?>

Patlak topla gelen ragbi şampiyonluğu tüm öğrencileri lisanslı sporcu yaptı

Kastamonu'da öğretmenlerinin patlak basketbol topunu dönüştürmesiyle başladıkları ragbide şampiyon olan kız takımı, köy okulundaki bütün öğrencilerin lisanslı sporcu olmalarının önünü açtı.

Spor - 1 yıl önce

Kastamonu

Taşköprü ilçesine bağlı Çördük köyünde bulunan 54 öğrencili Seka Ortaokulu'nun beden eğitim öğretmeni Sercan Hükümen'in öncülüğünde kurulan kız ragbi takımı 2019 yılında Türkiye şampiyonu oldu.

Patlak basketbol topuna dizlik geçirerek hazırladığı okul takımını kısa sürede Türkiye şampiyonu yapan beden eğitimi öğretmeni Hükümen'in başarısı diğer öğrencileri de etkiledi.

O tarihten beri okuldaki tüm öğrenciler öğretmenleri Hükümen koordinesinde ragbi, gülle atma, atletizm, bilek güreşi, oryantiring (yön bulma) gibi sporlarla uğraşmaya başladı.

Çeşitli spor branşlarında dereceye giren öğrencilere okul bahçesinde düzenlenen törenle ödülleri verildi.

"Yeteneklerine göre branşlara ayırdık"

Türkiye 18 Yaş Altı Kadınlar Ragbi Milli Takımı'nın antrenörlüğünü de yapan Sercan Hükümen, öğrencileri gözlemleyerek yeteneklerine göre branşlara ayırdıklarını söyledi.

Okul öğrencilerinin sporda önemli dereceler elde ettiğini dile getiren Hükümen, "Ragbi ile tanıştık. Depomuzda patlak basketbol topu vardı. Ona dizlik takarak top elde ettik. O dönem kurduğumuz takım Türkiye şampiyonu oldu. Bu bize farklı kazanımlar sağladı. 2019'dan günümüze kadar birçok branşla tanıştık. Çocuklar neler yapabileceğini gördü. Bunun sayesinde okulumuzdaki tüm öğrencilerimiz bir spor yapıyor, hepsi lisanslı. Başarının katkısıyla sporcularımız, öğrencilerimiz, ailelerimiz neler yapabileceklerini gördü." dedi.

Asıl hedeflerinin öğrencilerin bir spor dalıyla uğraşması olduğunu anlatan Hükümen, "Bizim çapımızdaki bir okul için büyük başarılar elde ettik." diye konuştu.

"Çok küçük bir okuluz"

Okul Müdürü Hüseyin Ergin de akademik başarının yanı sıra öğrencilerin sportif yeteneklerini keşfetmelerini de istediklerini dile getirdi.

Okulun Türkiye şampiyonluğunun çocukları motive ettiğini kaydeden Ergin, "Öğrenci mevcudu olarak çok küçük bir okuluz. Toplamda 54 öğrencimiz var, her birine destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ücretsiz VPN Kullanarak Farklı Kampanyalardan ve Avantajlı Fırsatlardan Yararlanmak Mümkün mü?

2024-06-11 11:16 - İnsan&Hayat

Almanya'da "11,4 milyar avroluk" şampiyona

2024-06-12 11:47 - Spor

Yüzlerce fanatik Yahudi, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

2024-06-12 14:27 - Dünya

TAYRAŞ, rafinerisinde "sıfır atık" politikasını uyguluyor

2024-06-08 11:03 - Gündem

İlkokul öğrencileri Kastamonu'daki kuş türlerini resmetti

2024-06-12 16:27 - Çevre-Hayat

Ankara Emniyet Müdürlüğünden sürücülere "YKS" uyarısı

2024-06-07 19:28 - Gündem

Katma değerli üretime KOBİ desteği

2024-06-06 18:37 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığından bayram öncesi başkentte fiyat ve etiket denetimi

2024-06-10 13:03 - Ekonomi

İsrail'deki bir gözaltı merkezinde tutulan Filistinlilere insanlık dışı muamele

2024-06-07 04:58 - Dünya

Bakan Göktaş: Zihinsel olarak bir dönüşüm gerçekleşmediği müddetçe şiddetin önüne geçemeyiz

2024-06-11 17:32 - Siyaset

İlgili Haberler

Galatasaray-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu

13:22 - Spor

Anadolu Efes, Basketbol Avrupa Ligi'nde yarın Hapoel IBI ile karşılaşacak

12:45 - Spor

Basketbol Süper Ligi'nde 2. hafta yarın başlayacak

12:40 - Spor

Basketbol Avrupa Ligi'nde 2. hafta başlayacak

12:40 - Spor

Azerbaycan temsilcisi Karabağ, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazıyor

12:32 - Spor

Günün Manşetleri

Vicdan gemisiyle Gazze'ye giden aktivistler, ablukayı kırmakta kararlı

17:08 - Dünya

Tesla'nın otomobil teslimatları üçüncü çeyrekte arttı

17:03 - Ekonomi

Türkiye fındık ihracat sezonunun ilk ayında 146 milyon doları aşkın gelir sağladı

16:47 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump, OMB Direktörü Vought ile federal işten çıkarmaları görüşecek

16:33 - Dünya

Zelenskiy: Rusya, hala savaşmaya devam edecek kaynaklara sahip

16:28 - Dünya