?>

Bağımsız aday seçimin iptali için YSK'ya başvuru yaptı

Sinop'ta 31 Mart yerel seçimlerine bağımsız belediye başkan adayı olarak katılan Mete Çağdaş, seçimlerin iptali ve yeniden yapılması için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulundu.

Siyaset - 6 yıl önce

Başvuru dilekçesini Sinop Adliyesi'ne teslim eden Mete Çağdaş, "Seçimlere 'bağımsız' olarak katılan adayların partilerle eşit şartlar altında yarışamamıştır. Bunun Anayasamızda belirtilen 'eşitlik hakkına' aykırı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle seçimlerin iptali ve tekrarlanması için Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvuruda bulundum" dedi.

Mete Çağdaş YSK'ya verdiği dilekçede de şu ifadelere yer verdi: "31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Sinop Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olarak seçime katıldım. Oy pusulasında en sonda ve sağ üst köşede belirlenen yerimde; küçük punto ile yazılmış Mete Çağdaş yazısı, bana oyunu vermek isteyen seçmenlerim tarafından zor görülebilmiş ve birçoğu da yanlışlıkla Bağımsız Türkiye Partisine 'bağımsız' sanarak oy verdiklerini daha sonra sözlü olarak tarafıma belirtmişlerdir. Ayrıca yaşlı seçmenlerim yerimi bulmakta zorluk çekmişlerdir. Oysa oy pusulasında benim adımın bulunduğu çember üzerinde büyük punto ile 'bağımsız' olarak yazılması gerekirdi. Ya da biz 'bağımsız' adayların parti logoları olmadığı için fotoğraflarımızın da bulunması gerekmiyor mu? Bu benim gibi seçime 'bağımsız' olarak katılan adayların partilerle eşit şartlar altında yarışamadığımızın en büyük belgesi olmuyor mu? Bu yapılan uygulamanın Anayasamızda belirtilen 'eşitlik hakkı'na aykırı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle yeniden düzenlenecek olan oy pusulası ile eşit şartlar altında yarışa katılabileceğimiz bir seçimin tekrarı için karar alınmasını saygılarımla bilgilerinize arz ederim."

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Savunmada sanayisinde Malezya ile 10 imza atıldı

2019-03-31 15:22 - Ekonomi

Serbest muhasebeci mali müşavirlik sınav tarihleri belli oldu

2019-04-03 18:57 - Ekonomi

Saadet Partililer seçim sonuçlarını bekliyor

2019-03-31 21:37 - Siyaset

Almanya’da otobüs kazası: 2’si ağır 20 öğrenci yaralandı

2019-04-02 16:46 - Dünya

CHP'nin itirazı üzerine İstanbul'da oy sayımı durduruldu

2019-04-03 03:47 - Siyaset

Dış hatlar yolcu sayısında yüzde 25 artış beklentisi

2019-04-03 12:40 - Ekonomi

Bağımsız aday seçimin iptali için YSK'ya başvuru yaptı

2019-04-06 01:07 - Siyaset

Mardin'de heyelan: Dev kaya parçaları yola düştü

2019-04-05 14:47 - Asayiş

'Bugün teröristlere karşı dimdik duruyoruz'

2019-04-02 20:47 - Dünya

Beslenme okuryazarlığı okulda başlayacak

2019-04-02 14:32 - Sağlık

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, New York'ta Nijeryalı mevkidaşı Tuggar ile görüştü

23:02 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan Malezyalı mevkidaşı Hasan ile New York'ta görüştü

21:25 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Vietnam Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Nguyen Duc Hai ile görüştü

20:42 - Siyaset

Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlardan Trump'a "Filistin Devleti'ni tanıma" çağrısı

20:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer'le telefonda görüştü

19:11 - Siyaset

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu'nun İtalyan katılımcıları Gazze'ye ulaşmak için kararlı

00:36 - Dünya

Trabzon'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

00:12 - Asayiş

İsrail basınına göre, ABD, Netanyahu'ya Gazze savaşını sona erdirme isteğini iletti

23:52 - Medya

İtalya ve Fransa'da Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

23:32 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, New York'ta Nijeryalı mevkidaşı Tuggar ile görüştü

23:02 - Siyaset