?>

Piiz grubunun üyesini yaralayan sanığın 13 yıl 6 aya kadar hapsi istendi

Piiz grubunun davulcusu Mehmet Dudarık ve arkadaşı Oğuzhan Oğuz'u darbeden sanık Bilge Kaan Korkmaz hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Gündem - 3 yıl önce

Ankara

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesi göre 15 Aralık 2022'de sanık Korkmaz ve arkadaşları, Dudarık'ın da üyesi olduğu müzik grubunun sahne aldığı eğlence merkezine gitti.

Piiz grubunun gitaristi Usta, ekip arkadaşı Dudarık'a saldırının detaylarını anlattıPiiz grubunun üyesini yaralayan şüpheli, darbettiği isimlerden şikayetçi oldu

Sahneden inen Dudarık'ın yanlışlıkla Korkmaz'ın arkadaşının ayağına basması nedeniyle taraflar arasında tartışma çıktı.

Dudarık'ın özür dilemesine rağmen sakinleşmeyen Korkmaz, tartışma esnasından Dudarık'ın yanında bulunan arkadaşı Oğuzhan Oğuz'u takip ederek eğlence merkezinin bahçesinde darbetti.

Sanık Korkmaz daha sonra eğlence merkezinin dışında telefonla konuşan Dudarık'a yaklaşarak yumruk attı.

Aldığı darbenin etkisiyle yere düşen Dudarık'ı yumruklamaya devam eden Korkmaz'ı çevredeki vatandaşlar durdurdu.

Korkmaz, dosyaya giren ifadesinde arkadaşı Erdinç Ö, Dilara Ü. ve Ayşegül A. ile Tunus Caddesi'ndeki eğlence yerine gittiklerini, gecenin ilerleyen saatlerinde arkadaşı Erdinç Ö'nün ayağına basıldığını, bunun üzerine müştekilerle aralarında arbede olduğunu söyledi.

Akabinde müşteki Oğuzhan Oğuz ve Mehmet Dudarık'ın tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığını iddia eden Korkmaz, şunları anlattı:

"Arkadaşlarımın yanında bulunduğum esnada şahıslar bana, 'Erkeksen dışarı gel lan' şeklinde hakaretlerde bulundular. Ben de alkolün etkisiyle sinirlerime hakim olamadım ve Oğuzhan'a yumruk savurdum. Dışarı çıktımızda Mehmet Dudarık telefonla görüşüyordu. Karşısındaki şahsa 'Çabuk gelin, şunlar kim olduğumuzu öğrensinler' şeklinde söylemlerde bulunduğunu duydum. Ani bir kızgınlık ve Mehmet isimli şahsın beni tahrik etmesi sonucu şahsa yumruk savurdum. Hemen kendini yere attı ve yerde bulunduğu esnada ağır hakaretler etmeye devam etti. Mehmet isimli şahıs yerde bulunduğu esnada sakin olması gerektiğini söyleyerek hırpaladım."

13 yıl 6 aya kadar hapsi istendi

Adli muayene raporunda müştekilerin yüzlerinde kemik kırıkları oluşacak şekilde yaralandıkları belirtilen iddianamede, "Mehmet Dudarık'ın, adli muayene raporunda belirtildiği üzere hayati tehlike geçirecek, vücudunda kemik kırığı oluşturacak, kırığın yaşam fonksiyonlarına etkisinin orta düzeyde olacak şekilde yaralandığı tespit edilmiştir." bilgisine yer verildi.

Bu kapsamda sanık Korkmaz'ın, müşteki Oğuzhan Oğuz'a karşı "kemik kırığına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama suçundan" 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya, müşteki Mehmet Dudarık'ı ise "kemik kırığına sebebiyet verecek ve hayati tehlike oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Hakkında toplam 4 yıl 6 aydan 13 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilen tutuklu sanık Korkmaz, 29 Mart'ta Ankara 65. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD-Türkiye İş Forumu düzenlendi

2023-03-13 20:17 - Ekonomi

Nepal'de dağlara yalnız tırmanmak yasaklandı

2023-03-13 14:58 - Dünya

Futbolda Kaleci nedir?

2023-03-10 00:07 - İnsan&Hayat

Brent petrolün varil fiyatı 81,24 dolar

2023-03-10 10:15 - Ekonomi

Putin, Kuzey Akım'a sabotajın ancak devlet düzeyinde yapılabileceğini söyledi

2023-03-14 22:08 - Dünya

Bingöl'de depreme karşı zemin yapısı inceleniyor

2023-03-10 18:27 - Gündem

MHP'de milletvekilliği aday adaylığı süreci başladı

2023-03-14 12:52 - Siyaset

İsrail'de hükümetin tartışmalı yargı düzenlemesi, toplumda "ciddi bir çatlağa" yol aç

2023-03-15 13:03 - Dünya

Depremzede çocuklar hayallerindeki evleri çizdi

2023-03-12 12:17 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi paylaşımı

2023-03-16 14:37 - Gündem

İlgili Haberler

Ankara'daki sivil toplum kuruluşları "Gazze'ye insani yardım" çağrısında bulundu

20:08 - Gündem

Sındırgı "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildi

18:53 - Gündem

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 90'a çıktı

18:33 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Uyuşturucu bir insanlık suçudur

18:28 - Gündem

Ordu'da taş ocağı şantiyesinde göçük

18:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Ankara'daki sivil toplum kuruluşları "Gazze'ye insani yardım" çağrısında bulundu

20:08 - Gündem

Rutte, ABD'nin asker çekme kararının Avrupa'nın güvenliğine bağlılığını etkilemeyeceğini b

19:27 - Dünya

İsrail'in yerinden ettiği Filistinliler, Batı Şeria'da evlerine dönmek için gösteri düzenl

19:12 - Dünya

Sındırgı "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildi

18:53 - Gündem

Putin, nükleer denemelerin hazırlıkları için çalışmaların yapılması talimatını verdi

18:38 - Dünya