?>

Öğrencilerin çabasıyla 6 yılda 6 bin 65 ünite kan bağışı toplandı

Samsun'un İlkadım ilçesindeki Baruthane Ortaokulu öğrencileri, 6 yılda 6 bin 65 ünite kan bağışı toplanmasını sağladıkları için ödüllendirildi.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Samsun

Baruthane Ortaokulu ve Türk Kızılay tarafından 2017 yılında başlatılan kampanya kapsamında gönüllü öğrenciler, aileleri dışında yakınlarını ve çevrelerindeki insanları kan bağışı yapma konusunda ikna ederek büyüklerine örnek oldu.

Bu kapsamda okul bahçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyalarında öğrenciler, 2017 yılında 405, 2018 yılında 905, 2019 yılında 1549, 2020 yılında 353, 2021 yılında 1411 bu yıl ise 1442 toplamda ise 6065 ünite kan bağışı yapılmasını sağladı.

Baruthane Ortaokulu bahçesinde düzenlenen ödül töreninde 5 ve üzeri bağışçı getirmeyi başaran 141 öğrenciye ödülleri verildi.

Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ahmet Muştu, öğrencilerin kan bağışı konusundaki duyarlılığının çok anlamlı olduğunu ifade ederek, kampanyaya destek veren ve ödül alan öğrencileri tebrik etti.

Baruthane Ortaokulu Müdürü Süleyman Çiftli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarının açıldığı 2017 yılından bu yana sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini söyledi.

Türk Kızılay'ın desteğiyle öğrencileriyle kampanyalar düzenlediklerini ifade eden Çiftli, Baruthane Ortaokulu olarak her yıl ortalama bin ünite kan bağışı yapılmasını sağladıklarını vurguladı.

Çiftli, "Motivasyon aracı sevgili öğrencilerimizin yürekleri. Onları inandırdığımızda, ülkemizin sorunlarıyla baş edebilme dirençlerini onlara ifade ettiğimizde aslında elde edemeyecekleri hiçbir durum yok. Z kuşağı diyoruz hep.İşte Z kuşağını iyi yönlendirdiğimizde ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesine bir okul olarak da çözüm üretebiliyoruz. Bu gençlere inanmak, güvenmek lazım." diye konuştu.

Kan bağışı kampanyasında çalışmasından dolayı ödül alan Baruthane Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Azra Nur Yıldırım, kan toplayarak ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olduğu için mutlu olduğunu dile getirerek, "Plaket aldık. Çok gururluyum. İnsanlara kan vermenin önemini anlattım. İnsanlar da kan bağışında bulunarak bize destek verdiler." dedi.

Ödül alan öğrencilerden Tuana Karakaş ise, "Benim için kan vererek, kar bağışı kampanyalarına destek veren herkese çok teşekkür ederim. Kan vermenin önemini ve projemizi anlattım onlar da beni kırmayıp kan verdiler. Bundan sonraki hayatımda da Türk Kızılay'a destek olmayı sürdüreceğim." ifadelerini kullandı

Ödül alan Ceylan Yılmaz ve Göktürk Lider Sevimoğlu da kan bağışının önemini herkese anlatmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Spor tutkusuyla iki üniversite diploması daha aldı

2022-12-07 14:39 - Çevre-Hayat

Ailesinin kalıtsal hastalığı Akdeniz anemisini kemik iliği nakliyle yendi

2022-12-01 16:02 - Sağlık

Kadın milletvekilleri "seçme ve seçilme hakkı kazanmaları"nı değerlendirdi

2022-12-03 13:22 - Siyaset

Türk Kızılayın Uluslararası Kırmızı Yelek Gönüllülük Ödülleri verildi

2022-12-03 20:28 - Gündem

Trabzonspor ile Crystal Palace berabere kaldı

2022-12-07 21:45 - Spor

TBMM Dışişleri Komisyonundan Balkanlar'a parlamenter diplomasi turu

2022-12-03 12:39 - Siyaset

Filistin, İsrail askerlerinin Batı Şeria'da işlediği "soğukkanlı infazı" kınadı

2022-12-02 22:29 - Dünya

Fas, grup lideri olarak son 16 turuna çıktı

2022-12-01 21:23 - Spor

Erzurum, Ardahan ve Kars'ta kar etkili oluyor

2022-12-03 12:18 - Gündem

Şahsenem yılbaşına hazırlanıyor

2022-12-06 11:10 - Magazin

İlgili Haberler

Afyonkarahisar'da 45 yıllık demirci ustasına "Yılın Ahisi" ödülü verildi

19:43 - Çevre-Hayat

Duhok’taki üzüm yetiştiricileri yüzden fazla çeşit üzümle sofraları tatlandırıyor

16:37 - Çevre-Hayat

Türk simidi ve çayı, "Anadoludakiler" projesiyle Times Meydanı'na taşındı

14:48 - Çevre-Hayat

Kızı için mutfağa giren anne açtığı restoran ve markette glütensiz lezzetler tattırıyor

13:48 - Çevre-Hayat

Yeşilay ile bağımlılıktan kurtularak hayatında yeni sayfa açtı

13:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Venezuela'da 6,2 büyüklüğünde deprem

02:53 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'a geldi

02:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin New York şehrinden ayrıldı

01:42 - Gündem

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin Devleti'ni tanıyan Batılı ülkeleri hedef aldı

01:07 - Dünya

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftası 9 maçla başladı

00:23 - Spor