Özenerek 12 yaşında başladığı muaythaide 2 Avrupa, 1 dünya şampiyonluğu kazandı

Amasya'da yaşayan 20 yaşındaki Osman Furkan Karakaya, 8 yıl önce arkadaşlarına özenerek başladığı muaythaide 1 dünya, 2 Avrupa, 2 Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Spor - 2 yıl önce

Amasya
Ailesinin yönlendirmesiyle 11 yaşında atletizme başlayan Osman Furkan, 1 yıl sonra arkadaşlarına özenerek muaythai sporuna başladı.
Bugüne kadar farklı yaş kategorilerinde 2 Türkiye şampiyonluğu bulunan Karakaya, 2021 yılında İstanbul'da ve 2022'de Antalya'da yapılan Avrupa muaythai şampiyonalarında gençler kategorisinde altın madalya kazandı.
Osman Furkan, 2022 yılında ise Malezya'da yapılan Dünya Muaythai Şampiyonası'nda gençler kategorisinde altın madalyaya ulaşarak İstiklal Marşı'nı okuttu.

"Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim"

Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dövüş sporlarına merakı olduğu için arkadaşlarına özenerek muaythai sporuna başladığını söyledi.

Her gün 3 saat antrenman yaptığını ve antrenmanlarını asla aksatmadığını dile getiren Karakaya, şunları kaydetti:
"Bu spora 12 yaşımda stada, antrenmana gittiğimde koşu antrenmanları yaparken muaythai sporcularını görüp heves edip başladım. Statta sporcularla konuşurken bir taraftan da dövüş sporlarına ilgim olduğu için araştırdım. Tam bana uygun bir spor olduğunu keşfettim. Ondan sonra 8 sene içerisine 2 Türkiye, 2 Avrupa ve 1 de dünya şampiyonluğu sığdırdım."

Bu yıl Gaziantep’te yapılan Süper Lig Muaythai Şampiyonası'nda birinci olarak ikinci Türkiye şampiyonluğunu yaşadığını söyleyen Osman Furkan, "Kemeri alıp, 2025 yılında İtalya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandım. Çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim. Tek hedefim şu anda büyüklerde dünya ve Avrupa şampiyonu olmak." dedi.

Karakaya’nın antrenörü Mustafa Kaya ise "Furkan bize 12 yaşında geldi. Daha küçüktü biz bu kardeşimizi aldık, bu sporda başarılı olabileceğini söyledik. O da azmetti, çalıştı, sebat etti. En iyi şekilde çalışıyoruz, antrenmanlarımız çok yoğun ve sıkı geçiyor. Günlük 3-4 saat antrenman yapıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapıp ülkemize milli gururu tekrar yaşatmak istiyoruz" diye konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Tunç: FETÖ ile mücadele tüm unsur ve uzantılarıyla sürecek

2024-10-21 12:43 - Gündem

Ağrı'da kar yağışı etkili oluyor

2024-10-22 23:58 - Çevre-Hayat

THK paramotor ekibi Fethiye'de bayrak ve pankartla TUSAŞ'a destek için uçtu

2024-10-27 10:28 - Çevre-Hayat

Nobel Barış Ödülü Adayı dünyaca ünlü yazardan Fransızca Barış Psikolojisi

2024-10-23 13:12 - Kültür Sanat

Ticaret Bakanı Bolat: Küresel e-ticaret hacmi 5,8 trilyon dolarla tarihi bir büyüklüğe ulaştı

2024-10-25 13:13 - Ekonomi

Özenerek 12 yaşında başladığı muaythaide 2 Avrupa, 1 dünya şampiyonluğu kazandı

2024-10-27 13:23 - Spor

Hollanda Başbakanı Schoof'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye telefonu

2024-10-25 15:23 - Gündem

Yerli ve milli savunma ürünlerinin SAHA EXPO'da tanıtımı sürüyor

2024-10-25 15:33 - Teknoloji

RAMS Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nde yarın Slovenya'da Celje ile karşılaşacak

2024-10-23 09:37 - Spor

THY Teknik AŞ, IndiGo ile bakım anlaşması imzaladı

2024-10-23 10:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

Selin Hürmeriç ve Ece Üngör, Dünya Gençler Artistik Yüzme Şampiyonası'nda 8. oldu

23:33 - Spor

Fenerbahçe'de kaleci İrfan Can Eğribayat Gençlerbirliği'ne transfer oldu

22:27 - Spor

Beşiktaş, Avrupa'yı garantiledi

22:22 - Spor

Beşiktaş Avrupa Ligi'nde play-off turuna yükseldi

22:08 - Spor

Beşiktaş, Hradec Kralove'yi 1-0 yenerek play-off turuna yükseldi

22:03 - Spor

Günün Manşetleri

Irak'ın Erbil kentine İHA saldırısı düzenlendi

07:18 - Dünya

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 281'e çıktı

06:12 - Dünya

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset