?>

Petrol Ofisi, e-irsaliye dönemine ilişkin hazırlıklarını tamamladı

Petrol Ofisi, akaryakıt sektöründe başlayacak olan e-irsaliye uygulamasına ilişkin tüm hazırlıklarını tamamladı.

Genel - 5 yıl önce

Petrol Ofisi, akaryakıt sektöründe başlayacak olan e-irsaliye uygulamasına ilişkin tüm hazırlıklarını tamamladı.

Petrol Ofisi Üst Yöneticisi Selim Şiper yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye akaryakıt sektörünün Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında e-irsaliye uygulamasına geçeceğini belirterek, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) sisteminde kayıtlı lisanslı üretici, dağıtıcı kurumları ve bayilik lisansına sahip mükelleflerin 1 Temmuz 2020 itibarıyla gerçekleştirecekleri sevkiyatlarda e-irsaliye kesmeye başlayacaklarını kaydetti.

Petrol Ofisi olarak hazırlıklarını tamamladıklarını vurgulayan Şiper, "e-irsaliye uygulamasını, sunduğu avantajlardan, kazanımlardan dolayı faydalı bir sistem olarak görüyor ve destekliyoruz. Öncelikle mal hareketlerinin elektronik ortamda düzenli bir şekilde izlenebilmesine olanak sağlayacak olan e-irsaliye uygulaması baskı, arşivleme, depolama ve sevkiyat maliyetlerini de ortadan kaldıracak." ifadelerini kullandı.

Şiper, e-irsaliyenin ayrıca raporlama kolaylığı, anında ulaşılabilirlik, yasal mevzuat gereği 10 yıl boyunca güvenle saklama gibi konularda avantajlar sunacağını aktararak, "Tüm bunlarla birlikte en önemli kazanımlardan biri de sürdürülebilirlik alanında olacak. Basılı sevk irsaliyesini ortadan kaldırarak, tonlarca kağıt israfının, yani binlerce ağacın kesilmesinin de önüne geçilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Petrol Ofisi'nin uzun süredir evrakların büyük bir bölümünü elektronik ortama taşıdığına ve kağıt kullanımını minimize ederek kazanım sağladığına işaret eden Şiper, şöyle devam etti;

"e-irsaliye uygulamasıyla da yılda 14 tonluk kağıt israfının önüne geçilerek, irsaliyelerin kargo dağıtımından 12 bin km'lik tasarruf sağlanıyor. Tüm bunlardan kaynaklanan yaklaşık 25 tonluk CO2 azalışı da söz konusu. e-irsaliye kamu, şirketler, ticari hayat açısından taşıdığı avantajların yanı sıra sürdürülebilirlik açısından da önemli kazanımlar sağlıyor. Sunduğu tüm bu avantajlarla birlikte sektör lideri olarak e-irsaliye uygulamasına hazırız."

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Manchester United, Federasyon Kupası'nda yarı finale çıktı

2020-06-28 01:42 - Spor

Etiyopya'da 114 yaşındaki hasta Kovid-19'u yendi

2020-06-25 16:42 - Dünya

Yeni Zelanda’da 5,9 büyüklüğünde deprem

2020-06-25 11:07 - Dünya

Kovid-19'dan Brezilya’da 1141, Meksika’da 736, Hindistan'da 407 kişi öldü

2020-06-26 11:52 - Dünya

YKS'de soru kitapçığının fotoğrafını çekerek sosyal medyadan paylaşan kişi Batman'da gözaltına alındı

2020-06-28 10:49 - Asayiş

Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu'nun Kovid-19 testi pozitif çıktı

2020-06-23 01:12 - Gündem

Azerbaycan Türkiye'den SİHA alacak

2020-06-23 02:49 - Gündem

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: İstanbul'da selin oluşturduğu zararlar giderilecek

2020-06-23 23:32 - Gündem

İnsan Vakfı kurban bağış bedelini açıkladı

2020-06-23 15:41 - Genel

BM'den Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki silahlı gruplara yaptırım uyarısı

2020-06-23 15:58 - Gündem

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Batılıların amacı Rusya’nın müttefiklerini yok etmek -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

07:08 - En Son Yazılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış diplomasisi Rus medyasında geniş yer aldı

07:06 - Özel Haber

ABD'de milyonlarca kişi 'Krallara hayır' diyerek Trump yönetimini protesto etti

01:07 - Dünya

Bingöl'de 4 büyüklüğünde deprem

00:23 - Gündem

İsrail ordusu Yemen'deki Husi liderini hedef alan hava saldırısı düzenledi

00:12 - Dünya