?>

Oncosem, halka arzdan gelecek kaynakla küresel çapta söz sahibi olmayı hedefliyor

Tam otomatik kemoterapi ilaç hazırlama sistemleri üreten Oncosem, şirketin halka arzından gelecek kaynakla global ölçekte söz sahibi olmayı amaçlıyor.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret AŞ, Borsa İstanbul ve SPK denetimlerinin ardından talep toplama sürecini de dün tamamladı. Şirketin 4 Ocak 2023'te yapılacak "Gong Töreni" ile Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Oncosem Onkolojik Sistemler Yönetim Kurulu Başkanı Erol Çelik, AA muhabirine yaptığını değerlendirmede, halka arz sürecinin kurumsallığı test etme konusunda şirkete fayda sağladığını söyledi.

Çelik, "Türkiye'de şu an pazar lideri durumundayız. Hatta her iki hastadan birisinin tedavisi bizim tesisimizde üretilen yüksek teknoloji sistem ve ekipmanlarla yapılmakta. Dünya pazarını domine edebilecek global bir yapının oluşması için sermaye piyasalarıyla ilgili süreci başlattık." dedi.

Coğrafya ayrımı yapmadan bütün hedef pazarlara girebilecek durumda bulunduklarını belirten Çelik, bu pazarlarda başarılı olacak potansiyeli taşıdıklarını vurguladı.

Şirket olarak en büyük avantajlarının, sahip oldukları teknoloji ile AR-GE çalışmaları olduğunu dile getiren Çelik, "Sürekli AR-GE'lerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. İşe başladığımız süreçten bu yana dördüncü versiyon sistemler geliştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz. İnsan kaynağına yatırım yapıyoruz ve çalışan kalitemizi artırıyoruz." diye konuştu.

Halka arzdan gelecek paranın büyük kısmını otomasyonlu üretime geçmek için makine altyapısına ayıracaklarını ifade eden Çelik, kalan kısmı ise yeni fabrika yatırımı ile hedef pazarların geliştirilmesi için kullanacaklarını anlattı.

Yatırımcılarına vaatlerinden de bahseden Çelik, "Biz 1-1,5 ve 5 yıllık planlarımızı yapmış bulunuyoruz. 18 ay boyunca bir ortaklar hisse satışı ile bedelli ve bedelsiz sermaye artırımı yapılmayacak. 5 yıl boyunca şirket karının asgari yüzde 40'ı temettü olarak dağıtacak." dedi.

Çelik, şirketin 5 yılda hedeflediklerinden daha fazla büyüdüğüne dikkati çekti. 2013'te 300 bin liralık KOSGEB desteğiyle başlayan yatırım sürecinin 2019'a gelindiğinde 300 katlık bir gelir artışına neden olduğunu vurgulayan Çelik, aynı yıl Türkiye'de en çok büyüyen 100 şirket arasında 24. sırada yer aldıklarını ifade etti.

Şu an yurt içi pazarın yüzde 50'sinden fazlasına hizmet verdiklerini belirten Çelik, bu payı artıracaklarını söyledi.

Toplam gelirleri içinde ihracatın payının yüzde 25 olduğunu dile getiren Çelik, "Önümüzdeki 1,5-2 yıllık süreçteki hedefimiz, yurt dışı gelirlerimizle yurt içi gelirlerimizin yerini değiştirmek. Yani gelirlerimizin yüzde 75'ini yurt dışından sağlama hedefimiz var." diye konuştu.

Çelik, Afrika, Avrupa, Orta Asya ve Amerika'da 30'dan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını, bu bölgelerdeki pazar paylarını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Çelik, 2023'te yüzde 90 otomasyonlu üretim sürecine geçeceklerini belirterek, bu durumun kapasitelerini 6-7 kat artıracağını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan yeni asgari ücret açıklaması

2022-12-25 16:03 - Ekonomi

Gazze'de ev yapımı "doğal" çikolata üreten Filistinli şef tutkusunu mesleğe dönüştürd

2022-12-27 14:48 - Çevre-Hayat

Gazprom: Türkiye'de kurulacak gaz merkezi, piyasada şeffaf ve adil fiyatlandırma sağlayacak

2022-12-28 17:18 - Dünya

Halkbank'ın Hollandalı pasör çaprazı Abdelaziz, Ankara'da yaşamaktan memnun

2022-12-29 10:39 - Spor

Trabzonspor Abdullah Avcı ile büyük maçları kaybetmiyor

2022-12-23 11:39 - Spor

Küresel piyasalar Çin'in kısıtlamaları kaldıracağı haberleri ile pozitif seyrediyor

2022-12-27 09:03 - Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 85,17 dolar

2022-12-27 10:18 - Ekonomi

Rüzgar sektöründe 2023 "yatırım yılı" olacak

2022-12-25 11:56 - Ekonomi

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu’dan açıklamalar

2022-12-27 11:20 - İnsan&Hayat

Oncosem, halka arzdan gelecek kaynakla küresel çapta söz sahibi olmayı hedefliyor

2022-12-30 11:19 - Ekonomi

İlgili Haberler

Küresel piyasalar ABD'de açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı

11:12 - Ekonomi

Esnaf, Anneler Günü'nde 80-100 milyar lira ciro bekliyor

10:52 - Ekonomi

Genel tarım sayımına ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi Resmi Gazete'de

09:08 - Ekonomi

IMF, Pakistan'a 1 milyar dolarlık kaynağın önünü açtı

23:38 - Ekonomi

Beyaz Saray, ABD'nin Çin'e yönelik tarifeleri tek taraflı olarak düşürmeyeceğini bildirdi

22:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Haydar Aliyev, doğumunun 102. yılında anılıyor

11:17 - Dünya

Küresel piyasalar ABD'de açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı

11:12 - Ekonomi

Avrupalı liderler Ukrayna'da ateşkes talebiyle Kiev'de

11:07 - Dünya

MİT'ten 'sahte baz istasyonu' kuran siber casusluk ağına operasyon

10:58 - Gündem

Esnaf, Anneler Günü'nde 80-100 milyar lira ciro bekliyor

10:52 - Ekonomi