?>

'Okçuluk Türklerin geninde var'

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Ergin, "Türklerin geninde olan okçuluk, gelişim programı ile ortaya çıktı. Bu programın zirvesi, 2024 yılındaki olimpiyatlarda altın madalya getirmek ile olacaktır." dedi.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

ANTALYA

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, "Türklerin geninde olan okçuluk, gelişim programı ile ortaya çıktı. Bu programın zirvesi 2024 yılındaki olimpiyatlarda altın madalya getirmek ile olacaktır." dedi.

Ergin, Okçuluk Milli Takımı'nın kampta bulunduğu Antalya 100. Yıl Tesisleri'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013'ten bu yana Okçuluk Federasyonu Milli Takımlar Gelişim Programı'nı yürüttüklerini söyledi.

Bu program ile belirledikleri genç sporcuları yılın 210 günü Antalya'da kampa aldıklarını belirten Ergin, şampiyonalarla beraber sporcuların dünya okçuluk camiasında "Okçuluğun Wimbledon'u" olarak adlandırılan 100. Yıl Tesisleri'nde ortalama 8 ay açık havada ok atma imkanına kavuştuğunu ifade etti.

Amaç sporculara ortak ve doğru çalışma imkanı sağlamak

Gelişim programı ile sporcuların gün içindeki faaliyetlerinin detaylı planlandığına işaret eden Ergin, şunları kaydetti:

"Bu programın en önemli özelliği sporculara ortak ve doğru çalışma imkanı sağlamak. Sporcuların beslenme alışkanlıklarını değiştiriyoruz. Yurt dışında katılacağımız şampiyonalar öncesinde o ülkenin iklim şartlarına, saat farklılıklarına göre çeşitli antrenman metotları düzenliyoruz.

Sporcuların sosyal ve aile hayatlarının da düzenlemesini yapıyoruz. Sporcuların, okullarından geri kalmadan ailelerine de yeterince vakit ayırabilmelerini sağlıyoruz.

Bir çoğunun eğitimleri Antalya'da devam ediyor. Antalya dışında öğrenim görenler de misafir öğrenci olarak kentte derslere katılıyor. Bu program ile amacımız sadece bir okçu yetiştirmek değil, eğitimiyle de ahlaki açıdan da topluma yararlı bireyler yetiştirmek istiyoruz".

Program Avrupa'da örnek oldu...

Programın 2015'te meyvelerini vermeye başladığına işaret eden Ergin, Türk sporcuların dünyada söz sahibi olduğunu, her kategoride dünya sıralamasında yer bulmaya başladığını vurguladı.

Her yarışmaya madalya beklentisi ile gittiklerini ve Türk bayrağını dalgalandırıp geldiklerini anlatan Ergin, "Önceden şampiyonalara sadece tecrübe amaçlı katılım hedeflenirken şimdi madalya amacıyla gidiyoruz. Programımız bazı Avrupa ülkeleri tarafından da örnek alınmaya başlandı ama biz her zaman bir adım öndeyiz. Türklerin geninde olan okçuluk, gelişim programı ile ortaya çıktı. Bu programın zirvesi, 2024 yılındaki olimpiyatlarda altın madalya getirmek ile olacaktır." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türk zeytinyağına ABD'den 4 ayrı ödül

2018-03-01 14:00 - Ekonomi

“Paris, Londra ve Venedik'e 200 liraya uçak bileti bulmak mümkün“

2018-02-27 17:34 - Ekonomi

Ölümcül parazit için ilk 'sıtma aşısı' yolda

2018-03-03 10:47 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağladığı iş imkanıyla hayata tutundu

2018-03-03 17:32 - Çevre-Hayat

Senegalli gençler Erdoğan'ın ziyaretinden umutlu

2018-02-28 19:27 - Gündem

Maçta kalp krizi geçiren futbolcu öldü

2018-03-03 03:02 - Spor

'Okçuluk Türklerin geninde var'

2018-03-06 15:32 - Çevre-Hayat

Zeytin Dalı Harekatı için engellilerden destek mesajı

2018-03-02 16:32 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin gazozları bu müzede sergileniyor

2018-03-02 19:25 - Genel

Kauçuk atölyesinde kırmızı ojeli patron

2018-03-05 16:15 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümü etkinlikleri başladı

17:38 - Çevre-Hayat

Antalya'daki Tahtalı Dağı zirvesi gün batımı tutkunlarını ağırlıyor

13:12 - Çevre-Hayat

Denizlili "Elmacı Dede" bu kez İzmir'deki Mehmetçiğe üzüm getirdi

12:48 - Çevre-Hayat

Koruyucu ailelikle evlat sayısını 4'e çıkaran depremzede çift yeni evine kavuştu

12:42 - Çevre-Hayat

Konya'da keşfedilen yeni bitki türü "Konya Sümbülü" ismiyle literatüre kazandırıldı

12:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Kore Savaşı'nda şehit olan 4 Türk askerinin kalıntıları kimlik tespiti için incelenecek

18:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ı andı

18:42 - Gündem

Fed Başkanı Powell: Değişen risk dengesi, politika duruşumuzu ayarlamamızı gerektirebilir

18:32 - Ekonomi

İzmir Körfezi'nde balık ölümleri yeniden başladı

18:23 - Gündem

TFF yetkilisi Emir Kahraman, statlara kimlik kartlarıyla girişle ilgili değerlendirmede bulundu

18:18 - Spor