?>

Pazara giriş desteği tebliğinde değişiklik

e-Ticaret sitelerine toplu üyelik giderleri, iş birliği kuruluşları için yüzde 80 oranında desteklenecek. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 8 yıl önce

ANKARA

e-Ticaret sitelerine toplu üyelik giderleri, iş birliği kuruluşları için yüzde 80 oranında desteklenecek. İş birliği kuruluşlarının toplu üyelik desteğinden yararlanabilmesi için her başvuruda en az 250 şirketin yer alması gerekecek, onay sonrası şirket ilave etme imkanı da olacak.

Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulunun Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği̇ Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, iş birliği kuruluşu olarak ifade edilen ihracatçı birlikleri, il ticaret ve sanayi/sanayi odaları, sektör dernekleri ve kuruluşları, organize sanayi bölgeleri veya imalatçıların kurduğu dernek-birlik veya kooperatiflerin, e-ticaret sitelerine toplu üyelik giderleri yüzde 80 oranında desteklenecek. Toplu üyeliklerde başvuruda yer alan her bir şirket için iş birliği kuruluşlarına e-ticaret sitesi başına yıllık en fazla 2 bin dolar tutarında destek verilecek.

İş birliği kuruluşlarının toplu üyelik desteğinden yararlanabilmesi için her başvuruda en az 250 şirketin yer alması gerekecek. İş birliği kuruluşu, bu kapsamda onaylanan başvurularını müteakip şirket ilave etme talebinde bulunabilecek. İlave edilen şirketlerin, desteğe esas üyelik bitiş tarihinin belirlenmesinde daha önce onaylanan grubun üyelik bitiş tarihi esas alınacak. Önceki tebliğde, iş birliği kuruluşlarının toplu üyelik desteğinden yararlanabilmesi için en az 250 şirketi e-ticaret sitesine üye yapma zorunluluğu bulunurken, müteakip şirket ilave imkanı tanınmıyordu.

İş birliği kuruluşları, söz konusu destekten en fazla 5 e-ticaret sitesi için yararlanabilecek. Toplu üyelik başvurularında yer alan şirketlerin aynı site için en fazla 3 yıllık üyeliği desteklenecek. Destekten yararlanabilmek için üye olunan e-ticaret sitesinin bakanlıktan onay almış olması gerekecek. E-ticaret sitelerinde yer alan site içi reklam ve reklam bandı (banner) giderleri destek kapsamı dışında tutulacak.

Muhabir: Ayşenur Sağlam

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kremlin'den Suriye açıklaması

2017-04-10 18:47 - Dünya

THY 250 kişiyi işe alacak

2017-04-13 01:37 - Gündem

'Parmakla oturtulacak ülke değiliz '

2017-04-12 19:32 - Siyaset

Pazara giriş desteği tebliğinde değişiklik

2017-04-13 13:07 - Ekonomi

Kanada Dışişleri Bakanı da BM sisteminden şikayetçi

2017-04-13 12:25 - Genel

'Hızlı ve Öfkeli 8' yarın vizyona girecek

2017-04-12 22:17 - Kültür Sanat

Medipol Başakşehir'in zorlu takvimi

2017-04-08 18:34 - Spor

Hrant Dink soruşturmasında 2 astsubay tutuklandı

2017-04-13 02:02 - Gündem

Almanya'da 263 bin kişi depresyon tedavisi gördü

2017-04-12 18:01 - Genel

Depremlerde cep telefonu çalışacak!

2017-04-13 02:37 - Teknoloji

İlgili Haberler

DEİK Başkanı Olpak: İkinci 40 yılımızda daha etkin ve nitelikli yol haritalarımız var

20:38 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Milli gelirimiz yıl sonunda 1,4 trilyon doları aşacak

20:32 - Ekonomi

AJet'ten kaptan pilot ve ikinci pilot alımı için ilan

19:42 - Ekonomi

Çiftçilere bugün 116,3 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

15:28 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı, doğrudan satış sistemlerinin kurallarını belirledi

15:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı bina, yıkılırken iş makinesinin üzerine devrildi

21:47 - Gündem

İsrail, Suriye'de hava saldırısı düzenledi

21:43 - Dünya

BMGK, İsrail hükümetinin Gazze kentini işgal kararını görüşmek için acil oturumla toplanacak

21:22 - Dünya

İzmir Karşıyaka'da çöplerin toplanmaması tepkilere neden oluyor

21:17 - Gündem

DSÖ, Sudan'da yaklaşık 25 milyon kişinin akut gıda güvensizliği yaşadığını bildirdi

21:13 - Dünya