?>

Nostalji meraklıları için 'gaz lambası' üretiyor

Konya'da 20 yıl önce asıl mesleği veterinerliği bırakıp seyyar satıcılık yaparak çay bardağı ve sürahi satan 57 yaşındaki Mehmet Küçükçalık, cam ürünler üretimi için kurduğu 3 bin metrekarelik fabrikasında 40 kişiye istihdam sağlıyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Konya

Konya'da 20 yıl önce asıl mesleği veterinerliği bırakıp seyyar satıcılık yaparak çay bardağı ve sürahi satan 57 yaşındaki Mehmet Küçükçalık, kurduğu fabrikasında gelişen teknolojiye rağmen ürettiği gaz lambalarını Türkiye'nin dört bir yanına satıyor.

Merkez Selçuklu ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren cam firmasının sahibi Mehmet Küçükçalık, 10 yıl önce kurduğu 3 bin metrekarelik fabrikasında 40 işçisiyle, gaz lambası, kolonya şişesi, mozaik lamba, fanus ve vazo gibi 50'ye yakın cam ürün üretiyor.

Özellikle nostalji meraklılarının verdiği siparişleri siparişleri yetiştirmekte zorlanan Küçükçalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada 50 çeşit cam ürün üretimi yaptıklarını söyledi.

Önceleri cam ürünlerin satışını gerçekleştirirken, imalat yapmaya karar verdiğini belirten Küçükçalık, şöyle devam etti:

"Asıl mesleğim veterinerlikti. Cam satarak bu işe girdim. Çay bardağı, sürahi satarak başladım. Kolonya üreticilerine şişe temin ediyorduk. Daha sonra biz de bu şişeleri üretme fikri oluştu. Ardından işleri geliştirerek, cam üfleme ve bilumum cam çeşidi üretmeye başladık. Bunu çok iyi para kazandığımız için yapmıyoruz. Biz bu memlekette doğduk, bu memlekette kazandık. Ben gaz lambasının ışığında ders çalışarak bu günlere geldim. O yüzden ekonomik kriz söylentilerine aldırış etmeden, üretmek adına bunu yapıyoruz."

"Gaz lambasının altında çok ders çalıştım"

Küçükçalık, gaz lambası, kolonya şişesi, teraryum, mozaik lamba, akvaryum camı, fanus, vazo ve esans şişesi gibi ürünlerin imalatını yaptıklarını anlattı.

Nostaljik eşya meraklılarının gaz lambasına büyük ilgi gösterdiğine değinen Küçükçalık, "Gaz lambası ve mozaik lambalar daha çok rağbet görüyor. Çocukluğumda elektrik yoktu, gaz lambasının altında çok ders çalıştım. O zaman olmazsa olmazımızdı. Şu an ihtiyacı olan kesim değil, parası olan kesim tercih ediyor. Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz. Geçen yıl Balıkesir'den 80 yaşlarında bir amca aradı. Kendisi gaz lambası satarak geçimini sağlayanlardanmış. Yaşlı amca bana dua çok dua etti, 'Bunlar benim memleketimde hala üretiliyor mu?' diyerek hem duygulandırdı hem tebessüm ettirdi." diye konuştu.

"Nostaljik olarak vitrinleri süslüyor"

İşini severek yaptığını, sabah erkenden gelerek çalışanları ile siparişleri yetiştirmeye çalıştığını dile getiren Küçükçalık, "Özellikle iş yerlerine otantik görüntü vermeyi amaçlayan kafe ve restoranlardan yoğun olarak gaz lambası siparişi alıyoruz. Genellikle zenginler talep ediyor, ihtiyacı olanlar değil. Evlerde kullanım için çok tercih edilmese de nostaljik olarak vitrinleri süslüyor. Biz de talep üzerine bunu üretiyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şeyh Edebali Türbesi’nde ziyaretçi sayısında hedef 1 buçuk milyon 

2019-04-10 16:16 - Genel

Lastiği patlatıp araçtan çek dolu çantayı böyle çaldılar

2019-04-10 13:32 - Asayiş

Avrupa Merkez Bankası faizde sürpriz yapmadı

2019-04-10 18:39 - Genel

2,5 yaşındaki çocuk kapağı açık bırakılan çamaşır suyunu içti

2019-04-10 23:32 - Asayiş

'ABD'nin Devrim Muhafızlarına yönelik kararının pratikte sonucu olmaz'

2019-04-09 18:27 - Dünya

Red Bull Retro Oyun Gecesi gerçekleşti

2019-04-12 14:48 - Ekonomi

Garanti Bankası “Girişimci Kadın Buluşmaları“ Samsun'da

2019-04-10 17:23 - Ekonomi

Bağımsız aday seçimin iptali için YSK'ya başvuru yaptı

2019-04-06 01:07 - Siyaset

Çavuşoğlu'ndan Fransız parlamentere 'soykırım' cevabı: Fransa kendi karanlık tarihine

2019-04-12 14:57 - Gündem

Sudan'da ordunun yönetime el koymasına dünyadan tepkiler

2019-04-11 21:27 - Dünya

İlgili Haberler

Cam kemik hastalığıyla büyüyen Hamza "doktorluk" hayalini gerçeğe dönüştürdü

14:22 - Çevre-Hayat

Eski hükümlü İŞKUR hibesiyle aldığı 5 inekle hayatında yeni bir sayfa açtı

14:08 - Çevre-Hayat

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde yaklaşık 450 yılkı atı yaşıyor

14:03 - Çevre-Hayat

Düzceli girişimci kadınlar, Kadın Emeği Merkezi ile kendi işini kuruyor

13:52 - Çevre-Hayat

İşitme engelli kadınlardan oluşan "Sessiz Ejderhalar", engelleri aşmak için kürek çekiyor

13:17 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Türkiye'nin 5 yılda en fazla eczacılık ürünü sattığı ülke Güney Kore oldu

15:22 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail durdurulmadan Filistin Devleti için konulan irade eksik kalacaktır

15:13 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkes kayıtsız kalsa dahi coğrafyamızdaki acılara duyarsız kalamayız

15:08 - Gündem

ABD'li komedyen Kimmel'ın programı, ABC'de yayına devam edecek

14:58 - Dünya

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Sıfır Atık Projesi'nin 8. yılını kutladı

14:38 - Ekonomi