?>

Önce hastalarına sonra 'ultra maratona' koşuyor

Malatya'da çocukluğundan beri çeşitli spor dallarıyla ilgilenen 19 yıllık hemşire Eda Kınacı, katıldığı ultra maratonlarda birçok başarı elde etti.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

Malatya'da hayatı boyunca sporla iç içe yaşayan 19 yıllık hemşire Eda Kınacı, katıldığı ultra maratonlarda birçok başarıya imza attı.

Çocukluğundan beri yüzmeden bisiklet ve kick boksa kadar birçok spor dalıyla amatör olarak ilgilenen Eda Kınacı (39), hemşire olduktan sonra koşuya merak sardı.

Ardından ultra maratonla tanışan Kınacı, bu zamana kadar yarışlarda birçok başarı elde etti.

Kınacı, Çekmeköy Çamur Maratonu'nda 30 kilometrede üçüncü, Sapanca Ultra Maratonu'nda 30 kilometre birinci, 5. Frig Vadileri Ultra Maratonu'nda 54 kilometrelik etapta birinci, İda Ultra Maraton'unda 62 kilometrelik parkurda genel klasmanda ikinci oldu.

Eda Kınacı, bu yıl Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen 71,1 kilometrelik parkuru 9 saat 59 dakikada tamamlayarak altın madalyayı göğüsledi.

Öte yandan, hemşirelik görevini sürdürürken İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesini kazanan Kınacı, buradaki lisans eğitiminin ardından yüksek lisansını da tamamladı.

Halen fakültede "spor ve sağlık" üzerine doktorasına devam eden Kınacı, gönül verdiği hemşireliği de aksatmıyor. Kınacı, spor sayesinde Arapgir Devlet Hastanesindeki hastalarının yardımına "daha hızlı koştuğunu" belirtiyor.

"Hemşirelik ve koşu bir arada çok iyi gidiyor"

Hemşirelik mesleğini 19 yıldır sürdüren Kınacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koşuyla tanışana kadar birçok spor dalıyla ilgilendiğini söyledi.

Koşuyla tanıştıktan sonra bu branşta yoğunlaştığını anlatan Kınacı, koşmaya kısa mesafelerle başladığını belirtti.

Kınacı, "Katıldığım ilk yarış 3 kilometreydi. Nefes nefeseydim, neredeyse yıkılacaktım. Zamanla kilometreleri üst üste koyarak devam ettiğinizde iş daha farklı boyuta varıyor. Şu an mesela 60 kilometre koşuyorum ama 3 kilometredeki gibi nefes nefese kalmıyorum." ifadelerini kullandı.

Hemşirelik ve koşunun bir arada çok iyi gittiğini vurgulayan Kınacı, "Hastalara yardımcı olmak istiyorsanız hızlı olmak zorundasınız. İnsanların çağrılarına daha çabuk kulak vermek gerekiyor. Spor yapmam, beni iş yerimde de pozitif kılıyor. Spor, olumsuz şeylerle karşılaştığınızda onlarla baş etme gücü de veriyor." dedi.

Kadınların sporda da çok başarılı olduğunu dile getiren Kınacı, şunları kaydetti:

"Yalnızca biraz rol model eksiğimiz var. Gittiğim bir parkurda koşuya başlıyorum. 400 metreden sonra bir bakıyorum etrafımda bana eşlik edenler var. Özellikle de kadınlar çok fazla. Onlar sadece rol model görmek istiyor. Orada koşan birisi varsa 'Burada koşuluyor' deyip onlar da katılıyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Koçtaş Fix'in 19'uncusu Ankara'da açıldı

2019-02-18 17:20 - Genel

Horozla çocuk arasında güldüren kovalamaca

2019-02-19 19:26 - Çevre-Hayat

Avcılar’da vahşet: 1 buçuk yaşındaki kızına...

2019-02-15 20:27 - Asayiş

'Kızılay 2018'de 23 milyon insana yardım elini uzattı'

2019-02-16 23:32 - Gündem

MHK’nın yeni başkanı Sabri Çelik oldu

2019-02-15 17:04 - Spor

İstanbul’da PKK operasyonu: 12 gözaltı

2019-02-15 14:48 - Asayiş

Marmara’da korkutan yangın

2019-02-16 22:32 - Asayiş

Alex yeniden Samandıra’da

2019-02-16 00:06 - Spor

Fransa’da binler sokağa döküldü

2019-02-20 02:55 - Dünya

Yıkamaya verilen yorganın içinden çıktı

2019-02-18 18:30 - Gündem

İlgili Haberler

Kastamonu'da 114 yaşındaki Fatime nine oğluyla hayata tutunuyor

12:28 - Çevre-Hayat

"Merdo" adını verdiği tilki ve ailesini elleriyle besliyor

12:08 - Çevre-Hayat

Köy köy dolaşan Yeşilay gönüllüleri bağımlılıkla mücadele bilinci aşılıyor

12:03 - Çevre-Hayat

Doğu Anadolu'da soğuk hava etkisini sürdürüyor

11:02 - Çevre-Hayat

Milli Savunma Bakanlığı, engelli gencin pilotluk hayalini gerçekleştirdi

10:42 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Somalili Bakan Nur, gelecek yıl Mogadişu'da yeni liman inşasına başlayacaklarını duyurdu

12:38 - Dünya

Muğla'da tıbbi ve aromatik bitkilerin üretim alanı 10 yılda 300 dekardan 6 bin dekara yükseldi

12:33 - Ekonomi

Hong Kong'da sitede çıkan yangında 55 kişi öldü, 279 kişiden haber alınamıyor

12:27 - Dünya

Senegal'de bir din aliminin rüyası üzerine inşa edilen 'gökten inen' İlahiyat Camisi

12:23 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

Fenerbahçe-Galatasaray derbisini hakem Yasin Kol yönetecek

12:17 - Spor