?>

Otizmli Emrah'ın çadır kentte en büyük destekçisi annesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'daki evleri hasar gördüğü için çadır kentte kalan ailenin 15 yaşındaki oğlu Emrah Özkara, gün içinde annesiyle yürüyüş yaparak, arkadaşlarıyla oyun oynayarak vakit geçiriyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Malatya

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde müstakil evleri Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hasar gören 15 yaşındaki otizmli Emrah Özkara ve ailesi çadır kentte yaşıyor.

Depremlerin en çok etkilediği yerlerden biri olan Malatya'da evleri hasar gören bazı vatandaşlar, çadır kentlerde hayatlarını sürdürüyor. Özkara ailesi de Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arazisinde kurulan çadır kentte barınıyor.

Depremzede Hülya Özkara, AA muhabirine, depremde zor bir süreç geçirdiklerini, korku, panik yaşadıklarını belirterek eşi ve biri otizmli 3 çocuğuyla süreci atlatmaya çalıştıklarını aktardı.

Depremde müstakil evlerinin hafif hasar aldığını ancak korktukları için çadır kentte barındıklarını dile getiren Özkara, deprem anında çocuklarının odasına koşarak onları kucakladığını, balkondan dışarı çıktıklarını anlattı.

Özkara, 15 yaşındaki otizmli oğlu Emrah ile çadır kentte oyun oynadıklarını, yürüyüş yaparak vakit geçirdiklerini ifade etti.

Emrah'ın sakin bir çocuk olduğunu aktaran Özkara, şöyle devam etti:

"Bize ayak uydurur. Okula da gidiyor. Sarsıntı olduğu zaman korkuyor, dışarı çıkmaya çalışıyor. Okuldan arkadaşları var, onlarla oyunlar oynuyor, boyama yapıyor. Evde de elimizden geldiğince derslerini yaptırıyoruz. Çadırda bu tür çocuklar biraz zor. Lavabolar uzak, ev gibi olmuyor. Diğer çocuklar kendi işlerini halledip, kendilerini idare edebiliyor. Emrah, bana düşkün, başkalarıyla iletişim kurmak istemez. Sadece ben ve öğretmenleriyle… Gülümüz o, öncelik onun. Akşama kadar onunla ilgileniyoruz."

"Emrah ile vakit geçirdiğimiz zaman zaten unutuyoruz"

Anne Özkara, depremden dolayı psikolojilerinin bozulduğunu belirterek, "Çocuk da haklı, bazen sıçrıyor. Sürekli onunla ilgilenmeye çalışıyorum, ona gülüyorum, ne yapalım 'Allah'ın verdiği bir şey' diyoruz. Emrah ile vakit geçirdiğimiz zaman zaten unutuyoruz, hiçbir şey aklımıza gelmiyor. Öbür çocuklar da var, beraber oynuyorlar bazen dışarıda da eğleniyorlar, top oynuyorlar, öğretmenlerle vakit geçiriyorlar. Herkesten Allah razı olsun, çok şükür bugünümüze." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bolu Dağı'nda kar manzarası havadan görüntülendi

2023-03-31 17:52 - Çevre-Hayat

Otizmli Emrah'ın çadır kentte en büyük destekçisi annesi

2023-04-02 16:43 - Çevre-Hayat

NBA'de Boston Celtics, Milwaukee Bucks'ı 41 sayı farkla yendi

2023-03-31 16:39 - Spor

İsrail, tarihindeki en büyük kaoslardan birine sahne oluyor

2023-03-27 16:22 - Dünya

Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'le görüştü

2023-03-30 23:07 - Dünya

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

2023-03-30 16:38 - Ekonomi

Deprem felaketi sonrası AFAD gönüllü sayısı ikiye katlandı

2023-03-31 12:03 - Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli: İnsanlarımızı mutlu, kardeşlerimizi güçlü yapacağız

2023-04-01 20:02 - Siyaset

İş başvurusunda verilen kişisel bilgiler, KDK'nin girişimiyle internetten kaldırıldı

2023-04-02 09:22 - Gündem

Kahramanmaraş'ta bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 18 mahallede devam ediyor

2023-04-02 10:44 - Gündem

İlgili Haberler

Kano sporcusu nilüferler arasında kano yaparak ilçesini tanıtmak istiyor

16:52 - Çevre-Hayat

Kuzalan Tabiat Parkı kızıl renkteki suyu ve travertenleriyle büyük ilgi görüyor

15:32 - Çevre-Hayat

Antalya'da kayalıklara sıkışan balina yavrusu kurtarıldı

15:12 - Çevre-Hayat

Sarıkamış'ın doğası yaban hayvanlarıyla renklendi

14:07 - Çevre-Hayat

Kuraklığın etkilediği Avlan Gölü'nün mevsimsel değişimi görüntülendi

13:48 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ziraat Türkiye Kupası 1. eleme turunun kura çekimi yapıldı

18:53 - Spor

Borsa günü rekorla tamamladı

18:48 - Ekonomi

İngiltere ve 21 uluslararası ortak, İsrail'in "E1 Projesi"ne onay kararını kınadı

18:43 - Dünya

Trabzonspor'un yeni transferi Olaigbe, takımına katkı sağlamak istiyor

18:38 - Spor

Bakan Yumaklı: Fındıktaki zirai don kaynaklı zarar için 2,3 milyar lira tazminat ödenecek

18:32 - Ekonomi