?>

Palandöken'de 'gece kayağı' keyfi

Kayakseverler, dünyanın en önemli kayak destinasyonlarından Palandöken Kayak Merkezi'nde profesyonel aydınlatmalar altında yaklaşık 10 kilometrelik pistlerde "gece kayağı" ile farklı bir deneyim yaşıyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Erzurum
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Palandöken'de "gece kayağı" keyfi

Türkiye'nin ve dünyanın önemli kayak merkezlerinden Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi, "gece kayağı"yla kayakseverlere keyifli anlar yaşatıyor.

Kar yağışının yanı sıra suni karlama sistemiyle aralık ayında sezona hazır hale gelen Palandöken Kayak Merkezi, sahip olduğu eşsiz doğal güzellikleri ve 1,1 ile 14 kilometre arasında değişen uzunluk ve zorluk derecesinde 56 pistiyle kayakseverlere güvenli tatil imkanı sunuyor.

Erzurum Havalimanı'na 20 kilometre, kent merkezine ise 4 kilometre uzaklıkta olması nedeniyle ulaşımda kolaylık sağlayan Palandöken'de tatil yapan turistler, gündüz kayağının yanı sıra geceleri de ışıklandırılan pistlerde, çam ağaçları arasında saatlerce kesintisiz kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

Lüks otelleri, yenilenen mekanik tesisleri ve bungalov evleriyle de yerli ve yabancı turistlere cazip tatil imkanı sunulan merkezde, turistler salgın kurallarına uyarak kayağın tadına varıyor.

Kayak merkezine çıkan kayakseverler, saat 20.00'ye kadar doyasıya kayak ve snowboard yapıp kızakla kayarak güzel vakit geçiriyor.

Birçok alternatif kayak pistinin bulunduğu Palandöken'e gelen kayak tutkunları, 3 bin 200 rakımlı Ejder tepesinden oteller bölgesine kadar yaklaşık 10 kilometrelik pistlerde gece kayağı yapabiliyor.

Erzurum Valisi Okay Memiş, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, ledli kıyafetler ile ellerinde meşalelerle kayan sporcularla kayak merkezinde gece kayağı yaptı. Jandarma Arama Kurtarma ekipleri de kar motorlarıyla kayakçılara eşlik etti.

Memiş, daha sonra gazetecilere, Erzurum'un Türkiye'de gece kayağı yapılacak en güzel pistlere sahip olduğunu söyledi.

Palandöken Kayak Merkezi'nde Büyükşehir Belediyesi'nin çok iyi bir şekilde işletme sunduğunu bildiren Memiş, "Toplam pist uzunluğumuz 70 kilometreyi geçiyor. Yaklaşık 10 kilometreye kadar gece kayağı yapılabilen bir alandayız." dedi.

"Erzurum'da bu muhteşem zirvede kayak yapıyorsunuz"

Memiş, dünyada havalimanından indikten sonra 10 dakika içerisinde kayak yapılabilecek başka bir yer olmadığına dikkat çekerek, şunları dile getirdi:

"Dünyada ve Türkiye'de çok güzel kayak merkezi var kabul ediyoruz ama havalimanından indikten sonra saatlerce gitmeniz gerekiyor. Erzurum'da bu muhteşem zirvede kayak yapıyorsunuz. Erzurum, 3200 rakımdan aşağı kadar yaklaşık bin metrelik bir kot farkında kayak yapabilme imkanı sunuyor. Erzurum'da kayak yapmak çok ayrı bir duygu. Gündüz ayrı bir güzellik, gece ayrı bir güzellik sunuyoruz. Bu sene pandemiye rağmen hiç olmadığı kadar müthiş bir yoğunluk oldu. Hem yerli hem de yabancı turistlerin büyük ilgisine mashar olduk. Bu yıl Palandöken Kayak Merkezi'nde ağırladığımız misafirlerimiz 1,5 milyonu geçti. Yatak kapasitesini de sadece dağda 3 bine çıkardık. İnşallah çok daha iyi olacak ve her sene çok daha iyiye gittiğimizi bütün dünya ve Türkiye görecek."

Memiş, "Çok farklı bir deneyim ve çok özel bir şey. Gündüz işiniz var, gece gelip burada kayak yapabiliyorsunuz. Kayak zaten hem pandemiye çok uygun bir spor hem de doğayla baş başasınız. Herkese tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Genç Erzurum Kayak Kulübü Başkan Yardımcısı Enes Aydın ise Türkiye'nin çeşitli yerlerinde kayak yaptıklarını belirtti.

Palandöken'in çok farklı olduğunu anlatan Aydın, "Gece kayağının tadını almanız için herkesi buraya davet ediyoruz. Bu zevki tüm kayakseverlerin yaşamasını ve bu gece kayağının herkese ulaşmasını istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

NBA'deki Türk oyuncular Furkan ve Cedi karşılaştıkları maç öncesi dostluk pozu verdi

2022-02-13 20:07 - Spor

Ulvi Alacakaptan ‘Oyunculukta yarım yüzyıl +3’ ile sahnede

2022-02-08 06:57 - Özel Haber

Afrika Boynuzu'nda 1981'den bu yana en kurak dönem yaşanıyor

2022-02-08 12:47 - Dünya

Bahçeli, il başkanlarını 11 Şubat'ta Kızılcahamam'da toplayacak

2022-02-08 15:04 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

2022-02-07 18:10 - Gündem

Sevgililer Günü'nün sembolü kırmızı güller 14 Şubat'ta 25-50 liradan satışa sunulacak

2022-02-12 11:30 - Ekonomi

Haliç'te suyun rengi kahverengiye dönüştü

2022-02-09 16:57 - Gündem

Palandöken'de 'gece kayağı' keyfi

2022-02-14 00:00 - Çevre-Hayat

Iraklı komutandan Sincar’da PKK ele başı Öcalan posteri asılmasına sert tepki

2022-02-12 12:36 - Dünya

Mısır’da asırlara meydan okuyan Osmanlı mirası: Ali Lebib Türk Evi

2022-02-13 11:55 - Dünya

İlgili Haberler

Tarım ve Orman Bakanlığının kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadelesi sürüyor

19:18 - Çevre-Hayat

Kurdukları çiftlikte doğal lezzetler üretiyorlar

13:47 - Çevre-Hayat

Batman'da mahalle sakinleri ineği ölen kadına destek için seferber oldu

13:33 - Çevre-Hayat

105 yaşında vefat eden Kore gazisinin yanından ayırmadığı madalyaları oğluna emanet

13:17 - Çevre-Hayat

Antalya ve Muğla'da yüksek kesimlere mevsimin ilk karı yağdı

13:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail'in alıkoyduğu 3 Türk milletvekili bugün Türkiye'ye dönebilir

09:37 - Dünya

BM'den kritik mineraller için sorumlu finansman ve yatırım çağrısı

09:32 - Ekonomi

Eylül 2025 dünyada kayıtlardaki üçüncü en sıcak eylül ayı oldu

09:17 - Dünya

İstanbul'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarda 11 şüpheli yakalandı

08:12 - Asayiş

Bir medeniyet hareketi: Ahilik ve Bacıyan-ı Rum (2) -Hikmet Kara yazdı-

07:26 - En Son Yazılar