?>

Pakistan'da seçimler için araştırma komisyonu kurulacak

Pakistan'da 25 Temmuz seçimlerinin ardından meclise giren tüm partiler, seçimde yaşanan usülsüzlük iddialarının araştırılması için komisyon kurulması konusunda anlaştı.

Dünya - 7 yıl önce

İSLAMABAD

Pakistan'da 25 Temmuz seçimlerinin ardından meclise giren tüm partiler, seçimde yaşanan usülsüzlük iddialarının araştırılması için komisyon kurulması konusunda anlaştı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, seçimlerden birinci parti olarak çıkan Pakistan Adalet Hareketi (PTI) sözcüsü Favad Çaudri, muhalefet partilerinden gelen bu talebe parti olarak kendilerinin de destek verdiğini söyledi.

PTI'nın lideri İmran Han da seçim sonrası yaptığı konuşmada usulsüzlük iddialarını araştıracaklarını söylemişti.

Öte yandan Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, parlamentoyu yemin töreni, meclis başkanı ve yardımcısı seçimi için 13 Ağustos'ta toplantıya çağırdı.

Yemin töreninin ardından yapılacak meclis başkanı ve yardımcısı seçiminden sonra belirlenecek günde başbakan seçilecek.

PTI, başbakanlık için Han'ı aday göstereceğini açıklarken, ikinci parti olan Pakistan Müslüman Ligi-Navaz da (PML-N) liderleri Şahbaz Şerif'i aday göstereceklerini bildirdi.

Muhalefet partileri, Han'a karşı tek aday gösterme konusunda anlaşmaya varmıştı.

Seçimin şeffaf olmadığı iddiası

Ülke genelinde 25 Temmuz'da yapılan seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla PTI dışındaki partilerden itirazlar gelmişti.

İtiraz ve protestolar için ortak strateji belirlemeyi planlayan muhalefet partileri, "Tüm Partiler Konferansı"nı toplayarak, meclis içinde ve dışında seçim sonuçları ve usülsüzlük iddialarını protesto edeceklerini açıklamıştı.

Dün de ülke genelinde Pakistan Seçim Komisyonu merkezi ve ofisleri önünde eylemlere başlanmıştı.

Muhalifler, PTI dışındaki parti görevlilerinin oy sayım işlemlerine alınmadığını ya da oyların sayıldığı yerlerden asker tarafından çıkarıldığını iddia etmişti.

Seçimden bir gün sonra basın açıklaması yapan PTI lideri Han ise tüm partilere seslenerek, hükümeti kurduğunda bu iddiaların hepsini araştıracakları sözünü vermişti.

Partiler, seçimin şeffaf ve tarafsız bir biçimde yapılmadığını, ordunun PTI'nın kazanması için çalıştığını iddia ediyor.

Muhabir: Behlül Çetinkaya

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Akhisarspor'dan 'süper' başlangıç

2018-08-06 18:47 - Spor

Tramvay durağına giren otomobilin sürücüsü yaralandı

2018-08-05 11:32 - Gündem

İngiltere'de muhalefet lideri 'Yahudi karşıtlığı' kıskacında

2018-08-07 19:51 - Genel

'Gladyatörler şehri' konuklarını cezbediyor

2018-08-07 16:09 - Genel

111 yıldır kazılan başkent: Hattuşa

2018-08-03 15:32 - Kültür Sanat

FETÖ'nün hücre evlerine operasyon

2018-08-08 18:12 - Gündem

Topyekûn millet olarak saldırı altındayız, bazıları da zil takıp oynuyor!

2018-08-08 10:03 - En Son Yazılar

Onlar tersanelerin belkemiği

2018-08-07 01:02 - Çevre-Hayat

Şehit özel harekatçı Yılmaz'ın kanı yerde kalmadı

2018-08-08 22:32 - Asayiş

Hatay’da denizaltı vericisi bomba paniğine neden oldu

2018-08-05 06:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Domuz karaciğeri naklinden yeni köpekbalığı türü keşfine ekimin bilimsel gelişmeleri

12:28 - Dünya

Gidecek yeri olmayan Filistinli aile evlerine düşen "patlamaya hazır" bombayla yaşıyor

12:12 - Dünya

Çin Devlet Başkanı Şi'den APEC ülkelerine ekonomide açıklık ve kapsayıcılık çağrısı

11:57 - Dünya

Afrika'nın güneybatı ucunda bir dünya mirası: Cape Flora Krallığı

11:52 - Dünya

Türkiye Diyanet Vakfı, Gazze için Mısır'ın Ariş kentine 20 tır insani yardım gönderdi

11:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde gözler yıldız golcülerde

12:43 - Spor

Galatasaray-Trabzonspor rekabetinde 141. randevu

12:38 - Spor

Türkiye İsrafı Önleme Vakfından Dünya Tasarruf Günü'nde kaynakları koruma çağrısı

12:32 - Gündem

Domuz karaciğeri naklinden yeni köpekbalığı türü keşfine ekimin bilimsel gelişmeleri

12:28 - Dünya

İSEDAK 41. Bakanlar Toplantısı yarın İstanbul'da başlayacak

12:23 - Ekonomi