?>

'O gece Çanakkale ruhunu yeniden yaşadık'

Çorum Valisi Kılıç, "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" programında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhunu yeniden yaşadıklarını söyledi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ÇANKIRI

Çorum'da, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında düzenlenen programda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük katkı sağlayan gaziler ve şehit yakınları yaşadıklarını anlattı.

Devlet Tiyatro Salonunda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Necmeddin Kılıç, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "O gece Çanakkale ruhunu yeniden yaşadık." dedi.

Türk milletinin devletinin bekası için seve seve can verdiğini ifade eden Kılıç, "En son Çanakkale'de yedikleri sillenin acısı halen yüzlerinde. Bu toprakları bize dar etmek istiyorlardı, bizi yok etmek istiyorlardı, bizi köle etmek istiyorlardı ama yürekleri yoktu. Bunun için içimize hainler devşirdiler. Bizim dilimizi konuşan, bizim elbiselerimizi giyen, bizim devletimizin verdiği maaşla aç karnını doyuran aşağılık insanlar devşirdiler. Ancak bir şeyi hesaba katmadılar; bayrağımız ne zaman solsa, düşmanlar ne zaman bayrağımızı indirmeye çalışsalar bayrağımızın kan istediğini anlıyorduk ve şehadete koşuyorduk." diye konuştu.

Darbeci askerlere karşı mücadelesiyle tanınan emekli binbaşı Barış Dedebağı da 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

15 Temmuz'un geride kaldığını ve bundan sonra yapılacak en önemli ve tek işin, 15 Temmuz'dan ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Dedebağı, "15 Temmuz'dan alınması gereken ders, milleti yöneten her düzeydeki idarecinin görevini hakkaniyetle yapmasıdır. Eğer yapmazsa kimse kusura bakmasın yüce Allah torpil yapmaz. Ümitsizlik Müslüman'a göre değil, rehavet hiç değil. Niyet hayr, akıbet hayr cümlesine sığınıyorum. Çünkü yaşananları hakkıyla insanların bilmesi mümkün değil. O yüzden mahşeri dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde helikopterden açılan ateşle şehit olan Cuma Dağ'ın eşi Rukiye Dağ ise 15 Temmuz gecesi cumhurbaşkanının çağrısı üzerine sokağa çıktıklarını söyledi.

Eşinin külliye önünde şehit olduğunu ifade eden Dağ, "Ben eşimin şehit olacağını bilseydim, o zaten giderdi ama ben de giderdim yanında ama elini hiç bırakmazdım. Rabbim onu yanına aldı, beni de oğluma bağışladı. Eşim şehit oldu. Diyecek fazla birşey yok. Ben bunları yapana hakkımı helal etmiyorum. Öbür dünyada da iki elim yakalarında olacak." dedi.

İstanbul Saraçhane'de darbecilerin açtıkları ateş sonucu iki bacağından vurularak yaralanan milli karateci İsmet Doğan da yaşananların unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Gazi Nogay,Muhammed Kaygın

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ankara Garı önündeki terör saldırısı davası devam ediyor

2017-02-06 15:02 - Gündem

Başbakan Yıldırım otobüs şoförünün evine misafir oldu

2017-02-05 21:52 - Gündem

Motospeed F600 inceleme

2017-02-07 02:12 - Teknoloji

Kardak kayalıklarında hareketli anlar

2017-02-06 20:17 - Gündem

'O gece Çanakkale ruhunu yeniden yaşadık'

2017-02-08 02:32 - Gündem

Açılışta Sedat Peker izdihamı

2017-02-01 21:57 - Gündem

'Lig liderinden puan almak istiyoruz'

2017-02-04 20:27 - Spor

İsrail, Filistinli tutukluların bulunduğu cezaevini bastı

2017-02-02 13:47 - Dünya

Fabricio Beşiktaş'ta küllerinden doğdu

2017-02-02 15:07 - Spor

Bursa'da DEAŞ operasyonu: 46 gözaltı

2017-02-05 13:22 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i kabul etti

18:42 - Gündem

Şanlıurfa'da beton kolonun altında mahsur kalan kedi yavrusu kurtarıldı

18:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

16:12 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan, Necip Fazıl Kısakürek'i anma mesajı

15:28 - Gündem

Ankara için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

15:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Çin'de Kovid-19 vakaları mevsimsel olarak artıyor

19:33 - Dünya

ABD'nin Teksas eyaletinde Müslümanlara ait üç merkeze yönelik saldırı düzenlendi

19:28 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i kabul etti

18:42 - Gündem

Türkşeker, 111 işçi istihdam edecek

18:33 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'deki yardım dağıtımını ABD üzerinden eline alma planının detayları ortaya

18:17 - Dünya