?>

Oğlunun mürüvvetini göremedi

FETÖ'nün darbe girişiminde Ankara'da şehit olan Suat Akıncı'nın annesi Müfide Akıncı, "Bu olaylar olmasaydı şimdi evli olacaktı, nasip olmadı." dedi.

Genel - 9 yıl önce

ANKARA (AA) - FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Kızılay yakınlarında şarapnel parçalarının vücuduna isabet etmesiyle şehit olan 32 yaşındaki tesisat ustası Suat Akıncı, darbe girişimini durdurmak için arkadaşıyla beraber meydanlara koşanlar arasındaydı. Ev hanımı 4 çocuk annesi Müfide Akıncı, şehit annesi olduğu için gururlu olduğunu, düşmana karşı ayakta duracağını ama bir taraftan da içinin yandığını söylerken, duygusal anlar yaşadı.

İşine, evine, ailesine bağlı biri olarak tanımladığı oğlunun siyaset konuşmayı da hiç sevmediğini belirten Akıncı, "O gün nasıl oldu anlayamadım. Bütün dünya çıkınca onlar da çıktılar. Böyle olacağını bilselerdi çıkmazlardı ama belki de Allah onu çağırdı." diye konuştu.

"Dünyayı verseler bir şeye yaramaz"

Sözlü olan oğlunu evlendirmek için acele ettiğini anlatan Akıncı, "Oğluma 'Kurban Bayramı'ndan sonra seni nişanlayacağım.' derdim. Zaten her şeyi hazırdı. 'Aman anne boş ver, acelesi yok.' derdi. Ben de 'Gözüm arkada kalmasın sizi evlendireyim.' derdim. Ben çok istekliydim. Bu olaylar olmasaydı şimdi evli olacaktı, nasip olmadı. Evlenecekti, çoluğa çocuğa karışacaktı, yuvası olacaktı." şeklinde konuştu.

Oğlunun hastanede şehit olduğu haberini aldığında yıkılan Akıncı, çocuklarının kendisine her zaman destek olduğunu, torunlarıyla avunmaya çalıştığını söyledi.

Devletten hiçbir isteğinin olmadığını, gerekli desteğin verildiğini aktaran Akıncı, "Dünyayı verseler bir şeye yaramaz. Hiçbir şeyim olmasın evlat olduktan sonra her şeyin çaresi bulunurmuş." değerlendirmesini yaptı.

Haftanın Öne Çıkanları

'Bütün vesayet odaklarını tarihe gömeceğiz'

2017-04-11 14:27 - Siyaset

Halk ozanından 'sandığa gidin' çağrısı

2017-04-12 16:47 - Çevre-Hayat

Öksüz her darbe toplantısının ardından ABD'ye gitmiş

2017-04-08 14:32 - Gündem

İran seçimlerinde Ruhani'ye yeni rakip: Reisi

2017-04-06 17:32 - Dünya

Oğlunun mürüvvetini göremedi

2017-04-13 15:00 - Genel

Hastalar sandığa Sağlık Bakanlığınca taşınacak

2017-04-09 16:07 - Gündem

Mobilya satışları KDV indirimiyle yüzde 40 arttı

2017-04-10 17:22 - Ekonomi

Tutya Yılmaz gözünü 2020 Tokyo'ya dikti

2017-04-10 17:22 - Spor

Konya'da eski polislere 'ByLock' operasyonu

2017-04-08 14:17 - Gündem

Paris Maratonu'na Kenyalı çift damgasını vurdu

2017-04-09 17:02 - Spor

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Beyaz Saray: Trump, İran konusunda diplomasiyi "ilk seçenek" olarak görüyor

23:38 - Dünya

Suriye devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı

23:09 - Dünya

Fenerbahçe ikinci yarıda bulduğu gollerle 3 puana uzandı

22:48 - Spor

Trump'tan "Rusya ile Yeni START nükleer silah antlaşmasını uzatmama" sinyali

22:39 - Dünya

Fas'ta selin vurduğu bölgelerden tahliye edilenlerin sayısı 143 bini aştı

22:28 - Dünya