?>

Peribacaları kar altında ayrı güzel

Tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle bilinen Kapadokya'da, üç gün boyunca etkili olan kar yağışı ortaya güzel görüntüler çıkarttı.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Nevşehir

Milyonlarca yıl önce Erciyes ve Hasan Dağı'nın püskürttüğü külleri, zamanla yağmur ve rüzgarın aşındırmasıyla ortaya çıkan peribacaları beyaz örtüyle buluştu.

.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Peribacaları kar altında ayrı güzel Tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle bilinen Kapadokya'da, üç gün boyunca etkili olan kar yağışı ortaya güzel görüntüler çıkarttı. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Nevşehir’in Göreme ve Uçhisar beldeleri ile Çavuşin köyü çevresindeki, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadilerde kar yağışının ardından güzel manzara oluştu.

Güneşin yüzünü göstermesinin ardından vadilerde gezinti yapan turistler, karla kaplanan alanlarda fotoğraf çektirdi.

Kılıçlar Vadisi'nde, ATV motorla gezinti yapan turistlerden Bora Küçük, Kapadokya'yı kar altında görebilmek için bölgeye geldiğini söyleyerek, "Kapadokya'ya daha önce de çok geldim ama kış mevsimindeki ilk ziyaretim oldu. Kapadokya, dünyanın birinci harikası diyebiliriz. Burada, yüzyıllık değil binlerce yıllık bir tarihi doku var. Bence bölgenin güzelliği tartışmaya açık bir konu değil." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fibabanka'dan 316,2 milyon TL vergi öncesi kar

2021-02-16 17:39 - Genel

Beslenme şekli kalp sağlığında etkili oluyor

2021-02-12 15:13 - Genel

AB Moderna'dan 2021'de 150 milyon doz ilave aşı alacak

2021-02-17 20:21 - Dünya

İstanbul Valiliği pazar günü beklenen kar yağışıyla ilgili alınan önlemleri duyurdu

2021-02-11 22:16 - Gündem

Cep telefonlarının, çocuklar için 'muhtemel kanserojen' olduğu belirlendi

2021-02-14 17:16 - Sağlık

3 bin 549 araç, motosiklet ve traktör trafikten men edildi

2021-02-12 15:05 - Asayiş

Karadeniz'in üreten kadınları güçlerini birleştirdi

2021-02-18 15:16 - Ekonomi

Türkiye-Azerbaycan 9. Karma Ekonomik Komisyon toplantısı 19 Şubat'ta yapılacak

2021-02-17 16:31 - Gündem

Diyarbakır annelerinden çocuklarına 'teslim ol' çağrısı

2021-02-16 17:46 - Gündem

Peribacaları kar altında ayrı güzel

2021-02-18 20:11 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Devlet desteğiyle besiciliğe başlayan kadın 250 hayvana ulaştı

13:37 - Çevre-Hayat

Zirvedeki Saveriksa Yaylası'nda besicilerin mesaisi sürüyor

11:17 - Çevre-Hayat

İç Anadolu'nun zirvesi Erciyes Dağı'na kar yağdı

11:12 - Çevre-Hayat

Manisa'da binadan düşen kediyi polis kurtardı

09:32 - Çevre-Hayat

Çorum'da Kızılırmak'a düşen kedi itfaiye tarafından kurtarıldı

16:47 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Doğu Anadolu'nun en büyük toplu sera alanı Erzincan'da kurulacak

13:43 - Ekonomi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, elektrik ihtiyacının yüzde 60'ını güneşten karşılıyor

13:38 - Ekonomi

ABD'de Bosna Savaşı'nda sivil ölümlerine karışan Amerikalılar olup olmadığı araştırılacak

13:33 - Dünya

ÇAYMER, bu yıl 50 kilogram çiçek çayı üretti

13:27 - Ekonomi

22 ilde düzenlenen "Orkinos Bulut-2" operasyonunda 138 kişi yakalandı

13:08 - Gündem