?>

ABD Temsilciler Meclisi, tüm Jeffrey Epstein dosyalarının açılmasını öngören tasarıyı kabul etti

ABD Temsilciler Meclisi, reşit olmayan kız çocuklarına yönelik fuhuş ağı oluşturduğu iddiasıyla yargılandığı sırada hapishanede ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein hakkındaki tüm dosyaların kamuoyuna açıklanmasını öngören tasarıyı kabul etti.

Dünya - 3 saat önce

Washington

ABD Temsilciler Meclisi'nde oylanan "Epstein Dosyaları Şeffaflık Yasası" adlı tasarı için 427 "evet" oyu kullanılırken, sadece bir Meclis üyesi "hayır" oyu verdi.

????

Bu sonuçla Amerikan kamuoyunun uzun süredir sonucunu merakla beklediği Epstein dosyalarının açılmasına yönelik Kongre'deki ilk adım atılmış oldu.

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Kongre'deki bu adımın, ABD Başkanı Donald Trump'ın "dosyaların kamuoyuna açıklanması yönünde fikir değiştirmesinin" ardından gelmesi dikkati çekti.

Söz konusu tasarının yasalaşması için sıradaki durağı ABD Senatosu olacak. Senato'da da kabul edilmesi halinde Beyaz Saray'a gönderilecek tasarı, ABD Başkanı Donald Trump'ın imzalaması halinde yasalaşacak.

Söz konusu tasarı, ABD Adalet Bakanlığı uhdesindeki tüm Jeffrey Epstein dosyalarının kamuoyuna açıklanmasını öngörüyor.

Jeffrey Epstein olayı

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Epstein, tutuklu olduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesindeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.

Açıklanan Epstein dava dosyalarında Prens Andrew, ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Bill Clinton, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, aktör Kevin Spacey, şarkıcı Michael Jackson, illüzyonist David Copperfield, avukat Alan Dershowitz ve eski New Mexico Valisi Bill Richardson gibi ünlü isimler yer almıştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da ABD Adalet Bakanlığı ile incelemesi sonucunda ünlü isimlerden oluşan "müşteri listesi"nin tutulduğuna dair herhangi bir kanıta ulaşılamadığını, aralarında hükümet yetkilileri, ünlüler ve iş insanlarının da bulunduğu kişilerin suçuna ortak olduğu gerekçesiyle örtbas amacıyla öldürüldüğü öne sürülen Epstein'ın ise aslında hücresinde intihar ettiği sonucuna varıldığını açıklamıştı.

ABD'li gazeteci Tucker Carlson da Epstein'ın, "İsrail için çalıştığını, başkent Washington'da herkesin aynı şekilde düşündüğünü ancak açıkça söylenemediğini" iddia etmişti.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi ise Epstein'ın kız arkadaşı Ghislaine Maxwell'in, Epstein'ın 50'nci doğum günü vesilesiyle tanıdıklarından ona yönelik mektup yazmasını istediğini, bunlardan birinin de Trump'a ait olduğunu öne sürmüştü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İçişleri Bakanı Yerlikaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını cevapladı

2025-11-18 01:53 - Siyaset

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella: Bizim için çok önemli bir karşılaşma

2025-11-18 00:37 - Spor

AB, insan hakları ihlallerinde vize serbestisini askıya almayı kolaylaştıran düzenlemeyi onayladı

2025-11-18 00:53 - Dünya

Almanya ve Hollanda, Dünya Kupası biletini aldı

2025-11-18 01:22 - Spor

İşitme kaybında "gen tedavisi" çalışmaları gelecekte hastalara umut olabilir

2025-11-18 14:03 - Sağlık

İstanbul'da uyuşturucu operasyonunda 9 şüpheli yakalandı

2025-11-18 08:32 - Asayiş

NBA'de Pacers'ı yenen Pistons, galibiyet serisini 10 maça çıkardı

2025-11-18 14:01 - Spor

Milli tekvandocular, 2028 Olimpiyatları'nda madalyanın geleceğine inanıyor

2025-11-18 13:03 - Spor

Erzurum'da 500 çocuk ara tatilini bilim ve teknolojiyle geçirdi

2025-11-18 12:27 - Teknoloji

Ticaret Bakanlığı 60 uzman yardımcısı alacak

2025-11-18 08:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Rusya: BMGK'de kabul edilen ABD'nin Gazze tasarısı, uluslararası kararlara aykırı

00:33 - Dünya

İsrail'in Lübnan'daki Filistin mülteci kampına düzenlediği saldırıda 13 kişi hayatını kayb

23:47 - Dünya

BM Özel Raportörü Albanese, AB ve üye ülkeleri Filistin konusunda sert şekilde eleştirdi

23:17 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı Beyaz Saray'da ağı

21:58 - Dünya

BM: Gazze'ye daha fazla yardım ulaştırmak için kısıtlamaların acilen kaldırılması gerekiyor

21:53 - Dünya

Günün Manşetleri

İskoçya ve Avusturya, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etti

02:03 - Spor

A Milli Futbol Takımı, play-off'larda Dünya Kupası bileti arayacak

01:58 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde play-off oynayacak ülkeler belli oldu

01:53 - Spor

Türkiye deplasmanda İspanya ile berabere kaldı

00:57 - Spor

Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin soruşturmada DNA örneği alınan kişi sayısı 195 oldu

00:37 - Gündem