım. Biraz heyecanlanıyorum, çünkü ilk defa medyanın karşısına çıkıyorum. Ben acılı bir babayım, beni de mazur görün. Ayın 16'sında kızım Muğla'da diri diri yakıldı. Ayın 23'ünde telefonum çaldı. '
Milletvekili Süleyman Girgin olduğunu' söyledi. Taziye dileklerinde bulundu, taziye kelimesinden sonra 'davadan vazgeç' dedi bana. 'Kamu davası zaten devam eder. Biz senin yanındayız. Ne gerekiyorsa yapacağız' dediler. Çünkü karşı tarafta, annesinin CHP'de bir ilçe başkanı olduğunu biliyorum.
Aynı partideler ve söyleyeceğim kelime harfi harfine doğrudur. 'Aksi ispat edilirse intihar ederim' demişim. Ve ben kabul etmedim, kızınız olsa acaba siz kabul eder misiniz? Telefonu kapattım, tahminen 1.5-2 dakika sürmedi. Olayı da kapattım."
Kızının taziyesinden 20 gün sonra Hizan CHP İlçe Başkanı Aydın Sadak'ın akraba ve arkadaşlarını devreye sokarak kendisiyle görüştüğünü anlatan Gültekin, "Bana ulaştılar, geldiler, inanmadım ilk önce. Sizi kim aradı diye sordum.
Süleyman Girgin'in aradığını söyledi. Telefonunu çıkardı, beni arayan kişinin, onu arayan kişiyle aynı olduğunu gördüm. Ben kabul etmedim. Defalarca beni aradı. Defalarca orada birebir görüştük. 'Ne kadar para istersen veririz, yeter ki davadan vazgeç, zaten kamu davası sürüyor.'
Benim kızıma Muğla'dan çok iftiralar atıldığı için canı pahasına da olursa İstanbul tapusunu da verseler bile ben bu davadan vazgeçmeyeceğim. Sonuna kadar nereye giderse gitsin. Ben zaten yaşayan bir ölüyüm. O yüzden davadan vazgeçmedim. İstanbul'a geldim. Beni iki sefer daha aradı." diye konuştu.
Yalan atması için bir gerekçesi ya da siyasi bir çıkarı olmadığını söyleyen baba Gültekin, acılı bir baba olduğunu, derdiyle uğraştığını, çıkan haberlere çok üzüldüğünü, iftira atmasının söz konusu olmadığını, hiçbir siyasi partiye üye olmadığını ve bu olayı Cumhuriyet Halk Partisi'ne de mal etmediğini vurguladı.

"Veli Ağbaba ve Özgür Özel aradı"

Gültekin, "Ben kişiler üzerinden konuşuyorum. Daha sonra Veli Ağbaba aradı. Veli Ağbaba'ya da aynısını söyledim. Daha sonra Özgür Özel de aradı, aynısını ona da söyledim. Ve 4 Ocak'ta ben açıklama yapacaktım ancak çok yalan haberler var, o yüzden ben açıklama yaptım. 'Ben yalan atıyorum', haber çıkmadan bir gün önce CHP ilçe başkanını görevden alıyorlar Hizan'da." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Süleyman Girgin'in fotoğrafını gösterdi

Cep telefonundan kendisini aradığını belirttiği milletvekili Süleyman Girgin'in fotoğrafını gösteren Gültekin, Özgür Özel'in kendisine, "gerekeni yapacağız" dediğini, "partimiz içinden böyle insanları kabul etmiyoruz" ifadesinin kullanıldığını ve "gerekenin yapılacağının" söylendiğini de aktardı.
Gültekin, "Özgür Özel bey bana dedi ki 'sonuna kadar yanındayız ve davayı takip edeceğiz'. Beni arayanın da bu olduğunu söylediler." şeklinde konuştu.
Doğru söylemediği iddialarına karşılık da konuşan baba Gültekin, "Diyelim ki ben yalan atıyorum, bir ilçe başkanı neden yalan atsın? Neden 10 sefer arasın. Şimdi bazı insanlar parasına, malına güveniyor. Benim kızım satılık değildi. Muğla'da diri diri yakıldı benim kızım.
Bu kabul edilecek bir şey değil. Bir insanın öldüreceksin parayla insanı bağlayacaksın. Böyle bir şey kabul edilemez. Bütün duyarlı insanlara sesleniyorum; artık Pınarlar ölmesin, Türkiye'de kadın cinayeti yaşanmasın. Bütün Türkiye'nin arkamda olduğunu hissediyorum." dedi.
Basın mensuplarınca olayın gerekçesinin de sorulduğu Sıddık Gültekin, "Gerekçe ortada. Katilin, caninin annesi Muğla'da CHP ilçe mi, il başkanlığı mı yapıyor, zaten olay günü istifa ediyor, gerçek ortada. Ben gerekçenin ne olduğunu bilmiyorum." yanıtını verdi.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türk SİHA'larının başarısından etkilenen İngiltere yeni bir SİHA programı başlatacak

2020-12-30 02:31 - Dünya

ABD'nin Nashville kentindeki patlamanın şüphelisinin intihar bombacısı olduğu ortaya çıktı

2020-12-28 11:21 - Dünya

Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin: Milletvekili Süleyman Girgin 'davadan vazgeç' dedi

2021-01-01 02:01 - Gündem

CHP'li Şahin: Ulusal aşı bağımsızlığımızı kaybetmiş durumdayız

2020-12-25 21:06 - Siyaset

TOGG Gemlik tesisinin üstyapı inşaatı için imzalar atıldı

2020-12-28 16:56 - Ekonomi

Beşiktaş, Demir Grup Sivasspor'u konuk edecek

2020-12-27 13:16 - Spor

Eminevim'in kurucusu Emin Üstün programla anıldı

2020-12-29 17:02 - Genel

Kocaeli merkezli FETÖ/PDY operasyonunda yakalanan 2 şüpheli tutuklandı

2020-12-28 18:06 - Gündem

AYM Genel Kurulundan Osman Kavala'nın bireysel başvurusuna ret

2020-12-29 17:40 - Asayiş

Boşnak lider Sefik Dzaferovic, 'Koronavirüsle zorlu mücadele' fotoğrafına oy verdi

2020-12-30 15:36 - Dünya

İlgili Haberler

Balıkesir'de arazide başlayıp ormana sıçrayan yangına müdahale ediliyor

16:57 - Gündem

Yükseköğretim Kurulu "öğrenci affı"nın usul ve esaslarını belirledi

16:48 - Gündem

Adalet Bakanı Gürlek, yorgun mermi isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Emir Yuşa'nın ailesiy

16:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Irak Federal Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkanı Lami'yi ka

16:28 - Gündem

Yalova'da Marmara Depremi'nin 27. yılında hayatını kaybedenler için anma programları düzen

16:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Balıkesir'de arazide başlayıp ormana sıçrayan yangına müdahale ediliyor

16:57 - Gündem

AB Komisyonu: Uganda'daki "geri dönüş merkezi" görüşmelerine dahil değiliz

16:53 - Dünya

Yükseköğretim Kurulu "öğrenci affı"nın usul ve esaslarını belirledi

16:48 - Gündem

Somalili Profesör Elmi, Türkiye'nin ülkesindeki siyasi krizin çözümünde olumlu rol oynayabilece

16:42 - Dünya

Adalet Bakanı Gürlek, yorgun mermi isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Emir Yuşa'nın ailesiy

16:37 - Gündem