?>

Pakistan'da Türk şirketleri anlaşmazlıklara ilişkin taleplerini yineledi

Pakistan'ın Lahor şehrinde gece şantiyelerine polis baskını düzenlenen "Albayrak ve Özpak Grubu", anlaşmazlık yaşadığı Lahor Atık Yönetimi şirketine (LWMC) "resmi özürle gasbedilen araçlarının iadesine" ilişkin taleplerini tekrar etti.

Dünya - 5 yıl önce

İslamabad

AA muhabirinin Türk şirket yetkililerinden edindiği bilgiye göre, LWMC ile Türk şirketleri arasındaki anlaşmazlığı görüşmek üzere Lahor'da toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Pencap Eyaleti Başbakan Müsteşarı Cavid Refik Malik, Pencap Adalet ve Parlamento İlişkileri Bakanı Muhammed Başarat Raja, Pencap Sanayi ve Ticaret Bakanı Mian Muhammed Aslam İkbal, LWMC Üst Yöneticisi (CEO) İmran Ali Sultan, Türkiye'nin Lahor Başkonsolosu Emir Özbay, Özpak Üst Yöneticisi (CEO) Nizamettin Kocameşe, Albayrak Proje Koordinatörü Çağrı Özel ve bu şirketlerin yetkilileri katıldı.

Raja, burada yaptığı açıklamada, yaşananlar nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, sözleşmenin bitiş süreci ile ilgili yeterince bilgilendirilmediklerini kaydetti.

Sorunu çözmek için sözleşmeye bağlı kalacaklarını vurgulayan Muhammed Başarat Raja, olanlar için üzgün olduğunu ve Türk şirketlerin haklarını ödeyeceklerini söyledi.

Pencap Eyaleti Başbakan Müsteşarı Malik, hukuk ve sözleşme yönünden gerekli her adımın atılacağının altını çizerek, temennilerinin tahkime gitmeden anlaşmazlığı çözmek olduğunu ifade etti.

LWMC Üst Yöneticisi (CEO) Sultan da sözleşmeye göre araçların kendilerine teslim edilmesi gerektiğini vurgulayarak, kendilerinin Türk şirketlerine sözleşmenin ilgili maddesine göre araçların teslim edilmesine ilişkin yazı yolladıklarını, fakat Türk şirketlerin bunu kabul etmediklerini belirtti.

Kocameşe, Pencaplı bakanlar ile LWMC arasında iletişim kopukluğu yaşanmış olabileceğine dikkati çekerek, "Sizlere doğru bilgilerin ulaştığını sanmıyorum. Kasım ve aralık ayı günlük tonaj raporunda göreceğiniz üzere 20 Aralık 2020 tarihine kadar bölgemizde hizmetimiz devam etmiş ve hiçbir aksama yaşanmamıştır.

Bunu sizlere 20 Aralık tarihinde bölgede çekmiş olduğumuz fotoğraflar ile de kanıtlayabilirim. Bu hizmetimiz devam ederken nasıl olur da işimizi yapmadığımız söylenebilir." dedi.

Nizamettin Kocameşe, İmran Ali Sultan'ın açıklamalarına ilişkin şunları kaydetti:

"Göndermiş olduğunuz yazıya istinaden cevabımızı verdik. Cevap yazımızda araçların sözleşmeye göre şirketimize ait olduğu, devir zorunluluğumuz bulunmadığını ilgili sözleşme maddesi ile bildirdik, fakat sözleşme süresi bitmeden 21 Aralık 2020 gece 02.00'de garajlarımıza baskın düzenlendi."

Toplantıda Türk şirket yetkilileri, LWMC'den resmi özür, gasbedilen şantiyelerinin ve araçlarının iadesi, baskın gecesine ait kamera kayıtlarının kendilerine teslimi, geçen sene martta tahkim kurulunun verdiği kararlarının ve bu yıl haziranda karşılıklı imzalanan mutabakatnamedeki taahhütlerin yerine getirilmesini talep etti.

Anlaşmazlığın çözümüyle ilgili gelecek günlerde farklı düzeylerde toplantıların yapılması bekleniyor.

Dün, Türk şirket yetkilileri ile LWMC temsilcileri arasında toplantı gerçekleştirilmişti.

Pakistan polisi 21 Aralık'ta baskın düzenlemişti

Albayrak ve Özpak Grubu çalışanları, 22 Aralık'ta LWMC'nin Lahor'daki ofisinin önünde olayı protesto etmişti.

Lahor kentinde temizlik hizmeti sunan Albayrak ve Özpak Grubu şirketlerinin garaj olarak kullandıkları 6 tesise, 21 Aralık'ta 02.30 sularında çevik kuvvet ekipleri baskın düzenlemişti.

Polis, baskın sırasında zor kullanarak çalışanları ve amirlerini bulundukları yerlerden dışarı çıkartmıştı. Baskın sırasında polisin sert tavrı sebebiyle arbede yaşanmıştı.

Bazı çalışanları tartaklayan Pakistan polisi, Türk personelin hiçbir eşyasını almasına müsaade etmemişti.

Sultan ise söz konusu eylemin "yasal ve araçlara el konulmasının ihale şartnamesine uygun olduğunu" savunmuştu.

İmran Ali Sultan, yapılan ihale gereği araç filosunun kendilerine teslim edilmesinin zorunlu olduğunu, aksi halde mülki idarenin desteğine başvuracaklarını söylemişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'Evde kal'an kadının atık malzemelerden ürettiği bez bebekler kazanç kapısı oldu

2020-12-22 16:01 - Çevre-Hayat

Rusya AB'nin uyguladığı 'Navalnıy yaptırımlarına' yaptırımla karşılık verdi

2020-12-22 16:21 - Dünya

İngiltere'de görülen Kovid-19 türü dünyada paniğe yol açtı

2020-12-21 19:31 - Dünya

Kovid-19 sürecinde dijital veri güvenliğinin önemi daha da arttı

2020-12-24 15:41 - Teknoloji

Aşı Kovid-19'dan korunmada en etkili yöntem

2020-12-23 16:13 - Sağlık

Eski yüzbaşı Burak Akın hakkındaki hüküm kesinleşti

2020-12-23 17:26 - Gündem

Jüpiter ve Satürn'ün gökyüzündeki buluşması gerçekleşti

2020-12-23 17:43 - Dünya

Türkiye'de bu yıl 110 bin ton bal üretildi

2020-12-24 15:40 - Ekonomi

Avustralya'dan Yalova'daki köyüne dönen mühendis, doğa dostu çiftlik kurdu

2020-12-20 18:41 - Genel

TBMM Başkanı Şentop: Bu örgütler bir sinsi yılan gibidir

2020-12-22 20:46 - Siyaset

İlgili Haberler

İran: İsrail ve ABD'nin saldırılarında hasar gören nükleer tesisler yeniden inşa edilecek

13:13 - Dünya

Anket: ABD'de halkın 4'te 3'ü Trump'ın Nobel Barış Ödülü'nü hak etmediği gö

13:07 - Dünya

Japonya, İsrail'in iki devletli çözümü engellemesi halinde Filistin'i tanıyabileceğini açı

13:03 - Dünya

Tayland'da yolun çökmesi sonucu 50 metre derinliğinde çukur oluştu

12:43 - Dünya

AB liderleri, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

11:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Gençlerbirliği'nin eski sportif direktörü Düzgün, başkent ekibinde yaşadıklarını anlattı

13:17 - Spor

İran: İsrail ve ABD'nin saldırılarında hasar gören nükleer tesisler yeniden inşa edilecek

13:13 - Dünya

Anket: ABD'de halkın 4'te 3'ü Trump'ın Nobel Barış Ödülü'nü hak etmediği gö

13:07 - Dünya

Japonya, İsrail'in iki devletli çözümü engellemesi halinde Filistin'i tanıyabileceğini açı

13:03 - Dünya

Sarıkamış'ta araç camları ve bitkiler kırağı tuttu

12:58 - Gündem