?>

Pakistan saldırıyı BM ve İİT’ye taşıyor

Pakistan Başbakanı Imran Khan, Hindistan’ın savaş uçaklarıyla Pakistan’ı bombalamasını Birleşmiş Milletler (BM) ve İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) gündemine taşıyacağını söyledi.

Dünya - 7 yıl önce

Pakistan Başbakanı Imran Khan, Hindistan’ın savaş uçaklarıyla Pakistan’ı bombalamasını Birleşmiş Milletler (BM) ve İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) gündemine taşıyacağını söyledi.

Hindistan Hava Kuvvetleri, günün erken saatlerinde Pakistan sınırlarına girerek Muzzaffarabad bölgesini bombalamış, terörist kamplarının hedef alındığı duyurulmuştu. Başbakanı Imran Khan, saldırının ardından acil üst düzey toplantı düzenledi. Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Savunma Bakanı Perve Hattak ve Genelkurmay Başkanı Kamar Cavid Bajva gibi birçok sivil ve askeri liderler bir araya gelen Başbakan Khan, saldırıyı uluslararası örgütlerin gündemine taşıyacağını açıkladı. Konunun Birleşmiş Milletler (BM) ve İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) taşıyacaklarını ifade eden Başbakan Khan, dost ülkelerle bu konuyu yakından görüşeceklerini kaydetti. Parlamento’da ortak bir oturum yapılacağını söyleyen Khan, milletvekillerinin desteğini almak için çalışacağını belirtti.

Pakistan ve Hindistan arasında ihtilaflı olan Cemmu ve Keşmir bölgesinin Hindistan tarafından kontrol edilen Srinagar şehrine terör saldırısı düzenlenmiş 44 Hint askeri hayatını kaybetmişti. Hindistan makamları 14 Şubat’ta gerçekleşen saldırıdan Pakistan’ı suçlamış, Pakistan’ın teröristlere yardım ve yataklık ettiğini duyurmuştu. Bugün Hindistan Hava Kuvvetleri, Pakistan sınırlarına girerek Muzzaffarabad bölgesini bombalamış, terörist kamplarının hedef alındığı duyurulmuştu.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Ezhel ikinci kez beraat etti

2019-02-21 16:29 - Magazin

“Brexit’in ertelenmesi mantıklı olur”

2019-02-26 00:14 - Dünya

Okulda şaka 12 öğrenciyi hastanelik etti

2019-02-20 15:17 - Asayiş

Erik ağaçları kışın çiçek açtı

2019-02-25 19:32 - Asayiş

Kayseri tek golle kazandı

2019-02-24 21:25 - Spor

Kartal’da riskli binanın yıkımına başlandı

2019-02-20 18:13 - Genel

Roger Federer toprak korta geri dönüyor

2019-02-21 00:02 - Spor

CHP aday listelerini teslim etti

2019-02-19 23:39 - Gündem

VSY Biotechnology çalışanlarından Kızılay'a kan bağışı

2019-02-21 17:34 - Genel

İzmir’de kayaların düştüğü bölgede yenileme yapılacak

2019-02-21 00:03 - Gündem

İlgili Haberler

ABD Senatosu, tüm Jeffrey Epstein dosyalarının açılmasını öngören tasarıyı kabul etti

02:27 - Dünya

Rusya: BMGK'de kabul edilen ABD'nin Gazze tasarısı, uluslararası kararlara aykırı

00:33 - Dünya

İsrail'in Lübnan'daki Filistin mülteci kampına düzenlediği saldırıda 13 kişi hayatını kayb

23:47 - Dünya

BM Özel Raportörü Albanese, AB ve üye ülkeleri Filistin konusunda sert şekilde eleştirdi

23:17 - Dünya

ABD Temsilciler Meclisi, tüm Jeffrey Epstein dosyalarının açılmasını öngören tasarıyı kabul etti

23:12 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Senatosu, tüm Jeffrey Epstein dosyalarının açılmasını öngören tasarıyı kabul etti

02:27 - Dünya

İskoçya ve Avusturya, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etti

02:03 - Spor

A Milli Futbol Takımı, play-off'larda Dünya Kupası bileti arayacak

01:58 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde play-off oynayacak ülkeler belli oldu

01:53 - Spor

Türkiye deplasmanda İspanya ile berabere kaldı

00:57 - Spor