"Ortodontik tedaviye geç kalınmadan başlanmalı"

- Hospitadent Diş Hastanesi Diş Hekimi Elgün: - "(Ortodonti tedavisi) Alt veya üst çene darlığı ya da genişliği olan durumların ihmal edilmesi ilerleyen yaşlarda cerrahi müdahaleyi gerektirebilir. Bu nedenle ortodontik tedaviye geç kalınmadan başlanmalıdır" - "Problem sadece dişlerle ilgiliyse, yani çenelerde iskeletsel bir problem yoksa, dişler diş teli ile her yaşta düzeltilebilir. Ancak, büyüme gelişimin devam ettiği 9-15 yaş arası çocuk hastalarda hem dişler hem de çenelerin düzeltilmesi mümkündür "

Genel - 9 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Hospitadent Diş Hastanesi Diş Hekimi İlke Elgün, günümüzde her yaştan bireyin ortodonti tedavisi görerek düzgün ve sağlıklı dişlere kavuşabileceğini belirterek, "Alt veya üst çene darlığı ya da genişliği olan durumların ihmal edilmesi ilerleyen yaşlarda cerrahi müdahaleyi gerektirebilir. Bu nedenle ortodontik tedaviye geç kalınmadan başlanmalıdır." uyarısında bulundu.
Elgün yaptığı açıklamayla ortodondik tedavi hakkında bilgiler verdi.
Dişleri çapraşık veya seyrek olan, diş eksikliği, diş fazlalığı veya gömülü dişleri bulunan, gülümseme esnasında dişleri çok az veya çok fazla görünen, üst çene ve/veya alt çenesi normalden ileri veya geride olan bireylerin ortodontik tedaviye ihtiyacı olduğunu belirten Elgün, "Dişlerin çene içinde hareketi ve çenelerin yeniden konumlandırılması esnasında diş ve kemik dokunun zarar görmemesi ve biyolojik olayların ideal şekilde gerçekleşebilmesi için ortodontide kuvvetlerin belli limitler dahilinde uygulanır. Bu nedenle de ortodontik tedavilerde çok kısa sürede sonuç alınamaz. Problemin şiddetine, hastanın yaşına ve tedaviye gösterdiği uyuma bağlı olarak tedavi süresi oldukça değişkendir, bu sürenin 6 ay ila 3 yıl arasında olduğu söylenebilir." ifadelerini kullandı.

- "Ortodonti tedavisi tıbbi bir zorunluluktur"

Elgün, özellikle sabit apareylerle yetişkin hastaların da ortodontik tedavi görerek düzgün ve sağlıklı dişlere kavuşabilieceğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:
"Alt veya üst çene darlığı ya da genişliği olan durumların ihmal edilmesi ilerleyen yaşlarda cerrahi müdahaleyi gerektirebilir. Bu nedenle ortodontik tedaviye geç kalınmadan başlanmalıdır. Problem sadece dişlerle ilgiliyse, yani çenelerde iskeletsel bir problem yoksa, dişler diş teli ile her yaşta düzeltilebilir. Ancak, büyüme gelişimin devam ettiği 9-15 yaş arası çocuk hastalarda hem dişler hem de çenelerin düzeltilmesi mümkündür ve yetişkin bireylere göre tedavi daha hızlı sonuçlanır. Bu nedenle ortodontik tedavilere geç kalınmadan başlanması çok önemlidir.

Ortodontik tedavi hastaya iyi bir ağız bakımı ile ömür boyu sorunsuz şekilde kullanacağı dişler sunar ve hastayı ileride karşılaşacağı ağız diş sağlığı problemlerinde yapılacak olan dolgu, çekim, implant, protez gibi toplamda çok daha yüksek ücretler gerektiren tedavilerden kurtarmış olur. Bu nedenle ortodonti tedavisi sadece estetik değil, ileride oluşacak problemlerin önüne geçilmesi açısından tıbbi bir zorunluluktur."

Haftanın Öne Çıkanları

Albaraka Türk'ün gayrimenkul portföy büyüklüğü 1,3 milyar liraya ulaştı

2018-01-07 14:03 - Ekonomi

Demir Grup Sivasspor'un Rus futbolcusu Dyakov: Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz

2018-01-07 17:04 - Spor

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Yeni sistem sadece Türk milletinin harcıdır

2018-01-09 17:27 - Politika

BMGK toplantısında Rusya'dan ABD'ye 'İran' eleştirisi

2018-01-06 04:36 - Genel

"Ortodontik tedaviye geç kalınmadan başlanmalı"

2018-01-12 18:04 - Genel

Hollanda'da Türklere İslamofobik tehdit mektubu

2018-01-11 16:32 - Dünya

Polis uygulamasında uyuşturucu madde yakalandı

2018-01-07 19:02 - Asayiş

ABD Savunma Bakanı Mattis'ten 'Pakistan' açıklaması

2018-01-06 11:02 - Dünya

TBF Başkanı Türkoğlu: Yeni yıldızlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz

2018-01-07 19:26 - Spor

Cenk Tosun için sosyal medyada mesajlaştılar

2018-01-06 12:02 - Spor

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Mersin'de motosiklet ile traktörün çarpıştığı kaza güvenlik kamerasında

17:27 - Gündem

Bakan Fidan, Arap Birliği Genel Sekreteri Fehmi ile Mısır'da görüştü

17:23 - Gündem

Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı

17:17 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Su ayak izi çalışmalarımızı sürdürüyoruz

17:12 - Ekonomi

AK Parti Genel Sekreteri İnan'dan "Rotamızı millet belirlemiştir" vurgusu

17:08 - Gündem