?>

Pakistan'da tren istasyonunda meydana gelen patlamada en az 26 kişi öldü

Pakistan'ın güneybatısında bulunan Belucistan eyaletindeki tren istasyonunda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre en az 26 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Dünya - 6 ay önce

İstanbul,İslamabad

Geo News televizyonunun haberine göre, Belucistan'ın Ketta kentindeki tren istasyonunun bilet gişesinde patlama oldu.

Eminiyet yetkilisi Muhammed Akram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ketta'da bulunan tren istasyonundaki patlama nedeniyle en az 26 kişinin öldüğünü, 46 kişinin yaralandığını belirtti.

Geo News'e konuşan Ketta emniyet yetkilisi Hamza Shafqaat da patlamanın nedeninin intihar saldırısı olduğunu açıkladı.

Saldırganın valizle tren istasyonuna girdiğini belirten Shafqaat, "niyeti intihar saldırısı düzenlemek olan kişiyi durdurmanın zor olduğunu" kaydetti.

Shafqaat, polis ve diğer ekiplerin hızla olay yerine ulaştığını, Ketta Hastanesi'nde acil durum önlemlerinin alındığını ve yaralılara yardımcı olmak üzere ilave doktor ve destek personelinin görevlendirildiğini duyurdu.

Yetkililer, patlamada yaralananlardan bazılarının durumunun ağır olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini belirtti.

Pakistan'ın terör sorunu

Pakistan'da saldırılar, özellikle Afganistan'a sınırı bulunan Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde yoğunlaşıyor. Her iki eyalette de Peştun ve Beluc etnik gruplarının haklarını savunduklarını ileri süren silahlı gruplar, Pakistan güvenlik güçleri ve sivillere yönelik saldırılarda bulunuyor.

İslamabad, Pakistan Talibanı'nın Afganistan'da mevzilendiğini ve saldırılarını buradan organize ettiğini savunurken Afganistan yönetimi bu iddiaları reddediyor.

Belucistan'da ise Belucistan Kurtuluş Ordusunun (BLA) saldırıları göze çarpıyor. BLA, Belucistan eyaletinin Pakistan'dan ayrılmasını ve Beluc halkının bu bölgeyi yönetmesini istiyor.

Belucistan, Pakistan'ın kaynaklar açısından en zengin eyaleti konumunda ancak bölge, ülkenin geri kalanına göre daha az gelişmiş durumda bulunuyor.

BLA, zaman zaman özellikle de güvenlik güçlerine, Belucistan'a çalışmaya gelen sivillere ve burada iş yapan şirketlere saldırıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Organ nakliyle hayata tutunup memur oldu, şimdi topluma hizmet ediyor

2024-11-05 12:08 - Çevre-Hayat

ABD'de mahkeme, Musk'ın düzenlediği çekilişin başkanlık seçimlerine kadar sürebileceğine h

2024-11-05 13:23 - Dünya

Süper Lig'de 12. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

2024-11-06 16:32 - Spor

Marmara Denizi ve Ege Denizi'nin kuzeyi için 'fırtına' uyarısı

2024-11-02 19:12 - Asayiş

Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci'nin adalesinde kısmi yırtık tespit edildi

2024-11-05 12:02 - Spor

1000 hakim ve savcı yardımcısı alımına ilişkin sınav ilanı yayımlandı

2024-11-05 14:03 - Gündem

Beşiktaş, İsveç ekibi Malmö'yü 2-1 mağlup etti

2024-11-06 20:37 - Spor

İsrail'in Lübnan'ın Sur kentine düzenlediği hava saldırısında 14 kişi yaralandı

2024-11-07 20:12 - Dünya

Beşiktaş-Malmö maçını Alman hakem Sven Jablonski yönetecek

2024-11-04 13:47 - Spor

Fenerbahçe'nin AZ Alkmaar maçı kadrosu açıklandı

2024-11-06 14:48 - Spor

İlgili Haberler

İran’da kum fırtınası 802 kişiyi hastanelik etti

14:23 - Dünya

Hindistan, Pakistan'dan yapılan tüm ithalatı ikinci bir emre kadar yasakladı

14:12 - Dünya

ABD yönetimi, Colorado ve Denver'a göçmenlik yasalarını engellediği gerekçesiyle dava açtı

13:47 - Dünya

Singapur halkı genel seçim için sandık başında

13:42 - Dünya

İsrail saldırısında öldürülen Lübnanlı gazetecinin ailesi: Gazeteciler gerçeği aktaran seslerdir

13:38 - Dünya

Günün Manşetleri

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den "3 Mayıs Milliyetçiler Günü" mesajı

14:28 - Siyaset

İran’da kum fırtınası 802 kişiyi hastanelik etti

14:23 - Dünya

Hindistan, Pakistan'dan yapılan tüm ithalatı ikinci bir emre kadar yasakladı

14:12 - Dünya

Göztepe, Süper Lig'de yarın Adana Demirspor'a konuk olacak

14:02 - Spor

Uludağ İhracatçı Birliklerinin nisan ayı ihracatı 3 milyar 244 milyon dolar oldu

13:58 - Ekonomi