?>

Pakistan Savunma Bakanı Asıf, "topyekün savaştan" kaçınmaya çalıştıklarını söyledi

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan'ın son saldırısını iki ülke arasındaki gerilimi "tırmandırmaya yönelik davet" olarak nitelendirerek, ülkesinin "topyekün savaştan" kaçınmaya çalıştığını belirtti.

Dünya - 16 saat önce

Ankara

CNN'e açıklamalarda bulunan Asıf, Hindistan'ın dün düzenlediği füze saldırılarının, "açık bir ihlal" ve iki ülke arasındaki gerilimi "tırmandırmaya yönelik davet" olduğunu vurguladı.

Pakistan ordusunun "tam kapsamlı savaşa" hazırlıklı olduğunu ancak bu tür bir savaştan kaçınmaya çalıştıklarını kaydeden Asıf, "Biz topyekün savaşa hazırız. Bu konuda hiçbir şüphe yok. Hindistan bu çatışmanın şiddetini ve risklerini artırıyor, buna hazırlıksız yakalanamayız." dedi.

Asıf, Pakistan ordusunca düşürüldüğü belirtilen Hint jetlerine de değinerek, "(Hindistan) Üç uçağın düşürüldüğünü zaten kabul etti. Bu uçaklar yakın hava muharebesinde düşürüldü. Uçaklarımız tarafından füzeler ateşlendi ve onlar vuruldu. Çok basit." ifadesini kullandı.

Öte yandan, Asıf'ın düşürülen jetlere ilişkin açıklamasının aksine, Hint yetkililer herhangi bir uçağın düşürüldüğüne yönelik açıklama yapmadı.

"Eğer onlar (Hindistan) daha ileri adım atarlarsa, o zaman daha da uygun karşılık vereceğiz"

Dawn gazetesinin haberine göre, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in Siyasi İşler Danışmanı Rana Sanaullah da Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) toplantısının ardından bölgede artan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sanaullah, Hindistan'ın iki ülke arasındaki gerilimi artırmadığı sürece Pakistan'ın "sorumsuzca hareket etmeyeceği" konusunda uluslararası topluma taahhütte bulundu.

Hindistan'ın saldırılarına "uygun" karşılık verdiklerini savunan Sanaullah, "Eğer onlar (Hindistan) daha ileri adım atarlarsa, o zaman daha da uygun bir karşılık vereceğiz." dedi.

Pakistan'da Hindistan merkezli 16 Youtube kanalına erişim engellendi

Pakistan Telekomünikasyon Otoritesi (PTA), yanlış bilgi yaydığı ve Pakistan karşıtı propaganda yaptığı gerekçesiyle, Hindistan merkezli 16 YouTube kanalına erişimi engelledi.

PTA tarafından yayımlanan açıklamada, Pakistan’ın dijital ekosistemini güvence altına almak ve ulusal güvenliği korumak amacıyla 31 YouTube videosunun ve 32 internet sitesinin erişiminin engellendiği belirtildi.

Engellenen içeriklerin, kamu algısını yönlendirmeyi ve ulusal birliği zayıflatmayı amaçlayan yanıltıcı ve zararlı söylemler yaydığı savunulan açıklamada, "Ulusal çıkarları tehdit eden her türlü içeriğe karşı sıkı önlemler almaya devam edeceğiz." ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hatay'da depremde yıkılan iki caminin yerine yenileri inşa edildi

2025-05-02 17:12 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Almanya'da '3. Avrupa Hafızlık Yarışması' düzenlendi

2025-05-03 22:53 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Göç ve Diaspora Vakfı öncülüğünde bir araya gelen STK'lerden Gazzeli annelere destek çağrısı

2025-05-07 15:42 - Gündem

Turkish Airlines Open 2025'te, 7 Türk golfçü mücadele edecek

2025-05-07 16:27 - Spor

F1 ekibi Alpine, sıradaki 5 etapta Arjantinli pilot Colapinto'nun yarışacağını açıkladı

2025-05-07 19:02 - Spor

Sağlık Bakanı Memişoğlu 2 bin 239 hekimin atanacağını duyurdu

2025-05-02 19:38 - Sağlık

Ordu'da nakkaş çift sırt sırta vererek cami duvarlarını süslüyor

2025-05-03 14:37 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Yeşilay Genel Başkanı Dinç'ten ebeveynlere 'dijital araçları sağlıklı kullanma' çağrısı

2025-05-01 12:43 - Sağlık

İstanbul'da her gün çocuklara yaklaşık 12 bin doz aşı uygulanıyor

2025-05-02 13:58 - Sağlık

Rahim alma, yumurtalık kisti ve miyom ameliyatlarında izsiz cerrahiyle iyileşme süresi kısalıyor

2025-05-01 13:22 - Sağlık

İlgili Haberler

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinde AfD'li yetkililerin silah ruhsatlarının incelenme

12:42 - Dünya

AB, 75. kez kutlayacağı Avrupa Günü'ne savunma ve ekonomiyle ilgili kaygılarla giriyor

12:28 - Dünya

Rusya ve Çin liderleri Moskova'da bir araya geldi

12:23 - Dünya

İsrail'in, Gazze'de açlığı "silah" olarak kullanması uluslararası hukuka aykırı

12:18 - Dünya

Zelenskiy: Her işgalci eninde sonunda topraklarımızı terk edecek

12:17 - Dünya

Günün Manşetleri

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinde AfD'li yetkililerin silah ruhsatlarının incelenme

12:42 - Dünya

Süt sektöründe faaliyet gösteren 56 teşebbüse rekabet soruşturması açıldı

12:38 - Ekonomi

İstanbul'da "Yarısı Bizden" kampanyasıyla deprem korkusu yerini güvene bırakıyor

12:33 - Gündem

AB, 75. kez kutlayacağı Avrupa Günü'ne savunma ve ekonomiyle ilgili kaygılarla giriyor

12:28 - Dünya

Rusya ve Çin liderleri Moskova'da bir araya geldi

12:23 - Dünya