?>

Ordu ve Giresun'daki bazı okullarda 'yüz koruyucu siperlik' ve 'maske' üretimi

Ordu ve Giresun'daki bazı okullarda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele eden sağlık çalışanlarına ulaştırmak amacıyla "yüz koruyucu siperlik" ve "maske" üretimine başlandı.

Gündem - 5 yıl önce

Ordu

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sağlık çalışanlarının yüz koruyucu siperlik ve cerrahi maske ihtiyaçlarını karşılamak üzere 4 lise, 2 bilim sanat merkezi ve Fatsa Halk Eğitimi Merkezinde üretime başlandığı belirtildi.

Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezinde 3D yazıcılarla günlük 100 yüz koruyucu siperlik üretilmesinin hedeflendiği, Boztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ile 12. sınıf öğrencilerinin ise cerrahi maske üretimine destek sağlamaya başlayacağı vurgulandı.

Fatsa Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatsa Bilim ve Sanat Merkezi ile Fatsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de 3D yazıcılarla günde yirmişer yüz koruyucu siperlik üretimi gerçekleştirildiğine işaret edildi.

Fatsa Halk Eğitimi Merkezi tarafından günlük 1500 basit cerrahi maske üretimine başlandığı, yine Fatsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de basit cerrahi maske üretimi için gerekli altyapı çalışmalarının yapıldığı kaydedildi.

Gölköy Halk Eğitimi Merkezinde günlük 100, Korgan Halk Eğitimi Merkezinde 150 basit cerrahi maske üretimine başlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Korgan ilçesinde üretilen maskeler ilk etapta ilçedeki sağlık çalışanlarına teslim edilecek. Buradaki ihtiyacın karşılanmasının ardından üretilen diğer maskeler Korgan Kaymakamlığı koordinesindeki Vefa Destek Grubunda görevli personel ile yaşlı ve yardıma muhtaç ailelere ulaştırılacak."

Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ünye Devlet Hastanesi arasında yapılan iş birliği kapsamında, Mürüvvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezi bünyesindeki kursiyer ve usta öğreticilerin evlerinde gönüllülük esasına bağlı maske üretimi yapacaklarının altı çizilen açıklamada, maske hazırlanması için gerekli malzemelerin ise hastane tarafından karşılanacağı vurgulandı.

Giresun

Giresun Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sağlık çalışanlarının kullandığı yüz koruyucu siperliklerin Giresun Bilim ve Sanat Merkezi, Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde üretilmeye başlandığı aktarıldı.

Hazırlanan malzemelerin ilk bölümünün İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal'a teslim edildiğine işaret edilen açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu'nun şu ifadeleri yer aldı:

"Okul ve kurumlarda 3D yazıcılar vasıtasıyla üretilen koruyucu ekipmanlarla, büyük fedakarlıklarla çalışan sağlıkçılar için bir şeyler yapabilmek bizi mutlu ediyor. Üretim sürecinde yer alan okul ve kurumların yöneticileri ile öğretmenlere teşekkür ediyorum."

Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektrik elektronik alanı öğretmeni Kemal Yüksel'in okulun atölyesinde hazırladığı 25 yüz koruyucu siperliğin de Piraziz Sağlık Grup Başkanlığına teslim edildiği kaydedildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İhracatçılardan 'iç ve dış pazara yetecek ürüne sahibiz, paniğe gerek yok' mesajı

2020-03-28 15:22 - Ekonomi

Eğitimciler YKS'nin ertelenmesini 'fırsat' olarak değerlendiriyor

2020-03-28 15:32 - Ekonomi

Trump, Kovid-19/ koronavirüse yakalanan İngiltere Başbakanı Johnson'a 'acil şifalar' diledi

2020-03-28 00:27 - Dünya

Koronavirüse karşı D vitamininde 'denge' uyarısı

2020-03-26 14:32 - Sağlık

İspanya'da koronavirüsten ölenlerin sayısında rekor artış

2020-03-23 17:47 - Dünya

Darülaceze sakinleri emin ellerde

2020-03-27 15:04 - Genel

Ford, General Motors ve Tesla Kovid-19 için tıbbi ventilatör üretecek

2020-03-22 22:03 - Dünya

Borsa günü yükselişle tamamladı

2020-03-24 21:28 - Ekonomi

Stresten uzaklaşmak için psikolojiyi pozitif etkileyecek etkinliklere odaklanılmalı

2020-03-28 14:31 - Genel

İstanbul'da kaçak maske üreten 5 kişi gözaltına alındı

2020-03-24 20:42 - Asayiş

İlgili Haberler

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

02:07 - Gündem

Düzce'de bir camide yangın çıktı

23:07 - Gündem

DMM, "Sahte e-İmza Operasyonuyla İlgili İddialar ve Gerçekler" bülteni hazırladı

23:02 - Gündem

Hava sıcaklıkları bugün 28 ilde 40 derecenin üzerini gördü

22:28 - Gündem

İstanbul'da düzenlenen "Ön Yargı ve Kadın" çalıştayı sona erdi

21:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

02:07 - Gündem

Apple'dan ABD'ye 100 milyar dolarlık yeni yatırım

02:02 - Dünya

Trump, Putin ile çok yakında görüşme ihtimali olduğunu açıkladı

01:48 - Dünya

Trump'ın, Netanyahu'nun "Gazze'yi tamamen işgal etme" planına karşı olmadığ

00:38 - Dünya

Beşiktaş, Ndidi için görüşmelere başlandığını duyurdu

00:32 - Spor