?>

"Parmak izi" ile spor becerilerini keşfeden yazılıma TEKNOFEST'ten ödül

Sport Papbil Takımı'nın, parmak izi sayesinde kişilerin doğuştan gelen sportif becerilerini rapor haline getirdiği yazılım, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nda birincilik ödülü aldı.

Teknoloji - 1 yıl önce

Adana

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesindeki Sport Papbil Takımı, kişilerin doğuştan gelen sportif becerilerini ortaya çıkarmak için 6 yılda geliştirdikleri yazılımla, TEKNOFEST'in İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'na müracaat etti.

"Parmak izi" ile spor becerilerini keşfedip raporlaştıran yazılım, yarışmanın Sosyal İnovasyon Kategorisi'nde birincilik ödülünü kazandı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde Adana Havalimanı'nda süren, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST Adana'yı ziyaret edenler yazılımı inceleyebiliyor.

TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele eden Sport Papbil Takımı, stantlarını ziyaret eden katılımcılara yazılım hakkında bilgi veriyor.

Yaklaşık 206 bin katılımcı arasında Türkiye birincilerinin arasına girdiler

Takım kaptanı Şafak Çıngı, AA muhabirine, TEKNOFEST'te birinciliği göğüsleyerek gurur yaşadıklarını söyledi.

TEKNOFEST'in bu yıl büyük ilgi gördüğünü anlatan Çıngı, "İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'na yaklaşık 206 bin kişi katıldı. Bu takımlar içerisinde kendi kategorimizde Türkiye birinciliğini alanlar arasına girdik. Çok heyecanlıydı. Hem görevlerimiz vardı hem de ekip arkadaşlarımız uğraş veriyordu. TEKNOFEST'in içerisinde 'network' olarak da bize çok geniş imkanlar sağlandı." dedi.

Çıngı, TEKNOFEST'teki yarışlarda bu zamana kadar 7 madalya kazandıklarını belirtti.

"Mevcut testlere göre hataları minimize ediyor"

Gelecek için önemli bir yazılım tasarladıklarını vurgulayan Çıngı, şunları kaydetti:

"Bireyi tanıma tekniklerine yeni bir yaklaşım getirmiş olduk. Mevcut testlerden en büyük farkı uygulayıcı ve uygulanan faktörünün hatalarını minimize ediyor. Burada en önemli nokta, erken yaşta yetenek ve sportif becerilerin tespiti o bireylerin ilerleyen yıllarında daha mutlu bir yaşam doğuracak. Örneğin çocuğunuzun herhangi bir alana yatkınlığı, gizli yetenekleri ya da fark etmediğiniz yetenekleri var ama sıkıntı yaşıyorsunuz. Çevresel faktörlerin de etkisinde kalarak yönlendirme sorunlar oluşabiliyor. Burada doğuştan gelen, genetik yollar aktarılan becerileri keşfettiğimizde eğitmen hocalarımız, aile ve çocukla ilgilenen kişi yönlendirmede daha kolay davranacaktır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Görme kaybı olanlar oyun oynayarak göz egzersizlerini yapabiliyor

2024-10-04 13:23 - Teknoloji

Belçika'nın eski Göç Bakanı De Block: Çok iyi entegre olmuş bir diaspora

2024-10-02 12:47 - Çevre-Hayat

THY'nin Brüksel seferleri iptal edildi

2024-09-29 11:47 - Çevre & Seyahat

İran'ın füze saldırısında Tel Aviv'in kuzeyinde 100 ev zarar gördü

2024-10-02 12:33 - Dünya

Denizli'de su seviyesi düşen Akbaş Barajı'ndan içme suyu alımı durduruldu

2024-10-02 16:27 - Gündem

İsrail'in 8 Ekim'den beri Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 127'si çocuk, 1974 k

2024-10-03 17:58 - Dünya

TEKNOFEST Adana'da ikinci gün etkinlikleri başladı

2024-10-03 09:33 - Teknoloji

Mobilya sektörünün hedefi dünya ihracat sıralamasında ilk 5'e girmek

2024-09-30 14:22 - Ekonomi

Sudan'da ölüm üçlüsü: Savaş, seller ve salgın hastalıklar

2024-09-30 13:08 - Dünya

İsrail'in Gazze'de 1 yıldır devam eden soykırımı, eğitimi de vuruyor

2024-10-03 13:23 - Dünya

İlgili Haberler

Japonya ayı saldırılarına karşı yapay zeka destekli gözetleme sistemi kullanıyor

17:18 - Teknoloji

TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni yapıldı

17:03 - Teknoloji

Enerjide arz güvenliği yapay zeka, siber güvenlik ve şebeke esnekliğiyle yönetilecek

14:03 - Teknoloji

TÜİK, "Teknogirişim Araştırması, 2024" bültenini yarın yayımlayacak

13:32 - Teknoloji

Veri İstanbul: Yapay Zeka Destekli Açık Veri Kütüphanesi projesi tanıtıldı

13:27 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İletişim Başkanı Duran'dan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya tepki

17:52 - Gündem

TDV'den Gürcistan'da 650 yetime giyim yardımı

17:22 - Gündem

Yeni sezonun ilk seferine çıkan Turistik Doğu Ekspresi Erzurum'a ulaştı

16:59 - Kültür Sanat

Irak, İran’dan gelen doğal gaz akışının tamamen durduğunu duyurdu

16:48 - Dünya

Güney Afrika'nın Durban kentinde sel nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti

16:42 - Dünya