?>

Paramotor sporcuları kayıt altına alınacak

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz, son yıllarda terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarında paramotor kullandığını anımsatarak, "Artık Türkiye'deki tüm paramotorla uçan arkadaşlarımızı kontrol altına alabileceğiz." dedi.

Spor - 10 ay önce

Erzincan

Erzincan'da düzenlenen Yamaç Paraşütü Hedef Eğitim Yarışması'na katılan Ahmet Saim Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun çalışmalarını anlattı.

Federasyon olarak yamaç paraşütü, paramotor, insansız hava araçları, drone, hava modelciliği, yelkenkanat, planör, microlight, cayrokopter, akrobasi gibi 16 ayrı branş ve alt gruplarında faaliyet yürüttüklerini dile getiren Yılmaz, özellikle gençlerin havacılık alanına her geçen gün ilgisinin arttığını söyledi.

Türkiye coğrafyasının pilotlara inanılmaz fırsatlar sunduğunu anlatan Yılmaz, bunların içinde de Erzincan'ın öne çıktığını anlattı.

"Meteorolojik veriler bakımından Türkiye, gerçekten dünya çapında önemli bir yer tutuyor. Erzincan'da 2 bin 200 metreden kalkan arkadaşlarımız, 4-5 bin metreye yükselip, yaklaşık 120-130 kilometre mesafe katedebiliyor." diyen Yılmaz, bu verilerin yamaç paraşütü sporuyla ilgilenenler için değerli olduğunu belirtti.

"Avrupa'da böyle bir fırsat bulamazsınız"

Türkiye'de son yıllarda yamaç paraşütü sporunda çok önemli mesafe katettiklerini belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan sonra yaptığımız hamlelerle inşallah dünya çapında sesimizi duyuracak bir pozisyona geleceğiz. Çünkü Türk gençliği inanılmaz becerikli ve kabiliyetli. Yalnız onlara fırsat vermemiz lazım. Doğamız da bunun için çok elverişli. Anadolu coğrafyası Siirt'ten Trabzon'a, Edirne'den Hakkari'ye kadar inanılmaz bir yapıya sahip. Her tarafta uçabilirsiniz. Avrupa'da böyle bir fırsat bulamazsınız. Avrupa'daki insanlarımız da gelip bu sporu Türkiye'de yapmak istiyor."

Yılmaz, federasyon olarak bünyelerindeki 16 branştan birinin de insansız hava araçları olduğunu, bu anlamda drone projelerine önem verdiklerini dile getirdi.

Federasyona kayıtlı sporcu sayısını artırmak istediklerini dile getiren Yılmaz, gençlerin ve çocukların insansız hava araçlarına büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Dronda çok iddialıyız. Şu anda eylül ayının sonunda İstanbul Yedikule Zindanları'nda Dünya Şampiyonası var. Bu Dünya Şampiyonası'nda da çok iddialıyız." ifadelerini kullandı.

"Takip sistemiyle ilgili projelerimiz hazır"

Federasyona bağlı paramotor branşında 400 sporcunun bulunduğunu anlatan Yılmaz, bu alanda yeni düzenlemeler getirdiklerini aktardı.

Paramotor branşının kendilerini oldukça zorlayan bir konu olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Son yıllardaki terör olaylarından dolayı biraz kötü anılmaya başlandı ama Türkiye'de oldukça fazla sporcusu olan bir branşımız. Paramotorun terör örgütü (PKK) tarafından kullanılması bizleri farklı bir yere getirdi. Onun için önlemlerimiz alıyoruz. Projelerimiz hazır. Takip sistemi ile artık Türkiye'deki tüm paramotorla uçan arkadaşlarımızı kontrol altına alabileceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Projeye haziran ayında başladıklarını anlatan Yılmaz, paramotor kullanan sporcuları kayıt altına alacaklarını, GPS takip cihazı ile de hava hareketliliğinin anlık izlenebileceğini belirterek, "Kayıt altına alınan sporcularımız dışındakiler için 'Bunlar paramotor sporcusu değil.' diyebileceğiz." ifadelerini kullandı.

Takip sistemi için yerli bir yazılım üzerinde çalışıldığına dikkati çeken Yılmaz, projeyi İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü gibi kurumlarla koordineli şekilde yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İnternet erişimine sahip girişimlerin yüzde 91'i sabit hat bağlantısı kullandı

2024-09-12 11:08 - Ekonomi

Ticaret satış hacmi temmuzda yıllık bazda azalırken perakende satış hacmi arttı

2024-09-11 11:08 - Ekonomi

Meksika'da yargı reformunu protesto eden yüzlerce kişi Senato binasına girdi

2024-09-11 10:28 - Dünya

Fatih'te 3 katlı metruk bina çöktü

2024-09-12 23:48 - Asayiş

Dışişleri Bakanlığı: Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının yarın Türkiye'ye getirilmesi öngörülüy

2024-09-12 12:53 - Siyaset

Küresel piyasalarda, gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

2024-09-14 11:12 - Ekonomi

Türkiye, yapay zeka ve çip alanlarında stratejik adımlar atacak

2024-09-09 12:33 - Ekonomi

Süper Lig'de 5. hafta maçlarının hakemleri açıklandı

2024-09-11 14:32 - Spor

Amazon, İngiltere'ye 8 milyar sterlin yatırım yapacak

2024-09-11 10:37 - Ekonomi

İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi bugün toprağa verilecek

2024-09-14 07:52 - Gündem

İlgili Haberler

Tek erkeklerde dünya 1 numarası Sinner, Wimbledon'da çeyrek finale çıktı

23:18 - Spor

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke: Transfer çalışmalarında daha sabırlı olunması gerekiyor

21:08 - Spor

Fenerbahçe Kulübü Futbol Koordinatörü Okan Özkan, görevinden ayrıldı

20:23 - Spor

Türkiye'den 119 sporcu, 2025 Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali'ne katılacak

19:57 - Spor

Tek erkeklerde dünya 6 numarası Djokovic, Wimbledon'da çeyrek finale çıktı

19:33 - Spor

Günün Manşetleri

Netanyahu: (Filistinliler) Kalmak isterlerse kalabilirler, ayrılmak isterlerse ayrılabilmeliler

04:47 - Dünya

Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel yangını davasında sanıklar savunma yaptı

03:02 - Gündem

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

02:03 - Dünya

Rusya: İran'a zenginleştirilmiş uranyumun işletilmesi konusunda yardımcı olmaya hazırız

01:03 - Dünya

Hatay'da çıkan örtü yangını söndürüldü

00:52 - Gündem