Paris Olimpiyatları marka değeriyle Premier Lig'i geride bıraktı

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'ın raporuna göre, 11,4 milyar dolarlık marka değerine ulaşan Paris Olimpiyat Oyunları, 9,9 milyar dolarlık Premier Lig'i geçerek ikinciliğe yükseldi.

Spor - 2 yıl önce

Ankara
Paris Olimpiyat Oyunları, 11,4 milyar dolarlık marka değeriyle Premier Lig'i geride bırakarak, en değerli ikinci spor organizasyonu oldu.
AA muhabirinin uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'ın raporundan derlediği bilgiye göre, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın marka değeri 11,4 milyar doları buldu.
Kovid-19 salgınının gölgesinde gerçekleştirilen 2021 Tokyo Olimpiyat Oyunlarının değeri 8,3 milyar dolar seviyesindeydi. Böylece Paris Olimpiyatları'nın marka değeri, Tokyo'daki organizasyona göre yüzde 37,3 artış gösterdi.
Paris Olimpiyatları, dünyanın en çok izlenen spor organizasyonlarından İngiltere'nin Premier Lig'ini de geride bıraktı.
Premier Lig 9,9 milyar dolarlık değere sahip bulunuyor. ABD'nin basketbol ligi NBA'in marka değeri ise 8,9 milyar dolar olarak hesaplanıyor.
Paris Olimpiyatları'ndan daha değerli tek spor ligi ise Amerikan Futbolu Ligi (NFL) oldu. Brand Finance'a göre NFL, 24 milyar dolar ile en değerli spor ligi konumunda bulunuyor.

Los Angeles Olimpiyatları'nda yeni rekor bekleniyor

Paris Olimpiyatları'nın marka değerinde yaklaşık 4,3 milyar dolarlık dilim ulusal olimpiyat komitelerinden, 7,1 milyar dolar ise Uluslararası Olimpiyat Komitesinden (IOC) geliyor.
Yayın hakları ve sponsorluklar marka değerine en fazla katkı sağlayan gelir kaynakları arasında bulunuyor.
Bilet gelirleri ise en az gelir üreten alan olarak dikkati çekiyor. Burada düzenleyicilerin temel stratejisi kardan ziyade erişilebilirlik olarak öne çıkıyor.
Olimpiyat Komitesi tarafından yapılan resmi açıklamada 9,53 milyon biletle bu alanda rekorun Paris'te kırıldığı vurgulanmıştı.
ABD'nin Atlanta kentinde 1996 yılında gerçekleştirilen oyunlarda 8,3 milyon bilet satılırken bu rekor 28 yıl sonra Paris'te 9 milyonun üzerine taşınmış oldu.
2028 yılında ABD'de düzenlenecek Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda ek gelir, sponsorluk ve marka değeri rekorlarının kırılması da muhtemel görülüyor.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bozcaada'nın mor kekik tarlalarında üretilen "Efe arısı"nın balı ilk kez hasat edildi

2024-09-03 14:27 - Ekonomi

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Yücel'den Maccabi Tel Aviv maçı açıklaması

2024-09-03 16:38 - Spor

İspanya futbolunda parasını alamayan teknik direktörler krizi başladı

2024-09-03 17:18 - Spor

Su altında kalan beldesinin üzerinde tekne kaptanlığı yapıyor

2024-09-05 13:57 - Çevre-Hayat

Erbil-Bağdat arasındaki anlaşmazlık nedeniyle duran petrol ihracatı Irak ekonomisine zarar veriyor

2024-09-06 16:38 - Ekonomi

Kosova, yol kapatma eylemleri nedeniyle Sırbistan’a açılan 2 sınır kapısını kapattı

2024-09-07 11:03 - Dünya

Paris Olimpiyatları marka değeriyle Premier Lig'i geride bıraktı

2024-09-09 11:57 - Spor

Nazan Akın Güneş para judo kategorisinde yarı finale yükseldi

2024-09-07 12:28 - Spor

Sarıkamış'ta "davetsiz misafir" kızıl tilki piknikçilerin yemeğine ortak oldu

2024-09-07 13:12 - Çevre-Hayat

Şehit Piyade Binbaşı Osman Ayan, memleketi Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı

2024-09-05 16:34 - Gündem

İlgili Haberler

Beşiktaş, Vlahovic ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

18:33 - Spor

Bakan Bak, Süper Lig'in yeni sezonu için açılış mesajı yayımladı

18:07 - Spor

Selin Hürmeriç, Dünya Gençler Artistik Yüzme Şampiyonası'nda 5. oldu

17:53 - Spor

Çaykur Rizespor, Umut Erdem'i transfer etti

17:38 - Spor

Antalyasporlu 83 yaşındaki Çiçek Solon Şensoy, Estonya'da iki kez zirveye çıktı

16:23 - Spor

Günün Manşetleri

Yunanistan'ın İnebahtı ili ve Mora Yarımadası'nda yangın çıktı

19:12 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecinde Meclisimiz bu hafta önemli bir adım attı

18:57 - Gündem

Ankara'da özel halk otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 25 kişi yaralandı

18:53 - Asayiş

Dünya şampiyonu T3 Vakfı bursiyeri Ayşegül Balım Yabacı, Selçuk Bayraktar'ı ziyaret etti

18:32 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir kupa ülkemizin huzurundan, kardeşliğinden, iç barışından daha değerli

18:28 - Gündem