?>

Otomobilin çarpmasıyla bir bacağını kaybeden köpeğe sevgiyle bakıyor

Düzce'de 3 ay önce otomobilin çarpması sonucu bir bacağını kaybeden yavru köpeği tedavi ettirerek bakımını üstlenen Dursun Altıntaş, "Ceycey" ismini verdiği hayvana sevgiyle bakıyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Düzce

Bahçeşehir Mahallesi'nde yaşayan Altıntaş, başkanlığını yaptığı Düzce Hayvanları Koruma Derneğine gelen ihbar üzerine Aydınpınar köyüne gitti.

Araştırmalar sonucu bahçe duvarı dibinde otomobilin çarpması sonucu arka bacakları deriden ayrılmış 2 aylık yavru köpek bulan Altıntaş, durumu kötü olan hayvanı hemen veterinere götürdü.

Bir aylık tedavi sürecine rağmen bacaklarından birini kaybeden köpeğe 2 ay evinde özenle bakan Altıntaş, "Ceycey" ismini verdiği köpeği iyileşmesinin ardından, mahallede bakıma muhtaç hayvanlar için oluşturdukları bölgede beslemeye devam etti.

Dernek Başkanı Dursun Altıntaş, AA muhabirine, köpeğin 3 aylık yaşam mücadelesini kazandığını belirterek, "Yapılması gerekenler veteriner hekim tarafından yapıldı. Köpek dışarıda kalamayacağı için 2 ay evde baktık. Son bir aydır da burada yaşıyor. Diğer dezavantajlı sokak hayvanlarıyla birlikte özgür şekilde yaşamını sürdürüyor, gayet keyifli." diye konuştu.

Doku kaplamadığı için köpeğin bir bacağını kaybetmek zorunda kaldıklarını anlatan Altıntaş, şöyle devam etti:

"Diğer bacağı da sakattı ama o düzeldi. Bu şekilde hayata tutundu, tutunmaya da devam edecek. Aslında iki bacağı da kurtarmaya gittik. İki bacağın da durumu çok kötüydü. Kesilme ihtimalleri vardı ama veteriner hekimimiz iki kez müdahale etti. Bizler de uzun zaman boyunca evde baktık. Yine sinek gelme ihtimali vardı. Bir bacak doku kapladı, diğer bacak kaplamadı ve boy olarak kısaldı. Maalesef bacağını ampute etmek zorunda kaldık çünkü enfeksiyon yapma ihtimali vardı. O yüzden ampute ettik ama 3 bacakla ayakta gezebiliyor."

"Trafikte daha dikkatli olalım"

Altıntaş, "Keşke iki bacağını da kurtarabilseydik ama olmadı. Şu anda 3 bacağıyla her yere gidebiliyor ve koşturabiliyor." ifadesini kullandı.

Sokak hayvanlarıyla doğada iç içe yaşadıklarını belirten Altıntaş, bu nedenle sürücülerin trafikte dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Çok fazla kaza yaşanabiliyor. Bir anlık dikkatsizlik sonucu 'Ceycey' maalesef hayatını dezavantajlı şekilde sürdürecek. Daha dikkatli olalım." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çin, Biden'ın Tayvan açıklaması nedeniyle ABD'yi protesto etti

2022-09-20 00:05 - Dünya

Ardahan'da coğrafi işaretli 'içi kırmızı elma' hasat ediliyor

2022-09-21 12:45 - Ekonomi

Taha Akgül, Dünya Güreş Şampiyonası'nda finalde

2022-09-15 19:48 - Spor

'Bir kıvılcıma ihtiyacı vardı. Bunu yakaladık'

2022-09-15 23:03 - Spor

Gaziantep FK yarın Trabzonspor'a konuk olacak

2022-09-17 10:04 - Spor

A Milli Kadın Voleybol Takımı, basın mensuplarıyla buluştu

2022-09-19 13:52 - Spor

Eskişehir'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2022-09-17 21:24 - Asayiş

İskenderun’da limanda su alan konteyner gemisi battı

2022-09-18 09:34 - Gündem

'Ekselansları' kortlardan son kez geçecek

2022-09-16 13:48 - Spor

Avrupa ağır sanayisi AB'nin enerji planını yetersiz buldu

2022-09-16 14:49 - Ekonomi

İlgili Haberler

Isparta'da "Yılın Ahisi" seçilen sıhhi tesisat ustası 55 yıldır mesleğini sürdürüyor

15:37 - Çevre-Hayat

Doğadan topladığı ağaç dallarını hayvan figürlü bastonlara dönüştürüyor

12:58 - Çevre-Hayat

Morquio sendromlu Deniz, annesinin ilgisi ve şefkatiyle sosyalleşiyor

12:27 - Çevre-Hayat

Arıları için her hafta yaklaşık 900 kilometre yol katediyor

12:13 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraş'ta çiftçiler "akdarı"yı kuşlardan dronla koruyor

11:47 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Nöroradyoloji derneklerinin temsilcilerinin buluştuğu İstanbul'daki kongre tamamlandı

16:42 - Gündem

Afganistan yönetimi, Trump'ın baskısına rağmen Bagram Üssü'nü geri vermeyeceğini açıkladı

16:38 - Dünya

Fenerbahçe'nin Dinamo Zagreb maçı kamp kadrosu açıklandı

16:33 - Spor

ABD'nin cari açığı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 42,9 azaldı

16:27 - Ekonomi

ABD Gizli Servisi, New York'u tehdit eden telekomünikasyon ağını çökerttiğini açıkladı

16:22 - Dünya