?>

Pakistan ve Bangladeş Danimarka'da Kur’an-ı Kerim'in yakılmasını kınadı

Pakistan ve Bangladeş, Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'ın, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliğinin karşısında Kur'an-ı Kerim yakmasını kınadı.

Dünya - 3 yıl önce

İslamabad

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'ın, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliğinin karşısında Kur'an-ı Kerim yakmasını, “duyarsız ve son derece saldırgan bir eylem” olarak nitelendirerek kınadı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, söz konusu "alçak eylem" duyarsız ve son derece saldırgan olarak nitelendirilerek kınandı.

Açıklamada, Danimarka'da İslam karşıtlarının saklandığı ve ceza almadan nefret yaydığı yasal çerçeve sorgulanarak, inançlar arası uyuma artan bir ihtiyaç olduğu dönemde uluslararası toplumun bu fitnecilere karşı gözlerini kapatamayacakları vurgulandı.

İfade özgürlüğünün beraberinde sorumluluklar getirdiğine işaret edilen açıklamada, bu tür ırkçı ve Müslüman karşıtlarının (İslamofobikler) engellenmesinin ulusal hükümetlerin ve uluslararası toplumun sorumluluğu olduğu belirtildi.

Açıklamada, Pakistan'ın endişelerinin Danimarka makamlarına iletildiğine işaret edilerek Kopenhag yönetiminden Pakistan halkının ve dünya genelindeki Müslümanların hassasiyetlerine karşı duyarlı olması ve bu tür nefret ve Müslüman karşıtı (İslamofobik) eylemlerin engellenmesi için adım atması istendi.

Bangladeş'ten kınama

Bangladeş Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Danimarka'da aşırı sağcı liderin Kur'an-ı Kerim'i yakmasını şiddetle kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bir kez daha Müslümanların kutsal değerlerine karşı yapılan böylesi "alçakça hakaretten" duyulan derin endişenin vurgulandığı açıklamada, uyum ve barış içinde bir arada yaşamak adına insanlara bu tür "yersiz provokasyonlardan" kaçınmaları çağrısında bulunuldu.

İsveç'te 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan Paludan, dün, aynı provokasyonu Danimarka polisinin izniyle Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliğinin karşısında gerçekleştirmişti.

Hollanda'da da ırkçı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld, Lahey kentinde tek başına yaptığı eylemde Kur'an-ı Kerim yırtmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'a hafta sonu kuvvetli yağmur geliyor

2023-01-25 12:03 - Gündem

El Bab'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 15 zanlı tutuklandı

2023-01-26 10:24 - Dünya

Türk Silahlı Kuvvetleri gövde gösterisine hazırlanıyor

2023-01-25 14:02 - Gündem

Real Madrid, İspanya Kral Kupası'nın yarı finalinde

2023-01-27 02:03 - Spor

Pakistan ve Bangladeş Danimarka'da Kur’an-ı Kerim'in yakılmasını kınadı

2023-01-28 15:10 - Dünya

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu ölümünün 30'uncu yılında anıldı

2023-01-24 14:39 - Gündem

Konya'da "Şivlilik" geleneği kapsamında fener alayı düzenlendi

2023-01-25 21:43 - Çevre-Hayat

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'nın ülke ekonomisindeki payı yüzde 43'e yükseldi

2023-01-27 21:03 - Dünya

Türkiye'ye değer katan marka ve isimler ödüllendirildi

2023-01-27 22:54 - Ekonomi

İnegöl-Domaniç kara yolunda kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi

2023-01-27 23:28 - Asayiş

İlgili Haberler

Rusya: Suriye'nin yeni yönetimiyle ilişkileri geliştirmeye devam ediyoruz

13:27 - Dünya

Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati, yarın Türkiye'yi ziyaret edecek

13:14 - Dünya

Rusya Federal Güvenlik Servisi: Ukrayna'nın Rus savaş uçağını kaçırma operasyonunu engelledik

12:57 - Dünya

KKTC Dışişleri Bakanlığı, temas hattı ihlalinde bulunan 3 Rum'un ikaz edildiğini açıkladı

12:53 - Dünya

Pakistan'da mahkeme binası yakınlarında intihar saldırısında 12 kişi hayatını kaybetti

12:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Kocaeli'deki fabrika yangınına ilişkin gözaltına alınan 11 zanlı adliyeye sevk edildi

14:02 - Gündem

Lamine Yamal, İspanya-Türkiye maçının aday kadrosundan çıkarıldı

13:57 - Spor

Zonguldak, Düzce ve Bartın için sağanak uyarısı

13:53 - Gündem

Manisa'da otizmli öğrenciyi merdivenden iten okul müdürü gözaltına alındı

13:48 - Gündem

"Milli Ağaçlandırma Günü"nde fidanlar toprakla buluşturuldu

13:42 - Gündem