?>

Ordu'da uygulanan proje ile annelerin üniversite hayali gerçek oldu

Ordu Üniversitesi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen Anne Üniversitesi Projesi'ne katılan annelerin farklı alanlarda aldıkları akademik eğitimler tamamlandı.

Çevre-Hayat - 1 hafta önce

Ordu

Bu yıl ilk mezunlarını verecek projeye katılan 21 kursiyer kadın, değerler eğitimi, sağlık bilgisi, çevre bilinci, eğitimde ailenin rolü, sanat, kültür, kişisel gelişim ve toplum gibi konularda 8 hafta süren eğitimlerle kendilerini geliştirme imkanı buldu.

????

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan anneler, bu ay düzenlenecek törenle kep atarak mezuniyet sevinci yaşayacak.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, üniversite hayalini gerçekleştiremeyen kadınlar için Anne Üniversitesi Projesi'ni hayata geçirdiklerini söyledi.

18 yaşından büyük ve çocuğu olan her annenin projeden faydalanabildiğini aktaran Baş, proje ile annelerin eğitim, sosyal, kültürel, kişiler arası iletişim ve hayat tecrübelerini artırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Baş, sağlık, hukuk ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda eğitimler verildiğini, annelerden olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti.

Gelecek eğitim öğretim yılında projeyi daha kapsamlı şekilde devam ettireceklerini bildiren Baş, şimdiden 50 annenin ön başvuruda bulunduğunu dile getirdi.

Baş, eğitimlerin yaşam tarzına yönelik uygulamalı şekilde gerçekleştirildiğine de dikkati çekerek, "Annelere bu proje sayesinde çok ciddi fayda sağlıyoruz. Bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz." dedi.

Ordu Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ebru Şahin ise proje ile annelerin kişisel gelişimlerine destek sağlamak istediklerini söyledi.

Alanında uzman akademisyenlerin eğitimlerde yer aldığını ifade eden Şahin, daha önce üniversite hayalini gerçekleştiremeyen kadınların proje sayesinde günlük hayatlarını kolaylaştırdıklarını belirtti.

Şahin, kursiyerlerin eğitim sayesinde daha donanımlı şekilde mezun olduklarını, projenin devam edeceğini kaydetti.

Hayalini gerçekleştiren anneler projeden memnun

Kursiyerlerden 60 yaşındaki 3 çocuk annesi Leyla Eser, projenin kendisine çok şey kattığını belirterek, "Eksiklerimizi öğrenme imkanı yakaladık. Bir profesörden ya da doçentten ders almak çok güzeldi." dedi.

Hülya Güneş ise önemli bir deneyim kazandıklarına işaret ederek, "23 farklı hocadan eğitim aldık. Bu süreçte onlarla aynı ortamda bulunma imkanını yakaladık. Buradan donanımlı bir şekilde ayrılmış olacağız." diye konuştu.

52 yaşındaki Hülya Emüce de "Çocuklarımı eğittikten sonra artık sıra kendimde dedim. Bu düşünce ile Anne Üniversitesi'ne geldim. Burası sayesinde geleceği dair ümitlerimiz yeşermiş oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Bakanlığından Kurban Bayramı'nda beslenme uyarısı

2025-06-05 15:03 - Sağlık

MÜSDAV 'Aile Umresi' projesi başlattı

2025-06-02 16:38 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Hatay'da Gölbaşı Gölü'nü kaplayan su sümbülleri temizleniyor

2025-06-02 17:43 - Çevre-Hayat

Uşak'ta sağlık çalışanları her ay 2 bin hastanın evine misafir oluyor

2025-06-08 12:23 - Sağlık

Numan Kurtulmuş yeniden TBMM Başkanı seçildi

2025-06-03 20:58 - Siyaset

TPAO, Hazar Denizi'ndeki Şafak-Asiman Doğalgaz Sahası'na ortak oldu

2025-06-03 17:15 - Ekonomi

Kürek sporcuları Meriç Nehri'nde açtıkları pankartlarla çevre kirliliğine dikkati çekti

2025-06-02 17:03 - Çevre-Hayat

Doğasever öğretmen Siirt'in güzelliklerini resmederek tanıtıyor

2025-06-03 12:07 - Çevre-Hayat

Bulgaristan'dan göçe zorlanan soydaşların anavatana gelişinin üzerinden 36 yıl geçti

2025-06-02 14:17 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

KKTC'de koalisyon hükümetindeki 3 partiden ortak adayları Cumhurbaşkanı Tatar'a destek

2025-06-03 00:13 - Dünya

İlgili Haberler

Edirne'de "8. Lavanta Tarla Günleri" başladı

10:17 - Çevre-Hayat

Tayini çıkan Devrekani Kaymakamı Çamkerten, ilçeye Kastamonu şivesiyle veda etti

23:27 - Çevre-Hayat

İstanbul'da Gazzeli öğrenciler için çocuk şenliği düzenlendi

19:03 - Çevre-Hayat

Kahverengi kokarca ile biyolojik mücadele için doğaya sülün ve samuray arıcığı bırakıldı

18:12 - Çevre-Hayat

Sakarya'da tescilli kestane balı üretimine başlayan arıcılar, bereketli sezon geçirmeyi umuyor

17:31 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

BM: Aralıktan bu yana 2 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

10:47 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün deprem bölgemizde 49 bin 56 iş yeri ve konutu teslim ediyoruz

10:42 - Gündem

Kısa vadeli dış borç stoku nisanda azaldı

10:37 - Ekonomi

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Reşetnikov: Resesyona girmenin eşiğindeyiz

10:32 - Ekonomi

Türkiye'de mayısta 130 bin 25 konut satıldı

10:27 - Ekonomi