?>

Pakistan 55 ülkeye vize kolaylığı getirmeye hazırlanıyor

Pakistan Başbakanı İmran Han'ın Ticaret ve Yatırım Danışmanı Davud, 55 ülke için daha Pakistan'a vizesiz seyahat veya kapıda vize uygulamasına geçilmesi amacıyla çalışma başlatıldığını duyurdu.

Dünya - 7 yıl önce

İSLAMABAD

Pakistan Başbakanı İmran Han'ın Ticaret ve Yatırım Danışmanı Abdul Razak Davud, 55 ülke için daha Pakistan'a vizesiz seyahat veya kapıda vize uygulamasına geçilmesi amacıyla çalışma başlatıldığını duyurdu.

Başkent İslamabad'da yerel basına açıklama yapan Davud, güvenlik güçlerinin de aralarında bulunduğu ilgili kurumların çalışmalarını tamamlamasıyla teklifin ocak ayında Han'a sunulacağını söyledi.

Ülke turizmini geliştirmek için geçen ocakta aralarında ABD ve İngiltere'nin de bulunduğu 24 ülkenin vatandaşları için kapıda vize uygulamasına geçildiğini ifade eden Davud, güvenlik konusunda da adımların atılmasıyla 55 ülke için daha vizesiz seyahat veya kapıda vize uygulamasına geçilmesine yönelik çalışmaların başladığını aktardı.

Ülke turizminin gelişmesi gerektiğini vurgulayan Davud, hükümetin bu konuda her türlü adımı atmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Vizesiz seyahat ve kapıda vize uygulamasının ocakta tamamlanmasıyla teklif önce Han'a sunulacak. Han'ın uygun bulması halinde Bakanlar Kurulu onayına gönderilecek teklif buradan geçerse yürürlüğe girecek.

Pakistan sadece Nepal, Maldivler, Trinidad ve Tobago, Samoa ve Togo olmak üzere 5 ülkenin vatandaşlarına vize uygulamıyor.

Aralarında Avrupa Birliği ülkeleri ile Türkiye'nin de bulunduğu 67 ülkenin iş insanlarına ise Pakistan ticaret makamlarından alınan belgelerle davet edilmeleri halinde kapıda vize veriliyor.

Turistik amaçlı seyahat eden 24 ülkenin vatandaşlarına kapıda vize uygulamasına bu yıl başında geçilmişti.

Yeni düzenlemeyle Pakistan'a vizesiz ya da kapıda vize uygulamasıyla giden ülke sayısı 84'e yükselecek.

Muhabir: Behlül Çetinkaya

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya'da kuvvetli yağış

2018-12-17 02:56 - Genel

Özlem bebeğin boğazına yay kaçtı

2018-12-15 00:01 - Genel

Belediye başkan aday adayı tren kazasında can verdi

2018-12-13 17:32 - Asayiş

Zonguldak'ta trafik kazası: 6 yaralı

2018-12-16 04:02 - Asayiş

Minik Öykü için mücadele yurt dışına taşındı

2018-12-16 18:32 - Çevre-Hayat

Pakistan 55 ülkeye vize kolaylığı getirmeye hazırlanıyor

2018-12-19 02:17 - Dünya

Kosova ordusu kuruldu

2018-12-15 12:58 - Dünya

Tinerci dehşeti: Polisi boğazından yaraladılar

2018-12-16 14:38 - Asayiş

Engelli babasından camiler için örnek proje

2018-12-15 16:02 - Çevre-Hayat

Kaynanası yüzünden kendini yakmaya kalktı

2018-12-12 07:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Suriye'nin 4 gündür yangınların sürdüğü Lazkiye ilinde 1 sivil savunma görevlisi hayatını kaybe

17:32 - Dünya

Avrupa havalimanlarına düzenlenen siber saldırı nedeniyle İngiltere'de bir kişi gözaltına alınd

16:28 - Dünya

Fransızların iktidarın politikalarına karşı 2 Ekim'de tekrar sokağa inmesi bekleniyor

15:48 - Dünya

Rusya: ABD ile ilişkilerin iyileştirilmesi süreci yavaş ve verimli değil

14:47 - Dünya

Amsterdam Belediye Meclisi, İsrailli takımların şehirde istenmediğini belirten kararı kabul etti

13:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Manavgat'ta tarım arazisinde başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı

17:48 - Gündem

Suriye'nin 4 gündür yangınların sürdüğü Lazkiye ilinde 1 sivil savunma görevlisi hayatını kaybe

17:32 - Dünya

60 saniyede ekonomide bugün (24 Ağustos 2025)

17:13 - Ekonomi

Manavgat'ta tarım arazisinde başlayan yangın ormanlık alana sıçradı

16:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musevi vatandaşların Roş Aşana Bayramı'nı kutladı

16:43 - Gündem