Ovacık Kayak Merkezi kayakseverlerin ilgi odağı oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığınca 5 yıl önce 5 milyon liralık yatırım ile Ovacık ilçesinde hizmete sunulan 1500 rakımlı kayak merkezi, çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Gündem - 7 yıl önce

Tunceli
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde kış turizmi açısından cazibe merkezi haline gelen Ovacık Kayak Merkezi'nde ziyaretçiler kesintisiz kayak ve snowboard yapıp kızakla kaymanın keyfini çıkarıyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığınca 5 yıl önce 5 milyon liralık yatırım projesiyle hayata geçirilip Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce işletilen kayak merkezinde sezonun açılmasının ardından yoğunluk yaşanıyor.
İlçeye bağlı Öveçler köyü mevkisinde yer alan, kristal kar kalitesiyle de yılın dört ayı kayak yapma imkanı sunan kayak merkezinde, 1200 metre uzunluğundaki kayak pisti ile acemiler ve yeni başlayan kayakçılar için 300 metre uzunluğunda babylift pisti, 100 kişi taşıma kapasiteli teleski, 1 kar ezme makinesi, 1 kar motoru ve lüks otel konforunu aratmayan 35 oda 70 yataklı konaklama tesisi hizmet veriyor.

Hizmete açıldığı günden bu yana hem turistik hem de sportif açıdan kent ekonomisine önemli katkı sağlayan kayak merkezi, 1500 rakımda doğal güzellikler arasında keyifli vakit geçirme imkanı sunduğu için Elazığ, Malatya, Diyarbakır, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilden kayakseverin uğrak yeri oluyor.
Hafta içi ve hafta sonları günübirlik kayak merkezine gelen ziyaretçiler, Munzur Dağları'nın eşsiz güzelliği karşısında ve çevresi meşe ormanlarıyla kaplı piste doyasıya kayak ve snowboard yapıp kızak kayıyor.
Kayak merkezi sayesinde ilçedeki çocuklar da kayak yapmayı öğrenerek yarışmalara hazırlanıyor.

"Muhteşem bir yer"
Ziyaretçilerden Zeki Keser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ovacık'ın doğasına hayran kaldığını söyledi.
Her yıl Ovacık'a gezmeye geldiğini belirten Keser, "Kayak merkezi hem fiyat hem de kayak yapmak için çok uygun. Ben İngiltere'den geldim. Herkesi burada kayak yapmaya beklerim, çok eğlenceli oluyor. Muhteşem bir yer." dedi.
Sema Kaya da Elazığ'dan kayak merkezine gelerek, kayak yapmayı öğrenmeye çalıştığını ifade etti.

Kaya, her yaştaki insanın kayak merkezinde kolayca kayabileceğini belirterek, "Burayı çok güzel buldum. Arkadaşlarımla beraber burada kayak yapmak çok hoşumuza gitti. Bazı zamanlarda düşüyoruz ama eğlenceli oluyor. Herkesin gelip burayı görmesini tavsiye ediyorum." ifadesini kullandı.
Olcay Karlıdağ ise kayaklı koşu yarışmalarına hazırlanmak için kayak merkezinde antrenman yapmayı tercih ettiğini anlattı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Katil kim?' sorusuna yanıt arayan 'Bıçaklar Çekildi' vizyona girdi

2020-01-10 13:17 - Kültür Sanat

Ovacık Kayak Merkezi kayakseverlerin ilgi odağı oldu

2020-01-13 15:37 - Gündem

Elektrik arızasını gidermek için Zap Deresi'ni aşıp, dağa tırmandılar

2020-01-08 16:12 - Gündem

'Patates-soğan ihracatının kısıtlanması söz konusu değil'

2020-01-07 19:47 - Ekonomi

Rıza Çalımbay: Bizim amacımız maçların zorluğuna dikkati çekmekti

2020-01-10 17:03 - Spor

Hindistan diplomatik izolasyonla karşı karşıya

2020-01-09 19:02 - Dünya

Marmara Denizi'nde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

2020-01-11 20:02 - Gündem

MSB: Rasulayn'da tuzaklanan anti tank mayını etkisiz hale getirildi

2020-01-11 20:02 - Gündem

Akdeniz ülkelerinden Libya için diplomasi trafiği

2020-01-11 20:12 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'TürkAkım Projesi' paylaşımı

2020-01-08 23:42 - Gündem

İlgili Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Gündem

Adana'da sahipsiz kediyi öldüren köpeği ağızlıksız gezdiren kadına para cezası uygulandı

20:58 - Gündem

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan ailenin üyelerinden 2'si ölü bulundu

20:53 - Gündem

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den çerçeve yasaya ilişkin açıklama

19:53 - Gündem

Günün Manşetleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Gündem

İran ordusu: Füze ve İHA kapasitemizin yüzde 75'ten fazlası henüz kullanılmadı

21:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Adana'da sahipsiz kediyi öldüren köpeği ağızlıksız gezdiren kadına para cezası uygulandı

20:58 - Gündem

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan ailenin üyelerinden 2'si ölü bulundu

20:53 - Gündem