?>

Ordu'da uygulanan proje ile annelerin üniversite hayali gerçek oldu

Ordu Üniversitesi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen Anne Üniversitesi Projesi'ne katılan annelerin farklı alanlarda aldıkları akademik eğitimler tamamlandı.

Çevre-Hayat - 3 gün önce

Ordu

Bu yıl ilk mezunlarını verecek projeye katılan 21 kursiyer kadın, değerler eğitimi, sağlık bilgisi, çevre bilinci, eğitimde ailenin rolü, sanat, kültür, kişisel gelişim ve toplum gibi konularda 8 hafta süren eğitimlerle kendilerini geliştirme imkanı buldu.

????

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan anneler, bu ay düzenlenecek törenle kep atarak mezuniyet sevinci yaşayacak.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, üniversite hayalini gerçekleştiremeyen kadınlar için Anne Üniversitesi Projesi'ni hayata geçirdiklerini söyledi.

18 yaşından büyük ve çocuğu olan her annenin projeden faydalanabildiğini aktaran Baş, proje ile annelerin eğitim, sosyal, kültürel, kişiler arası iletişim ve hayat tecrübelerini artırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Baş, sağlık, hukuk ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda eğitimler verildiğini, annelerden olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti.

Gelecek eğitim öğretim yılında projeyi daha kapsamlı şekilde devam ettireceklerini bildiren Baş, şimdiden 50 annenin ön başvuruda bulunduğunu dile getirdi.

Baş, eğitimlerin yaşam tarzına yönelik uygulamalı şekilde gerçekleştirildiğine de dikkati çekerek, "Annelere bu proje sayesinde çok ciddi fayda sağlıyoruz. Bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz." dedi.

Ordu Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ebru Şahin ise proje ile annelerin kişisel gelişimlerine destek sağlamak istediklerini söyledi.

Alanında uzman akademisyenlerin eğitimlerde yer aldığını ifade eden Şahin, daha önce üniversite hayalini gerçekleştiremeyen kadınların proje sayesinde günlük hayatlarını kolaylaştırdıklarını belirtti.

Şahin, kursiyerlerin eğitim sayesinde daha donanımlı şekilde mezun olduklarını, projenin devam edeceğini kaydetti.

Hayalini gerçekleştiren anneler projeden memnun

Kursiyerlerden 60 yaşındaki 3 çocuk annesi Leyla Eser, projenin kendisine çok şey kattığını belirterek, "Eksiklerimizi öğrenme imkanı yakaladık. Bir profesörden ya da doçentten ders almak çok güzeldi." dedi.

Hülya Güneş ise önemli bir deneyim kazandıklarına işaret ederek, "23 farklı hocadan eğitim aldık. Bu süreçte onlarla aynı ortamda bulunma imkanını yakaladık. Buradan donanımlı bir şekilde ayrılmış olacağız." diye konuştu.

52 yaşındaki Hülya Emüce de "Çocuklarımı eğittikten sonra artık sıra kendimde dedim. Bu düşünce ile Anne Üniversitesi'ne geldim. Burası sayesinde geleceği dair ümitlerimiz yeşermiş oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan bayramda sağlık hizmetlerine ilişkin açıklama

2025-06-06 09:38 - Sağlık

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Kilo ölçümlerinde 2 milyon insana ulaştık

2025-06-05 11:58 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından Kurban Bayramı'nda beslenme uyarısı

2025-06-05 15:03 - Sağlık

Yutkunamama şikayetiyle hastaneye götürülen çocuğun yemek borusundan et parçası çıktı

2025-06-05 12:38 - Sağlık

Madleen gemisindeki aktivist Acar, İsrail ordusunun gemiye beyaz renkli bir sıvı döktüğünü söyledi

2025-06-09 03:18 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın bayramını kutladı

2025-06-06 10:07 - Siyaset

Sağlık Bakanlığından 'Kırım Kongo Kanamalı Ateşi' uyarısı

2025-06-04 17:47 - Sağlık

'Marella Discovery 2' kruvaziyeri 1708 yolcusuyla Bodrum'a geldi

2025-06-08 19:13 - Magazin

Tekirdağ'ın 'özel bireyler'i fiziksel ve sosyal gelişimlerini dansla artırıyor

2025-06-08 12:58 - Magazin

Bankacılık sektörünün net kaarı nisan sonu itibarıyla 264,2 milyar lira oldu

2025-06-02 14:53 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sapanca Gölü kaçak yapılardan arındırılacak

17:16 - Çevre-Hayat

Kocaeli'de denizin kıyısı turuncuya büründü

17:03 - Çevre-Hayat

Kayseri'de koyun ve kuzularını kaybeden besici, belediye sayesinde hayvanlarına kavuştu

16:42 - Çevre-Hayat

Edirne'de iki çocuk annesi dil öğrenmek için girdiği ikinci üniversitesini birincilikle bitirdi

15:58 - Çevre-Hayat

Ordu'daki Anne Üniversitesinden 21 kadın mezun oldu

15:47 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Marmara Denizi'nde 3,5 büyüklüğünde deprem

03:17 - Gündem

Trump'dan ilerleyen günlerde ABD ordusunun "zaferden zafere koşacağı" mesajı

03:12 - Dünya

Galatasaray, Leroy Sane ile İstanbul'da görüşecek

03:07 - Spor

ABD'de yargıç, Filistinli aktivist Halil'in sınır dışı edilemeyeceğine hükmetti

01:48 - Dünya

Los Angeles'ta görevlendirilen Ulusal Muhafızların bazı sivilleri gözaltına aldığı bildirildi

01:07 - Dünya