?>

Oxford Üniversitesinin Kovid-19 aşısı yıl sonundan önce hazır olabilir

Oxford Üniversitesi ve ilaç şirketi AstraZeneca'nın beraber geliştirdiği Kovid-19 aşısının, klinik denemelerinin askıya alınmasına rağmen, yıl sonuna kadar veya 2021 başında hazır olabileceği belirtildi.

Teknoloji - 5 yıl önce

Oxford Üniversitesi ve ilaç şirketi AstraZeneca'nın beraber geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının, klinik denemelerinin askıya alınmasına rağmen, yıl sonuna kadar veya 2021 başında hazır olabileceği belirtildi.

AstraZeneca'nın CEO'su Pascal Soriot, yaptığı açıklamada, "olumsuz gelişmeler" nedeniyle aşı çalışmalarının duraklatılmasının alışılmadık bir şey olmadığını kaydetti.

Soriot, "Bunun diğer aşı denemelerinden farkı, tüm dünyanın çalışmaları izlemesi. Dururlar, araştırma yaparlar ve yeniden başlarlar." dedi.

Klinik denemelerin ne zaman devam edeceğine dair bir şey söyleyemeyeceğini kaydeden Soriot, ancak aşının onaya sunulması için ellerinde yıl sonundan önce yeteri veri olacağını düşündüklerini ifade etti.

Soriot, süreçte onayı verecek kurumların hızının da önemli olduğuna dikkati çekerek, "Gelecek yılın başlarında veya bu yılın sonunda elimizde halen bir aşı olabilir." ifadesini kullandı.

Ayrıca Soriot, diğer ilaç firmaları tarafından geliştirilen aşılarla birlikte tüm dünya nüfusu için yeterli sayıda Kovid-19 aşısı olacağını düşündüğü de aktardı.

Çalışmalar askıya alınmıştı

Oxford Üniversitesinin yen tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı denemeleri, bir gönüllüdeki olumsuz reaksiyon nedeniyle askıya alınmıştı. New York Times gazetesi, İngiltere'deki demelerde bir katılımcının transvers miyelit (omurilikte iltihap) geliştirdiğini iddia etmişti.

AstraZeneca, prosedürler gereği bağımsız bir komitenin durumu incelemesi için çalışmaların durdurulduğunu ve bunun aşı çalışmalarında olağan bir durum olduğunu bildirmişti.

Birkaç dozda uygulanacak olan aşı adayının, İngiltere, ABD, Brezilya, Güney Afrika ve Hindistan'da üçüncü aşama denemeleri yapılıyor.

Üçüncü aşama onay öncesi son aşama olarak görülürken, bugüne kadar İngiltere, Brezilya ve Güney Afrika'da onbinlerce kişide aşı adayı denemişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Andy Murray ABD Açık'a ikinci turda veda etti

2020-09-04 18:17 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova ve Sırbistan cumhurbaşkanlarıyla telefonda görüştü

2020-09-10 01:43 - Siyaset

Süper Lig'de 2020-2021 sezonu başlıyor

2020-09-10 14:21 - Spor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Kongolu meslektaşına Rusça teşekkürü Rusya'da gündem oldu

2020-09-09 08:47 - Medya

FETÖ'nün 'izdivaç imamı' Ankara'da yakalandı

2020-09-09 14:21 - Gündem

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına koronavirüs nedeniyle ek ödeme

2020-09-05 05:38 - Ekonomi

SMA hastası Sare bebeğin tek umudu gen terapisi

2020-09-05 15:21 - Çevre-Hayat

'Geleceğin Ustaları' ödülleri sahiplerini buldu

2020-09-05 21:56 - Kültür Sanat

Oxford Üniversitesinin Kovid-19 aşısı yıl sonundan önce hazır olabilir

2020-09-10 21:26 - Teknoloji

LG'den “LG Velvet“ ödüllü yarışma

2020-09-09 12:57 - Genel

İlgili Haberler

NASA: Mars'ta bulunan leopar benekli kaya, gezegendeki en net hayat belirtisi olabilir

21:18 - Teknoloji

HÜRJET sertifikasyon yolculuğunda stratejik bir eşiği daha geride bıraktı

17:37 - Teknoloji

İsrail'in Katar'daki saldırısı "hava gücünün" önemini ortaya koydu

12:17 - Teknoloji

TEKNOFEST Dikey İnişli Roket Yarışması'nda final süreci başladı

13:12 - Teknoloji

Zırhlı iş makinesi TOSUN bu kez ihracat yolunu açtı

12:48 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Hollanda, İsrail'in Filistin'de işgal ettiği bölgelerden ithalatı yasaklayacak

08:27 - Dünya

Ülke genelindeki denetimlerde 52 göçmen kaçakçısı ile 666 düzensiz göçmen yakalandı

08:23 - Gündem

Can Holding'e yönelik soruşturmada 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi

08:12 - Gündem

Ümraniye'de İETT otobüsü ile otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

08:07 - Gündem

Sisi ile Pezeşkiyan İran'ın nükleer enerji meselesini görüştü

04:58 - Dünya