?>

Paris’te lösemi hastası Öykü için kampanya başlatıldı

Fransa’nın başkenti Paris’te sağlığına kavuşması için ilik nakli olması gereken lösemi hastası 4 yaşındaki Öykü Arin için kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı.

Genel - 7 yıl önce

Fransa’nın başkenti Paris’te sağlığına kavuşması için ilik nakli olması gereken lösemi hastası 4 yaşındaki Öykü Arin için kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı.

Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan ve ilik nakline ihtiyaç duyulan 4 yaşındaki Öykü Arin için Fransa’nın başkenti Paris’te kök hücre bağış kampanyası başlatıldı. Küçük Öykü’ye destek olmak isteyen bir grup Türk kadının girişimleriyle başlatılan kampanya kapsamında Öykü ve diğer lösemi hastası çocuklar için kök hücre bağışı yapıldı.

Paris’teki kampanya için girişimde bulunan Yakar Çal, “Biliyorsunuz Türkiye’deki lösemi hastası bir kızımız için bir kampanya başlatılmış. Ama maalesef donör Türkiye’de bulunmadığı için bu kampanyaya Avrupa’da devam etmeye karar verildi. Bizde Fransa’da, Paris’te olduğumuz için kampanyayı Bio Medicine’le birlikte burada devam etmeye karar verdik. 1 Nisan günü herkesi buraya donör olmaları için davet ettik. Öykü Arin ve onun gibi hasta diğer çocuklar için inşallah bir donör bulunur, bunu umut ediyoruz” dedi.

Kök hücre bağışında bulunan Sevgi Yeğin, “Bugün 4 yaşındaki Öykü Arin’e kök hücre bağışı için buradayız. Biz Türkler olduğumuz için genetik yapımızın daha uygun olacağı düşüncesiyle ve hazır böyle bir kampanya varken arkadaşlarımızı ve hayırsever insanlarımızın basit bir tükürük örneği verip test yapılması için gelen arkadaşlardan tükürük alınıp işlem yapıldı. Şayet uygun olan bulunursa daha sonra ilik nakli için tekrar çağrılacak. Öykü Arin ve onun durumundaki yavrularımıza bir nebze yardımımız dokunursa ne mutlu bize” diye konuştu.

Hatice Aslan ise, “Bugün lösemi hastası çocuklar için buradayız, amacımız Öykü Arin. Ama umarım bugün burada Öykü için veya başka bir çocuk için belki umut oluruz. 4 aydır bu konuyla ilgili olarak çok zor bir aşamadan geçtik, bir sürü prosedürle uğraştık. Fransa’da bu tür kampanyalara katılmak kolay olmuyor. Tüm zorluklara rağmen organizasyona biz de katıldık. Umarım bir değil birçok çocuğa umut oluruz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

'Vurun, öldürün, ateş açın' emrini inkar etti

2019-03-30 14:47 - Gündem

Paris’te lösemi hastası Öykü için kampanya başlatıldı

2019-04-02 00:23 - Genel

TMSF'den Uzan Grubu'nun iddialarına ilişkin açıklama

2019-03-28 20:47 - Ekonomi

Beşiktaş'ın Kagawa formaları Uzak Doğu'da satılacak

2019-03-28 16:32 - Spor

AP'den yeni telif hakları kurallarına onay

2019-03-26 18:32 - Dünya

Yargıtay Ceza Genel Kurulundan 'ByLock' içtihadı

2019-03-30 14:17 - Gündem

Türkiye sandık başında

2019-03-31 12:07 - Genel

Dev tavşan ile küçük kızın dostluğu güldürdü

2019-03-28 23:31 - Dünya

Mahalle muhtarı kura sonucu belirlendi

2019-04-01 18:22 - Siyaset

İtalya'da meşru müdafaa hakkı genişletildi

2019-03-29 04:52 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Venezuela'nın devlet petrol şirketi PDVSA, siber saldırıya uğradı

04:28 - Dünya

Trump, Ukrayna’da barış için Avrupalı liderlerle yapılan görüşmelerin olumlu ilerlediğini söyledi

01:22 - Dünya

Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul: Rusya saldırgan ve emperyalist ülke olmaya devam ediyor

00:53 - Dünya

Pakistan’da 5,2 büyüklüğünde deprem

00:48 - Dünya

Avrupa'dan "Ukrayna için çok uluslu güç" önerisi

00:08 - Dünya