?>

Norveç'te Türkiye kampanyası

Norveçliler, seyahat acentelerinin Türkiye'ye olan tur ve uçuş sayılarını azaltmasına, biletlerin de pahalı satılmasına tepki gösterdi. Norveçliler, #EvetBenGidiyorum" (#JaJegReiser) isimli kampanyayla şikayetlerini dile getirdi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 8 yıl önce

OSLO

Norveçliler, havayolu şirketleri ile seyahat acentelerinin Türkiye'ye olan tur ve uçuş sayılarını azaltmasına, biletlerin de pahalı satılmasına tepki gösterdi.

Sosyal medyada kampanya başlatan Norveçliler, turizm firmalardan özellikle 2018 yılı için kapasitelerini artırmalarını istedi.

Bu konudaki rahatsızlığı dile getirmek için Facebook'ta yürütülen #EvetBenGidiyorum" (#JaJegReiser) isimli kampanya, şu ana kadar yarım milyon kişiye ulaştı.

Steinar Johansen (67) ile iletişim öğrencisi Çınar Şimşek'in düzenlediği kampanyaya destek verenler, özellikle sefer sayısının az olması ve fiyatların pahalılığından şikayetçi oldu.

Norveç basını ilgisiz kalmadı

Kampanyanın yürütüldüğü 10 binden fazla üyesi olan Alanya İskandinav Toplumu (Det Skandinaviske i Samfunn Alanya) adlı Facebook sayfasında bir kullanıcı, "Havayolu ve charter şirketleri tüm yolları keserse ne yapabilirim" diye yazarken, diğeri de seyahat firmalarına doğrudan şikayette bulunulmasını istedi.

Sayfada, "İnsanların Türkiye'de savaş olmadığını ve orayı ziyaret etmenin güvenli olduğunu anlamasının zamanı geldi", "Burada (Norveç) kışlar soğuk, uzak güneydeki ılık sahilleri öneririm", "İki hafta önce Alanya'dan döndüm, tekrar gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" şeklindeki görüşlere yer verildi.

Norveçlilerin şikayetlerini sıraladığı ve Türkiye'ye olan ilgilerini gösterdiği kampanyaya, seyahat acenteleri ve Norveç basını da ilgisiz kalmadı.

Norveç'in ulusal gazetelerinden ABC Nyheter haberlerinde kampanyaya geniş bir şekilde yer verdi.

"Turizm ile şehir hayatı bir arada"

Gazeteye konuşan Johansen, kampanya ile seyahat acenteleri ve havayolu şirketlerine Norveçlilerin Türkiye'ye gitmek istediğini söylemek istediğini ifade etti. İlk defa 6 yıl önce Alanya'ya gittiğini, o günden sonra da hem yaz hem kış Türkiye'yi ziyaret ettiğini vurgulayan Johansen, Türk halkının sıcak kanlılığına ve yardımseverliğine vurgu yaptı.

Alanya'nın kendine has bir atmosferi ve sıcaklığı olduğuna dikkati çeken Johansen, "Burada turizm ile şehir hayatının doğal bir karışımını buluyorsunuz. Pek çok güzel ve çocuklar için de uygun olan plajlar var. Ayrıca kendinizi modern bir Türk şehrindeki yerel şehir hayatının tam ortasında bulmak için otelinizden veya dairenizden fazla uzaklaşmanız gerekmiyor." dedi.

Norveç medyasında Türkiye hakkında çıkan olumsuz haberlerden seyahat acentelerinin etkilendiğine işaret eden Johansen, terör saldırılarının yaşandığı diğer ülkelere kıyasla Norveç basınında Türkiye haberlerinin aşırı derecede olumsuz ele alındığını kaydetti.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çim Konserleri, Cem Adrian ile başladı

2017-08-18 14:02 - Magazin

'Nijerya'da 83 çocuk canlı bomba olarak kullanıldı'

2017-08-22 20:07 - Dünya

Norveç'te Türkiye kampanyası

2017-08-23 17:37 - Dünya

Zorlu PSM yeni sezonda dünyaca ünlü isimleri ağırlayacak

2017-08-22 15:42 - Kültür Sanat

Telefon dolandırıcısından 30 bin liralık vurgun

2017-08-22 21:37 - Asayiş

Serviste unutulduğu için ölen çocuğun okul müdürü tutuklandı

2017-08-19 01:02 - Gündem

Ağbal’dan 2B ve tarım arazileri için 7 Eylül uyarısı

2017-08-20 14:22 - Ekonomi

İspanya liginde santra zamanı

2017-08-17 14:42 - Spor

'Tek elden komutlandırılmış bir yapıyla karşı karşıyayız'

2017-08-17 15:52 - Gündem

Hazine Destekli Kefalet Sistemi temmuz raporu yayımlandı

2017-08-16 20:36 - Ekonomi

İlgili Haberler

Papa 14. Leo, Vatikan'ın Rusya-Ukrayna müzakerelerine ev sahipliğine hazır olduğunu yineledi

03:23 - Dünya

Japonya, karmaşıklaşan güvenlik ortamına karşı ulusal istihbarat entegrasyonunu hedefliyor

01:42 - Dünya

Türkiye: Gazze, ağır uluslararası suçların tekrarlanmasını önlemenin acil ve acı hatırlatıcısıdır

00:43 - Dünya

Zelenskiy, güvenliğin sağlanması durumunda 60 ila 90 günde seçimlere hazır olacaklarını belirtti

00:28 - Dünya

BM: Gazze ve İsrail sınırlarında herhangi bir değişikliğe kesinlikle karşıyız

22:17 - Dünya

Günün Manşetleri

Papa 14. Leo, Vatikan'ın Rusya-Ukrayna müzakerelerine ev sahipliğine hazır olduğunu yineledi

03:23 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6. hafta mücadelesi başladı

01:53 - Spor

Japonya, karmaşıklaşan güvenlik ortamına karşı ulusal istihbarat entegrasyonunu hedefliyor

01:42 - Dünya

Galatasaray, deplasmanda Monaco'ya yenildi

01:12 - Spor

Türkiye: Gazze, ağır uluslararası suçların tekrarlanmasını önlemenin acil ve acı hatırlatıcısıdır

00:43 - Dünya